Ekgatan 3

Arkitektens omtanke

Alla de fina detaljerna finns kvar. Originalgolv, vackra listverk och dörrar, tjusiga radiatorer och fönsterbänkar i sten. Och inte minst takhöjden! Under årens lopp har alla lägenheter i huset fått taket sänkt, men här har hemmets tidigare ägare (som var arkitekt) återställt det till originalhöjd. Han gjorde också flera fina ändringar i planlösningen, utan att slösa bort varken charm eller tidsenliga detaljer. Som de glasade pardörrarna in till sovrummet till exempel, och det breddade köket där några extra decimeter ger rummet en mycket större känsla. Trägolven är slipade och framåt våren vilar kvällssolen länge på balkongen. Allt är fix färdigt som en vällagad bouillabaisse. Du kan bara slå dig ner och njuta av härligheten. Varsågod.

Snabbfakta
Adress Ekgatan 3
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Bo & biyta 72 kvm
Avgift 3.200 kr/mån
Pris 2.400.000 kr marknadsvärde
Kontakt

Skicka
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vi har målat alla ytskikt och spraylackat alla dörrar."

Kök och matplats

Arkitekten som bodde här tidigare breddade köket, nu är det en väldigt trevlig och öppen känsla tycker jag.

Vardagsrum

"Jag älskar allt ljus som kommer in här från olika håll."

Balkong

"Balkongen var det första vi föll för och vi bara älskar att sitta här på kvällarna."

Sovrum 1

"Det är rätt trevligt att ligga i sängen och se ut i vardagsrummet."

Sovrum 2

Badrum

"Vi satte in nya möbler och tvättmaskinen, det har vi inte ångrat för en sekund."

Föreningen

Omgivning

På Torpa finns allting nära till hands, som matbutiker, skola och liknande vardagligheter. Nära till stans centrala delar är det också, samtidigt bor du mitt i ett lugnt villaområde med lummiga trädgårdar och trevliga promenadrundor. Både Stadsparken och Munksjön ligger nära åt var sitt håll, så du får det lika fint oavsett vartåt du styr stegen. Vill du inte gå kan du ta treans buss som stannar precis utanför, eller ettan som stannar vid Willys ett par hundra meter bort. Välkommen till en trevligare del av stan!

"Jag gillar att gå och här har man verkligen promenadavstånd till allt."

Planritning

Mäklaren informerar
Visa mer
BOSTAD
Adress
Ekgatan 3
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
72 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
3.200 kr/mån
Pris
2.400.000 kr marknadsvärde
Specifikation Drift
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Malmen

Bostadsrättsföreningen Malmen bildades 1944 och föreningens hus är uppfört under 1944 och 1945. Föreningen består totalt av 42 lägenheter med bostadsrätt och nio små lokaler som hyrs ut. Adresserna som föreningens hus ligger på är Ekgatan 3, 5 och 7.

Föreningen har under årens lopp låtit genomföra de allra flesta större renoveringar och förbättringar som man kan förvänta sig och huset är idag i mycket gott skick. Bland annat har följande gjort under årens lopp:

Tilläggsisolering av fasaden samt montering av nytt fasadtegel (1990), renovering av balkongerna (2000), relining/stamrenovering (2005), helrenovering av föreningslokaler med uthyrningsrum, gym och samlingslokal (2010), byte av all el i fastigheten (2010), omläggning av yttertak (2010), renovering av tvättstuga (2012), byte av fjärrvärmecentral (2014), byte av termostater i alla lägenheter (2014), renovering av fönster samt installation av energiglas i samtliga fönster i huset (2017). Under 2018 färdigställs utomhusmiljön med en nyasfalterad parkeringsplats för de boende där en extra plats skapas samt byte av dagvatten/spillvattenledningar. Efter detta finns inga stora jobb planerade i närtid och inget som kommer påverka föreningens månadsavgifter (kontrollerat med ordföranden augusti 2018).

Föreningen har välskött och god ekonomi vilket också avspeglar sig i avgifterna som vid utgången av 2017 var på 554 kr/kvm och år, och även belåningen i föreningen är låg med en lånebelastning om 3.522 kr/kvm bostadsyta vid utgången av 2017. Under 2017 gjordes en hel del stora renoveringar, bland annat fönsterrenovering och byte av äldre fönsterglas till energiglas. Detta har föreningen valt att kostnadsföra i sin årsredovisning som därför visar på minusresultat under 2017.

Föreningen har en egen parkeringsplats i anslutning till innergården vilket är relativt ovanligt på Torpa. Denna renoveras och asfalteras under 2018 och efter kontroll med sekreterare i föreningen i juli 2018 så ska det inte vara några problem med att få tillgång till en parkering. Månadskostnaden för en parkeringsplats är 125 kr/mån.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Jönköpingsbostäder och den tekniska förvaltningen med gårdsskötsel, trappstädning etc sköts av HSB Fastighetsförvaltning.
Andel i föreningen
0 %
Lägenhetsnummer
114-114-034
DOKUMENT
KARTA