Ebbesvägen 19B, åtta rum och kök

Le Grand Etage

Ta en rejäl titt på huset utifrån så förstår du att detta är en rejäl standardavvikelse. Så långt bort du kan komma från ett enplanshus platt på marken. Ett stort hus med många avdelningar elegant ihopkopplade med halvtrappor upp och ned. Två huskroppar inskjutna i varandra, den ena med källare, den andra i suterräng med utgång till trädgården på baksidan. De sociala delarna hittar du både här och där med minst tre givna soffhörnor. Fyra sovrum som huset är disponerat i dagsläget; redo för storfamiljen alltså. Är du?

Detta är en 70-talist som fullständigt sagt upp bekantskapen med sina jämnåriga kompisar i kvarteret. Huset genomgripande renoverat på senare tid, både ute och inne. Och det är inte bara ytliga uppgraderingar som gjorts. Hela huset försågs nämligen med golvvärme innan enhetliga golv lades in. Sen har kök, badrum och tvättstuga uppdaterats mycket elegant och konsekvent när det gäller materialval. Finputsat, finlirat och nyskickat precis överallt. Ett hus för familjen att växa i, rymligt som det är och med stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Snabbfakta
Adress Ebbesvägen 19B
Område Petersberg
Bostadstyp 2-plansvilla i etage med inredd källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 175 + 93 kvm
Tomtareal 1277 kvm
Byggår 1973
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Altan i väster

Huvudentré

"Vi bodde på landet tidigare, och för oss har Petersberg varit precis lagom centralt i Huskvarna; vi vill ha nära till naturen också."

Kök

Matsal

Vardagsrum

"Vardagsrummet är extremt socialt, här lyssnar vi på musik, umgås, lagar mat, äter och bara hänger. Och läser läxor både före och efter att maten är avklarad."

Gäst-WC

Sovrum 1

Balkong i väster

"Solnedgångarna är helt obrutna bort mot andra sidan sjön; varje kväll nya färger och nya former på molnen. Så här i efterhand känns det grymt bra att vi byggde ut balkongen häromåret."

Sovrum 2

Badrum

Sovrum 3

"Vi gillar livet här uppe på berget, och kommer bara flytta en bit söderut, bort på Jöransberg i stället."

Allrum - TV-rum

Sovrum 4

Arbetsrum - klädförvaring

"Det lilla rummet innanför sängkammaren hade vi som barnkammare när vår minsta var bebis, behändigt att ha henne så nära."

Relax med dusch och bastu

Allrum - biorum

Tvättstuga

"Jag jobbar som elektriker, och var med i det omfattande arbetet att dra elen när förra ägaren totalrenoverade; redan då blev jag väldigt fäst vid huset."

Groventré och förråd

Trädgård

Varmgarage och förvaring

"Garaget med sin fulla källarvåning hade varit nästa projekt om vi bott kvar, vi har skissat på en uthyrningsdel, men det får nästa ägare köra på med om de vill istället."

Omgivning

Här på Petersberg befinner du dig ca 200 meter över havet. Med bil hittar du upp antingen via Hakarpsvägen eller Ådalsvägens flackare men snirkliga vägsträckning. Vill du cykla är nog den sistnämnda att föredra. Kanske läge att köpa en elcykel? Om du går upp från Huskvarna finns många sköna alternativ genom skogen och runt åns branta fall. Skolor och dagis finns bara två kvarter upp från huset, där barnen kan känna sig hemma i en skön skolmiljö med skogen inpå knuten, från dagis till 6:e klass. Nyare förskolor har också byggts upp på Fagerslätt och på Stensholm. Svenska kyrkan driver också ett uppskattat dagis borta vid Hakarps kyrka, granne med bondens åker. Ett litet handelscentrum finns också i änden av Ebbesvägen, med mataffär, pizzeria, frisör och ATG-ombud. Du har aldrig långt till skogen och naturen här. På kilometervis av stigar tar du dig både upp och ner för berget, och fram och tillbaka, utan att sätt fötterna allt för många gånger på asfalt. I änden av Solhällsvägen har du Pustakulles lekplats, och därifrån hittar du ännu fler stigar mot ådalens äventyrliga terräng och bort mot Ebbesbruk som fått ge namn åt gatan. Att gå på promenad är både kul och nyttigt för flåset, om du tar de brantare stigarna.

Mäklaren informerar
Huset har sedan det uppfördes 1973 genomgått en rad omfattande moderniseringar och förbättringar, nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts.
2010 - Byggnation av nya innerväggar i hela huset, inläggning av nya golv, nya listverk, foder och nya ytskikt (målning, tapeter och träpanel) i samtliga rum (Lekeryds Byggvaror & Entreprenad AB).
2010 - Omdragning av all el i hela huskroppen (ej garage) med nya ledningar, jordade eluttag och nya elcentraler med automatsäkringar och jordfelsbrytare samt indragning av nätverkskablar till husets samtliga umgängesrum och sovrum (Härenstams El & VVS AB).
2010 - Omdragning av alla vatten- och avloppsrör i hela huset, ej i garagedel (Patrik Arvidsson Rör AB).
2010 - Installation av vattenburen golvvärme i husets samtliga plan förutom i gäst-WC i entréplan. I samband med denna renovering installerades även en ny värmepump (CTC, luft/vatten) som värmer vattnet som går i golvvärmeslingorna (Patrik Arvidsson Rör AB).
2010 - Byggnation av nytt kök med nya vitvaror, nytt badrum på översta plan, ny relaxavdelning i nedersta plan med separat duschdel samt ny tvättstuga (Lekeryds Byggvaror & Entreprenad AB).
2010 - Byte av samtliga fönster till 3-glas isolerfönster (Lekeryds Byggvaror & Entreprenad AB).
2013 - Installation av platsbyggda garderober i anslutning till huvudentrén samt byte av ytterdörr till modern dörr med sidoljusinsläpp.
2013 - Installation av elektrisk garageport med fjärrstyrning samt byte av ytterdörr in till garaget.
2013-2014 Ommålning av trädetaljer på husets fasad.
2015 - Installation av spotlights i anslutning till huvudentré/hall och vardagsrum (Härenstams El & VVS AB).
2016 - Installation av värmekonvektor i rummet under garaget för ett torrare och bättre inomhusklimat i denna delen av garaget. Konvektorelementet är anslutet till samma vattenburna värmesystem som golvvärmen (Härenstams El & VVS AB).
2017 - Byggnation av ny altan utanför kök/matplats och ny större balkong utanför sovrum 1 och 2. Denna gjordes djupare och kopplades i samband med renovering ihop med altanen nedanför genom en snygg trappa byggd i samma tryckimpregnerade virke som själva altan/balkonggolvet.
2017 - Omdränering och tilläggsisolering med Isodränskivor av husets östra sida mot gatan samt södra sidan av huset fram till källarnedgången. I samband med detta grävarbete byttes även samtliga dagvattenrör (Härenstams El & VVS AB).
2017-2018 Omarbetning av trädgård på entrésidan av huset med nya stensättningar med kullersten och betongplattor, breddning av garageuppfart för att med lätthet rymma två bilar i bredd samt nya stensättningar runt huset mot norr och även på baksidan av garaget.
2017 - Anläggning av extra bilplats/uppställningsplats i sydöstra delen av tomten mot gatan för att kunna ha exempelvis en husbil eller motsvarande stående.
2017 - Byggnation av staket i tryckimpregnerat virke mot norr på tomten.
2017 - Installation av fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi, så kallat Wetternet. För mer info om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan fås via denna öppna fiber, besök gärna www.wetternet.se
2018 - Byte av diskmaskin, installation av nya ventilationsdon för ett bättre luftflöde och byte av samtliga hängrännor och stuprör till aluzink-profiler.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Ebbesvägen 19B
Område
Petersberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
175 + 93 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1277 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 99 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA