Ebbarp Ekbacken 3, sju rum och kök

Långsiktig ekbacke

Håll i dig. Här väntar magnetisk utsikt som nästan får dig att tappa andan och bli lite desorienterad. Huset är bra på alla sätt, men får ursäkta. Här är det är svårt att slita sig från blickfånget som spänner över det nordligaste av Småland och en bra bit in i Östergötland. Gränna känns plötsligt väldigt nära, och Omberg verkar inte ligga långt därefter. Vi befinner oss bara en liten bit väster om Bankeryd, men det är säkert minst hundra höjdmeter upp och ut på landet. Och in bland ekarna, för platsen heter inte Ekbacken av slump.

Detta Hjältevadshus ligger högst upp i backen, med två kompisar längre ner, alla tre på stora tomter. Berg i dagen på ovansidan av huset ger massor av karaktär. En stor altan på nersidan ger ännu bättre ro att studera utsikten eller umgås med familj och vänner. Huset är ymnigt tilltaget med två sovrum och stora sociala ytor på bottenvåningen och ytterligare tre sovrum uppe, plus allrum och loft. Startklart för en stor familj med både två- och fyrfota invånare.

Det lantliga läget ger också en del fördelar när det gäller motion, smak och näring. Svamp och bär kan du hitta hur mycket du vill inom liten svängradie. På stigar, spår och grusvägar kan du ta dig långt upp och långt bort. Ner till Domsandsbadet går det fort med cykeln, men lite motigare hem. Vägen upp över fältet blir, till alla kälk- och pulkaåkares hastiga förtjusning, en fartfylld utförsfärd innan vägen vintersandas.

Snabbfakta
Adress Ebbarp Ekbacken 3
Område Bankeryd
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 169 kvm
Tomtareal 3427 kvm
Byggår 2005
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har gjort allt i trädgården, alla stenar har vi flyttat och lagt hit. Det var hästhage från början."

Trädgård

Entré

"Antingen åker vi pulka på vägen, eller så öppnar vi staketet genom trädgårdarna och åker genom alla tre. Snön ligger lite längre här uppe."

Matplats

Vardagsrum

"Är det riktigt bra och klart väder kan du se vindkraftverken vid Hästholmen."

Kök

Stort sovrum nere

"Att det fanns en så stor berghäll på tomten visste vi inte först, så det blev en del grävande för att få fram den."

Litet sovrum nere

Badrum nere

Groventré - Tvätt

Allrum uppe

"Vi hade bara ett barn när vi flyttade hit, och hela vinden var oinredd då; sen har vi fått väldigt mycket mer ytor uppe."

Sovrum 1

Sovrum 2

Loft

Sängkammare

Badrum - Bastu

"Så här på våren brukar det kläckas små grodyngel i klippskrevan ovanför huset, det går att bada i den också."

Uteplatser

Garage

"Det finns fantastiska stigar ovanför huset och in i skogen, som kan ta dig ända bort till Habo om du vill eller förbi Klerebodammen."

Ebbarp

Mäklaren informerar
Huset byggdes 2005 av Hjältevadshus som uppförde tre liknande hus här längst upp i backen med hissnande vyer ut över omgivningen.
Ägarna startade sin tid i huset med att endast bo i husets entréplan fram till ca 2010 då de även inredde det övre planet på huset.
Fastigheten har vatten- och delvis avloppsanläggning gemensamt med de två grannhusen. Vatten kommer från en djupborrad brunn om ca 170 m. Avloppet går till en egen trekammarbrunn och sedan vidare till en gemensam infiltrationsanläggning, som alltså också delas med de två grannarna.
Habo kommun har nyligen grävt fram fiberledning till fastigheten, vilken alltså nu går att ansluta. Kontakta Habo kommun för mer information.
Den hemmabyggda och för de små ägarna så viktiga lekstugan kommer att flytta med dem till sitt kommande, nya hem. Lekstugan ingår därför inte i köpet.
Soluppgången är helt fantastisk då solens första strålar visar sig tidigt, tidigt över Omberg och Visingsö. Solen ligger under hela dagen mot uteplatsen på husets södra gavel för att senare ge sina sista strålar via uteplatsen vid garaget.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Ebbarp Ekbacken 3
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
169 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 3427 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 54 kWh/m2 och år
KARTA