Dunkevägen 17, åtta rum och kök

Ett solur i takt med tiden

Här på toppen av Bymarken har du solsken i blick hela dagen runt, ända till sen kvällning. Ett perfekt läge för både kvälls- och morgonmänniskor. Problemet att solen försvinner tidigt på kvällarna vår och höst, för att inte tala om mitt i vintern, finns inte här. Huset känns som ett fyrtorn med både lyskraft och solinstrålning. Och utsikten är svårstoppad i alla väderstreck.

En ovanligt gedigen byggmästarvilla med kassaskåpstjocka väggar och väl underhållen av nuvarande ägare under mer än 40 år. Nya fönster nästan överallt, nyomlagt tak, effektiv bergvärmepump och två välrenoverade badrum. Senaste tillskottet är en snyggt expanderad söderbalkong som fångar solen från alla håll, utom möjligen mot norr, men det finns även en kvällsbalkong såklart. Vardagsrum och matsal har ett magiskt ljussprång rakt igenom huset.

Huset har känslan av ett suterränghus men eftersom det står på en helt plan tomt är entrévåningen ljus och öppen med fönster i alla rum. Ingen källarkänsla i något avseende. Startklart för en riktigt storfamilj med både tre och fyra barn, och ändå stora ytor över för att umgås på båda planen. Det mest iögonfallande är kanske trappan, med ett paus-plan på halva vägen upp och en gigantisk glasbetongvägg som livnär både hallen nere och hallen uppe med ljus.

Snabbfakta
Adress Dunkevägen 17
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 280 kvm
Tomtareal 812 kvm
Byggår 1966
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

TV-rum

"Vi har trivts bra i alla år, det är därför vi bott kvar, även om det varit stort för bara två vuxna personer."

Gästtoalett

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi har alltid tyckt det varit praktiskt och tryggt för barnen; skolorna nära, och bussen som går var tionde minut från stan."

Sovrum 3

Tvättstuga

Bastu & dusch

Groventré & förråd

Utanför duschen på finns ett rejält förrådsutrymme, med verkstadspotential. En groventré och sluss in till badrummet och vidare till hallen. Här gör det inte så mycket om du har lite smuts på fötterna. Har du lite större projektplaner när det gäller snickeri, måleri eller annat fingerfärdigt har du garaget vägg i vägg, men då kanske bilen får uthärda vädrets makter under tiden. Två bilar får ledigt plats på uppfarten.

Trappan

Övre hall

Vardagsrum

Södra balkongen

Matrum

"Den stora balkongen har blivit väldigt fin, men vi har ofta ätit middag på den lilla balkongen på norrsidan för att fånga sista kvällssolen sommartid."

Kök & Matplats

Sovrum 4

Badrum

"Taket är omlagt förra året, och balkongen gjorde vi nu i höstas."

Sovrum 5

Norra balkongen

Trädgård

"Tomten var lättskött innan, men har blivit väldigt smidig sedan vi gjorde om den häromåret."

Omgivning

Mäklaren informerar
Under senare år har nuvarande ägare utfört ett flertal större renoveringar och förbättringar på fastigheten. Några av dessa är; omlagt tak 2015 (Takringen), nya fönster 1995-2016 (Skanska), nytt värmesystem 2004 (Perssons Rör), ny gästtoalett 2000 (Skanska), helrenovering av badrum på övre plan 2014 (Badhuset), ny interiör i tvättstugan 2014 (CL interiör) samt utbyggnation av balkong på övre plan 2015 (Skanska).
Köket renoverades 1996 med en efterföljande komplettering av skåp 2015. Kyl och frys installerades 2013, diskmaskin 2014 och mikrovågsugn 2006.
Tvättmaskinen och torktumlaren i tvättstugan kommer från Bosch och installerades 2004 resp. 2003.
Besiktningsprotokoll, energideklaration, areamätning samt protokoll från radonmätning bifogas objektsbeskrivningen.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Dunkevägen 17
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
280 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 812 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 44 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA