Drottninggatan 35 B, ett rum och kök

Drottningen av ettor

Minst sagt en fullvuxen enrummare på över 50 kvadrat. Stor hall, stort vardagsrum och ett kök som inte hade skämt för sig ens i ett radhus. Lägg till att det mesta av den ursprungliga charmen från 30-talet är kvar i form av gamla plankgolv och fina spegeldörrar in till både garderoben och badrummet. In till vardagsrummet har du till och med skjutdörrar i par som löper lika lätt på sin räls som när huset byggdes.

Att bo på Drottninggatan i Huskvarna har sina uppenbara fördelar. Du har busshållplatser åt alla håll strax utanför. Vätterstranden vid Oset går du till på tio minuter; vill du sola under blommande körsbärsträd är Mjölkafållan inom synhåll och på vägen kan du snappa upp något ätbart hos pizzabagarna hos Biblos. Ica, Willys och saluhallen räcker gott för den egna kokkonsten vid din egen härd.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Simon Staflund, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Drottninggatan 35 B
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 51 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.532 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.200.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"När golven är nyskurade med grönsåpa är det helt underbart för fötterna, och det luktar så gott dessutom."

Vardagsrum

"Det finns ett hålrum bakom diskbänken som skulle gå att utnyttja om man vill göra om i köket i framtiden."

Kök - Matplats

"Från köksfönstret har vi fantastiska solnedgångar ut över Vättern som färgar himlen och molnen i alla tänkbara färger."

Badrum

"Vi har bott två i lägenheten och skjutdörrarna är väldigt praktiska om en av oss vill gå upp tidigare och stöka i köket, och en vill sova kvar. "

Gemensam balkong

"Balkongen i halvtrappan ner, använder vi som vår egen. Det är nog bara vi som använder den. Men vi sitter mycket nere på gården också."

Föreningen

"Vi har vårt ett eget körsbärsträd som vi alltid sitter under när vi är i parken. På våren när alla träden blommar är det magiskt."

Föreningens innergård

"När jag pluggade cyklade jag oftast in till sta’n och det går lika fort som att ta bussen. Cykelvägen utmed Vättern kan inte bli vackrare."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Till lägenheten hör det ett större förråd om cirka 15 kvadratmeter som är beläget på vinden en våning upp. I källaren finns även ett mindre matkällarförråd om cirka tre kvadratmeter.
Föreningens fastighet är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Önskar köparen bredbands- och telefonitjänster kan detta erhållas mot en tilläggskostnad.
Samtliga vitvaror förutom kyl & frys i köket byttes ut 2003. Kyl/frys installerades 2018.
I källaren finns en fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, matt-tvättmaskin, torktumlare samt torkrum. I källaren finns även ett hobbyrum. Cykelförrådet är beläget på gården.
Lägenhetsinnehavaren ansvarar varannan månad för trappstädning av det egna våningsplanet samt trappan ned till våning två. Se bifogad information för att ta del av övriga ordningsregler.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Drottninggatan 35 B
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1936
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
51 kvm (föreningens information)
Energideklaration
125 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.532 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 220 kronor per månad. Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Tor

Brf Tor är en bostadsrättsförening vars hus uppfördes 1936. Huset består av tre trapphus med totalt 18 bostadsrättslägenheter. Det finns dessutom en lokal i markplanet som är upplåten med hyresrätt.

Föreningens fastighet är i mycket gott skick med många stora underhålls- och renoveringsarbeten bakom sig. Några av dessa är; byte av takpannor och entrédörrar 1987, dränering norrsidan 1989, dränering gårdssidan 1991, fönsterrenovering 1995, renovering av tvättstuga 2001 (maskiner utbytta allt eftersom efter det), nya lägenhetsdörrar 2001, byte av stammar i kök 2003, byte av stammar i badrum 2004-2006, renovering av fasad 2007, målningsarbeten i källare och trapphus 2015, ny fjärrvärmeanläggning 2016 samt under åren byte av el i fastigheten och dess lägenheter. Sedan 2018 har man lejt bort den ekonomiska förvaltningen (Ekonomitjänst Futura).

Föreningens ekonomi är mycket god! Vid det senast årsbokslutet 2019/2020 hade föreningen en total belåning om cirka 1,3 Mkr, vilket innebär en belåningsgrad om mycket låga 1.104 kronor per kvadratmeter. Med hänsyn till fastighetens skick där stora underhållsarbeten utförts under senare tid är detta en mycket attraktiv nivå. I dagsläget finns inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter.

På den grönskande gården finns en gemensam stensatt utemiljö, med sittplatser. Här finns även ett cykelförråd. I källaren finns ett hobbyrum, samt en tvättstuga med två tvättmaskiner samt torkmöjligheter. Förråd för föreningens medlemmar finns både på vinden och i källaren.

Huset är anslutet till Com Hems utbud av mediatjänster. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Besök gärna Com hems hemsida för mer information om tilläggsprodukter och deras utbud.

Föreningen har fem parkeringsplatser på husets baksida som hyrs ut via ett separat kösystem där turordning tillämpas. Kostnaden för dessa är 120 kr per månad. Observera dock att endast mindre bilmodeller tillåts att hyra en plats, detta på grund av begränsad yta.

Gräsklippning och beskärning är sedan tidigare bortlejd varje år från 1 maj till 31 oktober. Det anordnas gemensam vår- och höststädning, och det finns ett rullande städschema gällande vind- och källarstädning, samt trädgårds- och gårdsskötsel. Ordningsregler som reglerar bland annat detta finns att ta del av.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
4.24 %
Andel av årsavgift
4.73 %
Lägenhetsnummer
9
DOKUMENT
KARTA