Cajos väg 3, fem rum och kök

Arkitektens sockertopp

Spännande arkitektur i högsta divisionen. Fina lösningar och vackert ljusflöde så fort du sätter foten innanför dörren. Allt i ett mycket klokt format och överkomligt prisläge för många. Lägg till en härlig stor tårtbit till tomt på baksidan som gränsar till en större lövdunge som gör baksidan näst intill skoglig. Om du undrar över de stora trädgårdarna, så ligger Cajos väg på gamla H-södras hemmaplan. Nu kan det bli din hemmaplan för lång tid.

Nuvarande ägare har bott sedan nytt för cirka tio år sedan, och nyhetens behag känns faktiskt intakt. Kloka tidlösa materialval och tillval bidrar till den känslan. Kanske beror det också på att deras barn var relativt stora när de flyttade in. Helt nytt från förra året är däremot det ytterst ypperliga uterummet som står fristående bakom garaget med fritt fram för hela skogen och solen att kvasta in på eftermiddagen.

Snabbfakta
Adress Cajos väg 3
Område Bråneryd
Bostadstyp Parhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 142 kvm
Tomtareal 709 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har trivts otroligt bra med hus, trädgård och grannar. Tanken var nog att bo kvar här till ålderdomen, men så fick vi chansen att bygga nytt på landet."

Hall

Kök och matplats

"Vi var med från början när husen byggdes, och har valt till en hel del extra; granitskivan i köket och det höga skåpen som går ända upp till taket. Kakel och klinker är också personliga val."

Vardagsrum

Tvättstuga och groventré

Toalett och dusch

Allrum

"Arkitekterna lämnade en möjlighet att dela av allrummet uppe om man behövde ett rum ytterligare. Med två barn har det inte behövts för vår del."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum och bastu

"I grundplanen fanns ingen bastu, men badrummet var stort nog för det om man prutade bort badkaret. Så fick det bli, vilket vi aldrig ångrat."

Sovrum 3

Altan

Uterum

"Uterummet byggde vi nyligen, men tanken var att kunna njuta av det i många år, men det får nästa ägare göra istället."

Trädgård

"Tomten är större än man först tror, och vi har odlat rätt mycket olika saker: Kryddland finns och mycket bär. Många perenner avlöser också varandra under säsongen."

Omgivning

På Huskvarnaberget, Strax ovan Cajos väg, hittar du många spännande stigar och stråk, som kan ta dig mycket längre än du tror, utan att du sätter foten på asfalt i onödan. Bort till vattenfallet är det inte långt, och det slänger sig ner från höjderna närmare 100 meter, och det är alltid lika kul när dammluckorna öppnar efter längre perioder av regn. Det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Ner till Huskvarna centrum knatar du på bara 20 minuter; men du cyklar ännu fortare. Södergårdsskolan har du bara några kvarter bort på samma sida vägen dessutom. Smedbyn är en av kommunens större attraktioner, tillsammans med Husqvarnas Fabriksmuseum såklart, som alltid får dina besökare att höja på ögonbrynen över mångfalden av hushållsnära produkter som detta starka varumärke spottat ur sig de senaste 300 åren.

Utmed Lillån är det äventyr alla årstider och du kan gå, leka, springa och cykla på mängder av stigar upp och ner runt ån. I ån leker öringen på hösten, och om du är alldeles still kan du få syn på förvånansvärt stora fiskar i grunt klart vatten på väg till eller från Vättern nedströms.

Planritning

Mäklaren informerar
Cajos väg 3 är ett Trivselhus där nuvarande ägare bott sedan uppförandet 2011. Nedan följer en kortare sammanfattning över de förbättringar som skett under åren samt annan information som kan vara bra att ta del av.
Fastigheten ingår tillsammans med fastigheterna Bråneryd 2:2 - 2:17 i samfälligheten Bråneryd GA:2, som förvaltas av Cajos samfällighetsförening. Denna avser gemensam gångväg, grönytor, lekplats och plank. Årsavgift per hushåll uppgår för närvarande till 100 kr.
Fiberanslutning finns via Jönköpings stadsnät Wetternet, som är en del av Jönköping Energi. För mer information kring de paketlösningar som finns kan man läsa mer på www.wetternet.se
Köket är ett Tibrokök, och har utrustats med induktionshäll (Electrolux, 2017), ugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens), spisfläkt (Siemens), diskmaskin (Siemens, 2017), rostfri kyl (Siemens) samt frostfri frys (Siemens). Samtliga vitvaror är från 2011, förutom hällen och diskmaskinen.
I klädvårdsavdelningen på entréplan finns tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens). Båda från 2011. Här sitter också centraldammsugaren.
Fuktlarm finns enligt Anticimex rekommendation nu installerad vid golvvärmecentralen.
På fönstren i vardagsrummet och i "sovrum 1" finns solskyddsfilm monterad på ytterglaset. Detta medför kraftigt sänkt inomhustemperatur under varma vår- och sommardagar när solens strålar är som starkast.
Och hur är det med soltimmarna? De första solstrålarna som når huset landar i köksfönstret, och framsidans uteplats lämpar sig såklart ypperligt för morgonkaffet. Dags- och kvällssolen njuter du av på baksidans altan och i trädgården.
I samband med byggnationen valde nuvarande ägare att göra garaget 1,2 meter längre. Det gör att man får ett luftigt garage med plats för både bil och arbetsbänk.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Cajos väg 3
Område
Bråneryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
142 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 709 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 86 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA