Bymarksgatan 6C, nio rum och kök

Poolaren på Bymarken

Drömmen om Provence är högst verklig här på hemmaplan. Närmare bestämt på klassiska Bymarksgatan. Kanske en av stans mest gedigna och välinvesterade villor från 1990-talet. Här har det inte sparats på krutet i något avseende. Redan starten var storstilad när det tänkta tvåfamiljshuset omplanerades i grunden och blev ett stort. Huset byggdes av stans stora kakel-entreprenör med livliga drömmar om det franska rustika lanthuset.

Övervåningen är vikt åt sociala funktioner. Det stora köket med massiva franska ekluckor är en magnet man hamnar i med automatik. Matsalen känns därför ganska nätt och intim i sammanhanget, trots att du ledigt sitter 10-12 personer där, med två stora fönster mot utsikten. Men det är vardagsrummet som är husets stora pluspol, med väggfasta bänkar utmed glaspartiet, dubbla utgångar till den nybyggda terassen och en rejäl öppen spis som nästan känns som stenugnsbagarens egen. Hade det varit en salong från förra sekelskiftet, hade inte parketten väckt något uppseende, men ett styckelagt ekgolv är inte vardagsmat i dag.

Nuvarande ägare har förvaltat och förädlat huset sedan 2000 med många kloka, estetiska och tekniska investeringar. Den magnifika glasade terrassen fångar Vättern lika vackert som om vore det en vik av medelhavet. Och fägnar minst 75 personer om festhumöret är villigt. Trädgården är inte jättestor men minutiöst planerad och upplyst för att skapa trivsel och insynskydd. De olika delarna blommar och grönskar i intervall för att det i varje tid ska vara något som fångar ögat. Det skyddade läget och den automatiska bevattningen gör att det till och med blommar aprikosträd på solsidan. Precis som i Provence.

Tekniskt sett så är det en hel del annat som också är automatiserat i det här huset. Ljuset är appstyrt; ljudet tar du med dig upp och ner, in och ut, bland annat in i poolrummet; dubbelgaraget uppe vid vägen öppnas också automtiskt utan urstigning. Till på köpet är yttertrappan uppvärmd för att hålla istiden från dörren. Och behöver du värma upp dig själv finns alltså en helkaklad inomhuspool - vad annars - i souterrängplanet, med bistående ångbastu. Hela poolaggregatet är dessutom nyinstallerat. Larm, automatisk solavskärmning och infravärme på terrassen kryddar tillvaron ytterligare.

Snabbfakta
Adress Bymarksgatan 6C
Område Bymarken
Bostadstyp 1-plansvilla med souterrängvåning
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 210 + 80 kvm
Tomtareal 718 kvm
Byggår 1996
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Terrassen i entréplan

Trappa ner till trädgård

Trädgård

"Vi är inga gör-det-självare; vi har tagit hjälp av proffs - arkitekter, inredare och trädgårdsmästare - när vi velat göra några förändringar."

Hall

Vardagsrum

Kök

Matsal

"Det är ett hus som fungerar både till vardags och fest, vi använder alla rum varje dag. Vi har haft 100 gäster här, inklusive ett jazzband."

Sovrum 1

Sovrum 2 eller TV-rum

Sovrum 3 - bibliotek - kontor

Gäst-WC

"Terassen är nog den bästa investeringen vi gjort, och den njuter vi av, nästan varje dag under den ljusa delen av året. Det gick åt nästan 1000 meter plank av den speciella hardwooden."

Trapphall

Allrum i nedre plan

Arbetsrum - gästrum

Sovrum 4

"Vi tog hjälp av en professionell ljusdesigner som uppdaterat all belysning, både inne och ute."

Sovrum 5

Badrum i nedre plan

Poolrum och bastu

Dusch vid poolrum

"Poolen är ett lyxigt badkar som vi använde väldig mycket när barnen var mindre. Det finns en jetström som gör att man simma både långt och hårt utan att behöva vända."

Walk-in-closet

Tvättavdelning

Trädgårdsförråd med skjutdörr

På norrsidan av huset i nivå med trädgården utanför, ligger ett specialbyggt trädgårdsförråd med skjutdörr. Solid väggkonstruktion, full takhöjd och belysning. Ovärderligt för trädgårdens alla slangar, apparater och verktyg.

Dubbelgarage

Huset ligger på en liten väg ner från Bymarksgatan, men garaget ligger uppe vid gatan, samlat med garagen till systerhusen vid sidan om. Förutom dubbla bilplatser finns där också ett bra varmförråd för sånt du in behöver till vardags, och inte heller behöver ha inne i huset. Ett extra "källarförråd" med lite distans. Garageportarna öppnar du med ett knapptryck från bilen så är det bara att svänga in.

Mäklaren informerar
Värmeslingor nedlagda i entrétrappa och ny trappa (NCC 2011).
Stor terass i hardwood/Cumaro i design av Gunilla Gustafsson på Creacon Arkitekter (NCC 2012).
Automatisk bevattningsanläggning installerad i trädgården (Uppgraderad 2010).
Automatisk solskyddspersienn vid fönsterpartier i vardagsrum.
Automatiska garageöppnare med fjärrkontroller på dubbelgaraget.
Poolutrustning servad och utbytt; filter (2012), pump (2012) och värmeelement (2014).
Träpartier på fasad ommålade via Stenbergs Måleri AB (2012).
RAKO belysningssystem installerat både invändigt och utvändigt (2012).
Samtliga termostater för golvvärme utbytta (2012).
FTX-ventilation genomgången och helservad (2014).
Varmvattenberedare bytt (NIBE 2011).
El-och proppskåp utbytta (2010).
Tapetsering och målning samtliga rum designat av Inomhus Design AB och genomfört av Stenbergs Måleri AB (2010).
I stora delar av huset finns ett inbyggt ljudsystem från Bang Olufsen med tillhörande förstärkare. Man kan välja i vilka individuella utrymmen som man vill ha musik, exempelvis poolrummet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Bymarksgatan 6C
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
210 + 80 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 718 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA