Bygränd 4, sju rum och kök

Barn-bäst vid Bränninge gård

Frågan är vad som är bäst för just barnen? Plan trädgård, kompisar i nästan varenda hus, återvändsgata med stor vändplan och bra skogsdungar för kojbygge skulle nog barnen svara. Som förälder gillar du nog bäst att du inte behöver dra i gång några renoveringsprojekt. Här är allt förberett för en stor familj på språng mot massor av aktiviteter. Tvätten gör sig inte själv här heller, men logistiken är perfekt planerad. Utan onödiga flaskhalsar eller omvägar.

Stort kök, och ännu större vardagsrum där du kan ha ännu fler sittande till bords om det behövs och högtidligheten kräver. På ovanvåningen får du ytterligare ett avslappnat allrum som kan bli ungdomsgård när den tiden kommer och barnen vill ha lite distans till vuxensamhället. Stora sängkammaren ligger nämligen på bottenvåningen, så det är fritt fram för ett barnavälde på ovanvåningen, med fyra sovrum dessutom.

Huset ligger på ett av de första områden som bebyggdes runt Bränninge gård, vilket innebär att det är nära ner till Habo centrum, till bussar och tågstation, och allt annat du behöver i vardagen: vårdcentral, skolor, förskolor, mataffärer, och väldigt många fler butiker än du anar om du inte varit i Habo på länge.

Snabbfakta
Adress Bygränd 4
Område Habo Kommun
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 201 + 15 kvm
Tomtareal 849 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Inglasat uterum

Huvudentré

"Det här är andra huset vi bygger, så vi tycker nog att vi fått till det på ett bra sätt för en stor familj, men nu behöver vi ett rum till känner vi."

Kök och matplats

Vardagsrum

Matsal

"Ja, du missar inte en minut av solen på baksidan, på sommaren lever vi verkligen ute här."

Altan i söder och väster

Sovrum 1

Duschrum vid sovrum 1

"Vi trivs utmärkt, och ska inte flytta från Habo; vi bygger bara nytt och lite större en bit härifrån."

Klädkammare vid sovrum 1

Gäst-WC

Hall på andra plan

"Gillar du att cykla är det fin pendlarväg in till Jönköping, jag cyklar gärna till jobbet när jag kan och vädret är ok."

TV-rum - Allrum

Sovrum 2

Sovrum 3

"Återvändsgatan är som en lekpark, med cyklar, innebandy och skateboards; det bor nog barn i nästan alla hus här."

Badrum på andra plan

Sovrum 4

Sovrum 5

"Det går enkelt att styra golvvärmen i varje rum, tack vare shuntar och termostater."

Groventré och tvättstuga

Förråd under trappan

Trädgård

"Habo är småskaligt, nära och barnvänligt; skolor, barnomsorg och vårdcentral allt är på gångavstånd."

Carport och förråd

Omgivning

Habo är en offensiv kommun som växer stadigt, ett lugnt samhälle med all service du behöver i vardagen. Det är cirka två mil in till centrala delarna av Jönköping och du pendlar smidigt med buss, tåg eller bil, om du inte väljer att vardagsmotionera per cykel, för då glider du fram ljudlöst på den vackraste vägen av dem alla. Mest nedförsbacke in, mer uppför hem - skönt.

Bortom Bränninge böljar landskapet uppåt och Hökensås säregna landskap tar vid där äventyr och utflyktsmöjligheter väntar i alla former. Det är bara din egen kondition och ambition som sätter gränser. Varje år ordnas öringsafari, när fiskarna stiger upp från Vättern för att leka ända upp i samhället.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare lät uppföra huset under 2011. Nedan följer lite info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Huset är i grunden ett Anebyhus som ägarna ritat om och justerat för att få det helt i enlighet med deras familjebehov.
Uppvärmning sker via en jordvärmepump från IVT (Greenline HC C9) med cirka 400 meter slang som ligger nedgrävd i trädgården. Pumpen står i groventrén och är i sin tur ansluten till vattenburna golvvärmeslingor som ligger i båda boendeplan, alltså inga dammsamlande radiatorer att ta hänsyn till någonstans i bostaden.
Huset är påkopplat på fiberoptiskt bredband via Telia, och via denna leverantör kan man få dels olika bredbandslösningar och dels olika TV-paket. För mer info om vad som erbjuds, besök gärna www.telia.se
Sommartid så erbjuds man som boende på Bygränd ett väldigt härligt solläge. Solen kommer in på tomten runt kl 9 på morgonen, och vandrar sedan över huset för att gå ner i väster fram mot kl 22 på kvällen. Baksidan av huset är mycket privat, då denna del av tomten gränsar mot ett kommunalt grönområde.
Bakom carporten finns ett isolerat varmförråd om cirka 15 kvm. Detta hålls uppvärmt året om och förbrukningen som det elementet drar är medräknad i den totala elförbrukningen för huset.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Bygränd 4
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
201 + 15 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 849 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 66 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA