Bunn Björkstugan 3, sju rum och kök

Sjösjukt bra i Bunn

Liggande träpaneler, sjötomt, egen brygga, båtplats och eget fiskevatten. Visserligen inga saftiga humrar här, men väldigt gott om deras mindre släkting - kräftor. När augustimånen höjer sig över sjön löser du kräftskivan enkelt bara en liten bit ut från stranden. Det här är nog så nära du kan komma känslan av amerikansk östkustromantik i våra nejder. Som en Lexington-annons både inne och ute. Vardagen som en sommardag med sand mellan tårna och skjortan slappt utanför i vinden.

Huset byggt för cirka 10 år sedan i lösvirke efter ritningar av Jönköpingsarkitekten Kurt Andersson. Stora glasade ytor ut mot sjön, med magiskt vågskvalp framför bägge våningarna. Fem sovrum, alla med fina hörnfönster med sikt i två väderstreck. Genomtänkta konsekventa materialval, där kökets massiva valnötsbänkar är stora som pråmar. Trappan upp vacker som en möbel. Strandtomten delas av bygatan, men där du har din egen strand och brygga i skyddat förvar bakom plank och syrénhäck.

Att bo i Bunn innebär också att du blir en del av en stark bygemenskap, med ett byalag som driver många kul aktiviteter och utvecklar fler goda sidor av Bunn. En gemenskap som du såklart själv väljer hur mycket du vill engagera dig i. Valborg, midsommar och julgransplundring är särskilda höjdpunkter under säsongen, liksom årets fisketävling. Samhället har samma namn som sjön, och det nog inte en slump, för här kretsar livet mycket kring sjön: bad, båt, kanot, skridskor och fiske - sommar som vinter.

Snabbfakta
Adress Bunn Björkstugan 3
Område Bunn
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 168 kvm
Tomtareal 1814 kvm
Byggår 2007
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Vy från sjön

Bryggorna

"Just i år har det varit väldigt gott om kräftor; tror vi fångat runt 5-600 st. Det går att fiska bara några meter ut från stranden."

Hall

Badrum entréplan

"Arkitekten fick bara en instruktion: att få med sig så mycket vackert ljus in som möjligt."

Sängkammare

TV-rum

Sovrum 1

"Det har hänt att vi suttit vid matbordet och sett hur det nappar ute på isen, och man får springa ut direkt."

Sovrum 2

Trappa

Allrum

"Bryggan ligger nästan alltid i lä, det är en oas i ordets mest renodlade form. Inga palmer dock."

Kök

Matplats

Balkong

"Bunn har verkligen vaknat och blivit en sommarattraktion som lever upp varje år."

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum

Tvättstuga - Groventré

Trädgård

Dubbelgarage

"Var tredje år är vi med och ansvarar för midsommarfirandet, vilket blivit en fin tradition. Vi kommer nog tillbaka även efter vi flyttat."

Bunn

Omgivning

Planritning - Plan 1

Planritning - Plan 2

Situationsplan

Mäklaren informerar
I Bunn, med ett fantastiskt läge ligger denna villa med egen brygga på en av de bästa sjötomterna i området. Ett hem där man verkligen känner sig hemma! Och sin egen oas har man vid vattnet vid sina tre bryggor. Härligt!
Nuvarande ägare och deras två barn har njutit av huset sedan det stod klart för inflyttning 2007. Sedan dess har några förbättringar utförts såsom: huset och garaget är ommålat 2016, bytt ut ytterdörren 2014, slipat och målat trappan inomhus 2014, nymålat i hall, tv-rum, barnrum och sovrum på ovanvåningen, allt under 2016, slipat bänkskivorna i köket 2016.
Samtlig vitvaror är från Husqvarna och installerades samtidigt som köket 2007. Diskmaskinen är ny från 2015.
Totalt värms 168 kvadratmeter med vattenburen golvvärme på nedre plan och vattenburna radiatorer på övre plan, som en effektiv frånluftsvärmepump från IVT värmer upp och som kombineras av jordvärme.
Huset har en braskamin på övre plan. Den är under året besiktigad och provtryckt. Protokoll bifogas till beskrivningen.
Det finns idag två skriftliga arrendeavtal, ett av dem gäller en del av mark på baksidan av fastigheten och det andra gäller för kräft- och fiskerätt. Avtalen finns att tillgå via mäklare.
Bor man i Bunn har man möjlighet att vara med i "Byalaget" för 100 kronor per år. Då finns det möjlighet att hyra "Byahuset" och även vara med på olika aktiviteter. Besök http://www.bunnivarahjartan.se för mer information.
Vad ingår i köpet? Rullgardiner, persienner och även spotlights i kök och vardagsrum. Automower kan ingå efter överenskommelse med säljare.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Bunn Björkstugan 3
Område
Bunn
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
168 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1814 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA