Brunnsgatan 16, två rum och kök

Centralt på Väster

En hörnlägenhet med fönster åt tre håll, hur är det möjligt? Ja, vänta får du se. Här mitt på Brunnsgatan har du inte bara nära till stan, du är en del av stan, och behöver inte ta på jackan ens mitt i vintern om du ska handla på Hemköp eller springa bort till Högskolan. Resecentrum med buss och tåg som väntar, ligger obetydligt längre bort. Balkongen ligger definitivt på solsidan, och på latsidan om du vill ta det lugnt. Du har de välansade trädtopparna i lagom höjd utanför som ger en lite parkkänsla så här mitt i stan.

Lägenheten har en öppen och välkomnande attityd, inte bara på grund av ljuset, utan även den öppna planlösningen. Ingen korridor, inga prång eller dunkla vrår. Raklång uppsikt in i alla rum redan från hallen när du stiger över tröskeln. Renoveringen är i samma anda, stilrent, diskret och modernt i såväl kök som badrum. Låt livet börja, eller låt det ta fart in i en ny fas.

Snabbfakta
Adress Brunnsgatan 16
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 57 kvm
Vån & Hiss 2 av 7 (Hiss finns)
Avgift 2.466 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband, telefon & tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det bästa är nog att Högskoleområdet ligger så nära. För mig har det tagit ungefär tre minuter från dörr till dörr."

Kök

"Du har välansade trätoppar i lagom höjd utanför som ger en gnutta parkkänsla mitt i stan, och inte så långt till Sofiakyrkan, om du vill ha gräs under tårna."

Matplats

Sovrum

Badrum

"Enkla basfärger lönar sig i längden; vill du sätta mer färg på badrummet är det bara att hänga upp rosa handdukar eller rulla ut en illgrön matta."

Vardagsrum

Balkong

"Klockan i Sofia kan bli din väckarklocka om du vill, den har slagit taktfast i mer än hundra år, så den är att lita på."

Föreningens innergård

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under senare år samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Badrummet, som stamrenoverades 2011, totalrenoverades av NCC 2012.
2012 målades hallen och garderoberna installerades. Samma år byttes även golvet i sovrummet. 2014 byttes dörrarna till både sov- och badrum. 2017 helrenoverades köket med ny interiör. Samtliga vitvaror i köket installerades samma år.
2013 lät föreningen totalrenovera delar av källaren och där anlägga ett gym med bastu och duschar. Detta utrymme får nyttjas fritt av de boende i huset. På fredagar och lördagar kör man "familjekvällar" då man kan boka och använda relaxen privat.
I källaren finns även en övernattningslägenhet med tre till fyra bäddar. Lägenheten kan hyras mot en kostnad om 100 kronor per person och natt.
Till lägenheten hör det ett förråd som är beläget i källaren. Storleken uppskattas till cirka sex kvadratmeter. I källaren finns även ett cykelrum.
Föreningen disponerar totalt 46 parkeringsplatser varav 24 är belägna i föreningens garage. Tilldelning till dessa platser sker genom separat kö. Kostnaden för platserna uppgår till 400-450 kronor per månad.
I de gemensamma tvättstugorna som även de är belägna i källaren är det lätt att få tvättider. Här finns sammanlagt tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt två separata torkrum.
Från och med 2016 har Telia försett bostaden med bredband, tv och telefon genom en fiberkabel. Hastigheten på bredbandet uppgår till 100/10 Mbit per sekund. Telias tjänster ingår i månadsavgiften.
Föreningen planerar i nuläget för en relativt stor investering i form av ny fasadbeklädnad och isolering. I samband med detta kommer även alla fönster bytas ut mot nya 3-glas aluminiumfönster. Installation av solceller på taket för att minska beroendet av köpt fastighetsel ingår även i detta projekt. Renoveringen beräknas påbörjas som allra tidigast under hösten 2018. Föreningens ordförande uppskattar att månadsavgiften kommer höjas ca 10% till följd av åtgärderna. (I detta fall ca 250 kronor per månad)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Brunnsgatan 16
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1962
Våningsplan
2 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
57 kvm (föreningens information)
Energideklaration
154 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.466 kr/mån inkl värme, vatten, bredband, telefon & tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
KARTA