Brunnsgatan 16, fyra rum och kök

Sofias gunstling

På balkongen till denna stora 4-5:a kan du dela in våren i två tydliga skeden. Tiden då solen går ner innan Sofiakyrkans högsta torn och när den sen passerar allt längre och längre bort över nordvästra Jönköpings höjder. Själva lägenheten är en höjdare året runt, med tre bra sovrum på rad mot innergården i norr. Och ett stort vardagsrum med en matsalsdel som är slösaktig med ytorna.

Hela lägenheten, som ligger i höjd med Sofiakyrkans koppartak, är i fullständigt nyskick, där inga ytor, skrymslen eller vrår har lämnats oberörda. Slutresultatet är en lägenhet som är i maxat tipptopp, men med en månadsavgift som en 50-talist. Snillet och smaken blir exempelvis tydligt i det enhetliga ek-golvet som fått gro in sig i hela lägenheten. Korridorens gigant, som sväljer allt du äger och har, är en trevlig bekantskap. Liksom väggreduktionen mellan vardagsrum och matsal.

Snabbfakta
Adress Brunnsgatan 16
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 98.5 kvm
Vån & Hiss 5 av 7 (Hiss finns)
Avgift 3.848 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv samt 100/10 Mbt fiber
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Toalett

Kök

"När våren kommer blir det dessutom alldeles grönt utanför i parken, men solnedgången är det inget som skymmer direkt."

Vardagsrum

Matplats

Sovrum 1

"Att det är nära till allt är väl ett understatement, men en sak som är särskilt bra är närheten till resecentrum, om du ska med tidiga tåget till Stockholm."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Kyrkklockan plingar till varje hel och halv timme, och ibland på dagtid spelar den små melodier har jag hört."

Badrum

Korridor - Förvaring

Balkong

"Det är en mäktig känsla att bo granne med kyrkan, och det innebär dessutom att insynen är noll."

Vyer från lägenheten

Relax - Gym

"Förra vintern stod jag källaren och vallade skidor; det är bra med ett hobbyrum att pyssla lite i."

Föreningens fastighet

Föreningens gårdsterrass

"Det är en väldigt aktiv styrelse som ser om sitt hus och sina medlemmar; sommar och vinterfest är ett måste."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
En otroligt trevlig 4:a i ett fantastiskt läge mitt i Västra centrum med den vackra Sofiakyrkans mäktiga arkitektur i flygperspektiv framför ögonen! De nuvarande ägarna utförde en genomgripande totalrenovering och delvis omstrukturering under 2011 då lägenheten, då 5 rum och kök, totalrenoverades och till viss del omdisponerades. Nedan nämns i korta drag vad som gjorts;
För att få bättre utnyttjande av ytorna förstorades vardagsrummet genom att en vägg togs ner och öppnades upp mot ett tidigare sovrum. Nu finns härlig rymd och plats för både soffdel och matplats. Även förvaringsytor effektiviserades och gjordes smarta med väl utnyttjade ytor dolda med snygga gedigna skjutpartier. Vid denna renovering gicks samtliga ytor över; tak, väggar och golv. Golven är genomgående ekparketter. Hela renoveringen utfördes i regi av Electrolux Home. Samtlig el i lägenheten byttes och kompletterades samtidigt av Bravida.
Totalrenovering av köket med vit inredning från Marbodalsyskonet Sentense med påkostad bänkskiva i tålig mörk sten med infälld ho och häll. Vitvaror ur Husqvarnas mer påkostade produktserie med bl a pyrolytisk självrengörande ugn, kyl med stillla och kolsyrat kallvatten och frys med ismaskin. Även denna del av renoveringen utfördes i regi av Electrolux Home.
Detta år renoverades även lilla toaletten vid entrén. Kakel och klinkers, ordning och reda. Också här höll Electrolux Home i trådarna.
2014 totalrenoverades sedan badrummet. Kakel- och klinkerplattor, kommod med handfat och bra förvaring, härlig dusch med takdusch innanför duschväggar. Här inne har även en toppmatad tvättmaskin med integrerad torktumlare fått en plats. Golvvärme så klart. Denna renovering utfördes av Badhuset.
2013 lät föreningen totalrenovera delar av källaren och där anlägga ett gym med bastu och duschar. Detta utrymmet får nyttjas fritt av de boende i huset. På fredagar och lördagar kör man "familjekvällar". Då kan man boka och använda relaxen privat.
I källaren finns även en övernattningslägenhet med 3-4 bäddar. Lägenheten kan hyras mot en kostnad om 100 kronor per person och natt.
Till lägenheten hör det ett förråd på vinden samt ett som är beläget i källaren. I källaren finns även cykelrum och hobbyrum.
Föreningen disponerar totalt 46 parkeringsplatser varav 24 är belägna i föreningens garage. Tilldelning till dessa platser sker genom separat kö. Kostnaden för platserna uppgår till 400-450 kronor per månad.
I de gemensamma tvättstugorna som även de är belägna i källaren är det lätt att få tvättider. Här finns sammanlagt tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt två separata torkrum.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Brunnsgatan 16
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1962-63
Våningsplan
5 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
98.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
154 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.848 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv samt 100/10 Mbt fiber
Specifikation Drift
Säljarnas kostnader för hushållsel och försäkring har uppgått till ca 460 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Ca mitten mars.
KARTA