Brinkgatan 12, fyra rum och kök

Allt i ett plan på lugna gatan

Högst upp på Bymarken hittar du en klok och behärskad familjevilla från 1985. Konsekvent renoverad och underhållen genom åren, och med ett kök och vardagsrum som tar för sig utöver det vanliga. Ett tillbyggt uterum förlänger både säsongen och gästlistan när det drar ihop sig till bemärkelsedagar och högtider. Sen får man lov att säga att trädgården är som ett rum i sig med grönska och blommor som löser av varandra från tidig vår och över hela säsongen. Men frågan är om du ser plommonträdet.

Huset har i dagsläget tre sovrum, men det skulle med lätthet gå att få till ett arbets- eller gästrum till om du delade av ett hörn av det gigantiska vardagsrummet. Det har också funnits ett rum till här, men det låg lite opraktiskt mitt i volymen. Nu har du fina sällskapsytor där du kan ställa om till fest på nolltid. Över hela ytan ett riktigt mahognygolv som du med en mild finslipning kan få som nytt igen. Idel ädelt golv, för evigt.

Snabbfakta
Adress Brinkgatan 12
Område Bymarken
Bostadstyp 1-plansvilla med vidbyggt garage
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 130 + 20 kvm
Tomtareal 727 kvm
Byggår 1985
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Huset var inte mer än cirka fem år gammalt när vi flyttade in i början av 1990-talet, sen har vi gjort en del förändringar sedan barnen flyttade ut."

Framsidan

"Kvällssolen hänger med länge här uppe på toppen. Jag gillar att sitta i burspråket på framsidan och känna värmen."

Baksida och trädgård

"Tomten är mycket väl insynsskyddad, med häckar i alla riktningar. Om du klipper den mot öster lite lägre så ser du faktiskt Vättern dessutom."

Inglasat uterum

Entré

"Gatan är lugn och man behöver inte vara rädd för att släppa ut barnen i kvarteret. Cykelvägar finns i många riktningar."

Sovrum 1

Vardagsrum

TV-hörna

Kök

Badrum 1

Tvättstuga

"Buss nummer 2 vänder bara tvåhundra meter bort, och med den tar du dig snabbt ner till stan var tionde minut via Dalvik."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Från början var huset och garaget separerade. Jag tror att den första ägaren ganska omgående byggde ihop och fick till ett badrum ytterligare samt ännu ett sovrum."

Badrum 2

"Många skolor finns på nära håll, ja, man ser faktiskt upp till Lerhagens förskola en bit upp i backen."

Garage

"Klokt av första ägaren att bygga ihop huset och garaget, nu går du rätt in i huset från garaget utan att blöta ner dig och bilen varm dessutom."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1991. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som renoverades 2004 kommer från välkända HTH har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Siemens), ugn (Bosch), spisfläkt (Thermex), diskmaskin (Bosch), kyl (Bosch) och frys (Bosch). Induktionshällen är utbytt 2016, övriga vitvaror är från 2004.
Såväl badrum 1 som badrum 2 renoverades 2007 av Höglunds Bygg AB i Jönköping.
Tvättstugan renoverades 2010 av Badhuset i Jönköping AB. Tvättmaskinen byttes sedan ut så sent som 2018.
2012-2013 renoverades garaget. I samband med detta lades värmegolv in och en el-driven garageport installerades. Taket byttes också från papp till plåt på denna del av huset.
Husets fasad renoverades och målades om utvändigt under 2012-2013. Fönstren är renoverade och ommålade utvändigt 2019.
Luft/vatten-värmepumpen installerades 2014.
Braskaminen, som installerades 1992 bidrar med såväl mysfaktor som värme. Denna har kontrollerats löpande av sotare, senast för cirka tre år sedan.
Fastigheten är ansluten till Telias fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling.
Solen går upp på morgonen med uppiggande strålar på det inglasade uterummet, där solen är kvar till cirka lunchtid. Solen avnjuts sedan under eftermiddagen och kvällen från husets framsida eller från uteplatsen på baksidan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Brinkgatan 12
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
130 + 20 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 727 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 74 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA