Bränngatan 3, sex rum och kök

Vitbalanserade vinklar

Vit funkis med vassa takvinklar står på mångas önskelista. Drömmer du om att bygga nytt i Habo, kan detta vara ett bra alternativ. För huset känns nära nog som nytt i alla avseenden, men med en stor fördel, att trädgården tagit sig fint och börjar kännas vuxen. Du kan i lugn och ro sitta och fika på uteplatsen utan att titta på högarna av matjord och dräneringsrör. Och du slipper barnens tjat om en lekstuga, för den är redan på plats, med eget soldäck. Friggebod är heller inget att drömma om. Med några färre bitar i livspusslet blir det lättare att lägga.

Öppna ytor på entréplanet, men ändå med naturliga avgränsningar som gör flödet dynamiskt mellan volymerna. Siktlinje rätt igenom huset så fort du kommer innanför dörren. Men även upp på andra plan, eftersom ektrappan är husets naturliga nav. Inne kan snabbt bli ute både uppe och nere. Balkongen uppe är det naturliga valet om du är girig på absolut sista kvällssolen, annars har du lite mer att välja på där nere. Samma ekgolv i hela huset, och samma kakel och klinker dyker upp i flera våtutrymmen. Enhetligt är bäst på både lång och kort sikt; för ögat och ekonomin.

Snabbfakta
Adress Bränngatan 3
Område Habo Kommun
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 197 + 24 kvm
Tomtareal 823 kvm
Byggår 2008
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Vardagsrum

"Vi har våra soliga favoritplatser runt huset, så att vi kan följa solen och hitta lä om det skulle blåsa lite."

Uteplats på baksidan

Kök och matplats

Duschrum i markplan

"När jag jobbade i Huskvarna pendlade jag med tåg, det tar inte ens tio minuter bort till stationen härifrån."

Sovrum 1 - Kontor

Allrum på ovanvåning

Balkong på ovanvåning

"In till centrum tar vi sällan bilen, smidigt att gå även med barnvagnen; på lördagar blir det frallor på Landhs bageri."

Sovrum 2

Hall på ovanvåning

Sovrum 3

"Det finns ätbara godsaker på flera ställen i trädgården; hallon, amerikanska blåbär och rabarber. De två första är dotterns favorit."

Badrum på ovanvåning

Sovrum 4

Förråd i markplan

"Jag kommer sakna garaget som sitter ihop med groventrén, bara att köra rätt in och bära in allt i lugn och ro även om det spöregnar."

Groventré och tvättstuga

Varmgarage

Friggebod

"Glass och bullar är bäst borta vid friggeboden, det tycker både stora och små."

Trädgård

Lekstuga

Omgivning

Habo är en offensiv kommun som växer stadigt. Ett lugnt samhälle med all service du behöver i vardagen, max fem minuter hemifrån. Det är cirka två mil in till centrala delarna av Jönköping och du pendlar smidigt med buss, tåg eller bil, om du inte väljer att vardagsmotionera per cykel, för då glider du fram ljudlöst på den vackraste vägen av dem alla. Mest nedförsbacke in, men lite mer uppför hem - skönt. Nu när sommaren nalkas med stormsteg så är närheten till badplats och småbåtshamnen i Domsand ett populärt utflyktsmål, för både stora och små.

Bortom Habo och Sjogarp blir landskapet mer vilt utmed Vättern. Bland annat hittar du en av Sveriges nordligaste bokskogar på nära håll. Och uppåt Hökensås tar ett säreget landskap vid med äventyr och utflyktsmöjligheter som väntar i alla former, året runt. Det är bara din egen kondition och ambition som sätter gränser. Varje år ordnas öringsafari i ån när fisken stiger upp för att leka, till och med ända upp i samhället.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det var helt nybyggt år 2008. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Huset är byggt i lösvirke av Habo Byggtjänst AB. I båda planen ligger vattenburen golvvärme som är ansluten till frånluftsvärmepumpen från NIBE som står i anslutning till tvättstuga/groventré.
Fiberoptiskt bredband är indraget i huset och anslutet till Habo Energis stadsnät, för mer information om vilka hastigheter som erbjuds och olika TV-lösningar, besök gärna www.habonet.se. TV-uttag är framdraget till samtliga sovrum samt både vardagsrummet i markplan och allrummet en trappa upp.
Den Husqvarna Automover som sköter om gräsmattan medföljer vid ägarbytet och ingår i köpet.
Garageporten öppnas med fjärrkontroll vilket är mycket smidigt när man kommer hem med en fullastad bil i dåligt väder.
2009 byggdes friggeboden av säljaren, efter att en arkitektbekant hjälpt till med själva ritningen och designen.
2017 tillkom lekstugan och ett av barnrummen tapetserades om.
2018 målades entréplanet om via målarfirma och samma år bytes en limträbalk + stolpar till balkongen utanför vardagsrum/allrum. Allt detta arbete utfördes av behöriga snickare.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Bränngatan 3
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
197 + 24 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 823 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 62 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA