Bosshagsgatan 32, fem rum och kök

Konsten att bygga till

Planerar du ett bygga till ska du fråga en arkitekt, om du vill ha det riktigt snyggt. Det gjorde den förra ägaren till detta parhus och resultatet blev bästa tänkbara. Ja, faktiskt lite bättre än så. Otänkbart snyggt, tycker vi på Västanhem. Huset blev nästan en halvgång större än innan, och fick ett fantastiskt snyggt vardagsrum med glaspartier och stora dörrar ut i trädgården. Golvvärme och fullt isolerat, så klart, men känslan är som en stor glasveranda. Här kan dörrarna stå på vid gavel på sommaren och gardinerna andas i vinden. Katten går in och barnen ut.

Huset var en dröm för barnfamiljen redan innan tillbygget, med gågata, vändplan och grönområden precis intill. Här kan det spelas bandy, fotboll och basket till solen går ner. En vändplan blir lätt världens medelpunkt när man är liten på jorden. Huset byggt i ett plan med ett kök som det nyaste stjärnskottet. Enhetliga golv tar över direkt innanför dörren och spär på lugnet och sammanhanget. Tre sovrum, två vardagsrum och ett socialiserande kök gör det redo för smidig och smart vardagslogistik.

Snabbfakta
Adress Bosshagsgatan 32
Område Skänkeberg
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 146 kvm
Tomtareal 494 kvm
Byggår 1981
Pris 4.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

8 dagar


Visning 8 november
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Samt 9 november
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Sovrum 1

Vardagsrum

Kök

Sovrum 2

Allrum - matrum

Sovrum 3

Badrum

Toalett

Tvättstuga och klädkammare

Uteplats

Trädgård

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och tillbyggnationer som gjorts under nuvarande och förra ägarens tid och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Både badrummet och gästtoaletten renoverades runt år 2005 under föregående ägares tid, och båda dessa utrymmen har golvvärme.
De två stora fönster som löper från golv till tak och sitter i vardagsrummet byttes 2005. I de tre sovrummen, gästtoaletten, badrum och tvättstuga sitter originalfönster.
Yttertaket renoverades 2009 med ny underlagspapp och ny läkt, och originaltakpannorna rengjordes och återanvändes vid denna renovering.
Det som idag används som sovrum 2 var tidigare ett förråd, och detta byggdes om år 2004 till sitt nuvarande utseende. En ny helglasad altandörr med isolerglasfönster monterades och under ekparketten ligger golvvärme.
2010 byttes diskmaskinen, och kyl/frys är från runt år 2005. Övriga vitvaror i köket är från 2017, och det finns dubbla ugnar där den ena är en kombiugn som fungerar som både microvågsugn och vanlig ugn.
2013 installerades en luftvärmepump av Perssons Rör AB där inomhusdelen sitter monterad vid huvudentrén och ytterdelen vid fasaden mot gatan.
2015 gjordes en större tillbyggnad i form av det allrum/matsal som ligger intill köket med stora glaspartier mot baksidan av huset. Tillbyggnaden är ritad av arkitekt Stig Axell och allt byggarbete är utfört av Lofthammars Bygg AB. Under ekparkettgolvet ligger golvvärme och fönsterpartierna kommer från danska Velfac.
2017 helrenoverades köket av Lofthammars Bygg AB som utgick ifrån ett grått IKEA-kök och platsbyggde detta med en hel del smarta lösningar och väldigt fin nivå på finish. Induktionshällen är 80 cm bred till skillnad från normalbredd som är 60 cm. I samband med köksrenoveringen så lades all ekparkett om i hela köket och vardagsrummet, och alla väggar och tak i denna del av bostaden målades även om samma år.
Huset ingår tillsammans med 24 andra hus i området i en samfällighet som ansvarar för garagelängorna och parkeringsplatserna, soptömning/återvinning och bredband/TV genom Telia som kopplat in alla hus i området på sitt fiberoptiska bredbandsnät. Månadskostnaden uppgår för närvarande till 985 kr per månad och är medräknat i den totala driftskostnaden för huset. Föreningen anordnar ett antal "röjardagar" per år då medlemmarna samlas och städar gemensamma ytor. Visst ansvar för klippning av gemensamma gräsmattor fördelas också mellan medlemmarna.
Samfällighetsföreningen planerar för att i närtid renovera garagelängorna med nya tak och delvis ny träpanel. En höjning av samfällighetskostnaden är i samband med detta arbete sannolik enligt samfällighetens ordförande.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Bosshagsgatan 32
Område
Skänkeberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
146 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 494 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 91 kWh/m2 och år
Pris
4.600.000 kr eller högstbjudande
Tillträde
Enligt överenskommelse
BYGGNAD
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv.plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation
Byggnadsår
1981 (Ombyggt 2015)
Uppvärmning
Vattenburen värme, elpanna + luftvärmepump.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Driftskostnad
35.822 kr/år
Specifikation Drift
El: 17.000 kr/år
Vatten: 2.500 kr/år
Väg/Samfällighetsavgift: 11.822 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år
Beräknat antal pers: 1
Säljaren har under den senaste 12-månadersperioden förbrukat 16.477 kWh för uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Kostnaden för vatten grundar sig på en förbrukning om 70 m3 per år.
Fastighetsbeteckning
Rosenhägern 21
Servitut/Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Jönköping Dalvik GA:2 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Jönköping Rosenhägern GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
2.881.000 kr (2018)
Kommunal fastighetsavgift
8.349 kr
Summa pantbrev
2.131.000 kr
DOKUMENT
KARTA