Bolagsgränd 3, tre rum och kök

Ljus och luftig med himmelsvy

Hela denna fastighet är som en inbromsning i tiden. Här har saker fått mogna långsamt, men tiden står inte still. Ett av Jönköpings äldre flerbostadshus och definitivt ett av de finaste och mest välbevarade. Byggt på en solid granitklack och med den ena höga våningen ovanpå den andra, med en bredsida mot Vättern och en mot Bolagsgränd. Föreningens förvaltning och ekonomi är också sköna sidor att ta del av i årsredovisningen. Granitsolida fakta även här.

Denna lägenhet ligger på tredje våningen i den något lägre delen av fastigheten utmed Bolagsgränd. Morgonljuset springer rätt igenom huset från kök till vardagsrum, och vice versa när kvällen kommer, tack vare fin siktlinje genom huskroppen. Takhöjden mer än vuxen och hämmar varken klara tankar eller drömmar. Både trapphus och lägenhet fullproppade med gamla detaljer. Det solida och gedigna sitter där det ska, och där det alltid gjort, i form av gamla foder och gamla spegeldörrar exempelvis.

Men allt var inte bättre förr - garanterat. Men förändringarna har som sagt mognat fram långsamt såväl när det gäller hela fastigheten som just denna lägenhet. De gamla inne-ute-dassen är tack och lov inte bevarade, mer än som charmiga förråd i det slingrande runda trapphuset. Både kök och badrum håller högsta standard och köket är renoverat med en stilsäker röd tråd som tydligt pratar husets formspråk.

Snabbfakta
Adress Bolagsgränd 3
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 92 kvm
Vån & Hiss 3 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 3.866 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Försäkringsbolaget Allmänna brand, hade tydligen lägenheterna i huset som direktionsvåningar."

Entré - Hall

"Jag gillade direkt känslan av ljus och rymd genom hela lägenheten, mellan kök och vardagsrum, och ut..."

Kök

Vardagsrum

"Det är mycket himmel i vardagsrummet, men vill du vara säker på att Vättern ligger kvar, får du snegla hårt mot höger."

Sovrum - Matsal

Sovrum

"Jag gillar att både det gamla och nya är så gediget. Hela huset är robust och den känslan har bevarats."

Badrum

Innergård

"Vi brukar rikta storbildsprojektorn på stora väggen i vardagsrummet, när det dags för fredagsfilm."

Föreningen

Omgivning

"Om det gick skulle jag gärna montera ner lägenheten, och flytta med den."
Mäklaren informerar
En fantastisk lägenheten med härlig rymd och ett underbart ljusflöde under hela dagen. Solen går upp och skickar strålar in i kök och sovrum på morgonen, går sedan runt huset och ger sol till vardagsrum och matsal ända fram till läggdags!
Lägenheten har ett mycket gott skick och gicks igenom grundligt av tidigare ägare 2012-2013.
Köket genomtänkt renoverat 2012 i en stil som passar bostaden fint. Här finns induktionshäll, helintegrerad diskmaskin, inbyggd ugn och micro samt fullstora kyl och frys.
2012 totalrenoverades också badrummet då även avloppstam byttes. Renoveringen i klassisk stil utfördes av Skanska på uppdrag av bostadsrättsföreningen. I badrummet finns även utrymme och anslutningar för tvättmaskin/torktumlare.
Com Hem är i dagsläget föreningens leverantör av kommunikationstjänster till föreningen. Avtalet med Com Hem är dock uppsagt då fastigheten kommer att anslutas med fiber i början av 2017.
Till lägenheten följer ett förrådsutrymme, ca 5-6 kvm stort, beläget i källaren.
Som boende i denna förening har man även lyxen att få hjälp av föreningens fastighetsskötare med enklare åtgärder och fixande i hemmet. En gång i veckan är fastighetsskötaren på plats och tittar till föreningen. Lyxigt!
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Bolagsgränd 3
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1904
Våningsplan
3 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
92 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.866 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnader för hushållsel och försäkringar uppgår till ca 315 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA