Bolagsgränd 1, fem rum och kök

Pampigt högvattenmärke

Här har du praktexemplaret som bekräftar regeln. För med några få undantag lyser de pampiga patriciervåningarna med sin frånvaro i Jönköping. Här har du dessutom en 5-rummare med fyra av rummen i fil - precis som det ska vara - utmed stadens egen "Strandväg". Ett unikt luftrum både när det gäller utsikt över Vättern och takhöjden i våningen. Det är bara att addera en meter över svensk byggstandard så får du en vink om vad det handlar om.

Det är lätt att superlativen ställs på varandra i ett sånt här fall, men det finns fog för det. Ett ganska anonymt hus från gatan, som många passerar varje dag, med en granitmurad grund som en stabil bas. Den finskurna entrén i sandsten ligger lite diskret på Bolagsgränd. Det är ingen skrytsam byggnad, men med rejält självförtroende och pondus. Det storslagna väntar innanför dörrarna. En fastighet med djupt tillgivna invånare.

Lägenheten har ägts av föreningen under många år och är i väldigt fint renoverat skick, med bland annat ett mycket påkostat platsbyggt kök, nyslipade fiskbensparketter och ett dubbelbestyckat badrum. Förutom i hall och kök, är den ursprungliga känslan helt intakt, med nästan knähöga golvlister, boaseringar, takstuckatur och de gamla högtravande spegeldörrarna på sin rätta plats. Fönstren är bytta till modernt treglas i hela fastigheten, vilket håller både nordanvinden och stadens puls på behörigt avstånd.

Snabbfakta
Adress Bolagsgränd 1
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 164 kvm
Vån & Hiss 4 av 5 (Hiss finns)
Avgift 5.941 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Entré

"Hissen är inte den största, men det är en av Jönköpings första och den gör sitt jobb även som strävsam hundraåring."

Matsal

Hörnrummet

"Fönstren mot Vättern är som överförföriska vykort, och du har åtta stycken. Och vid siktigt väder ser du nog både Taberg och Omberg från sovrummen."

Vätterrummet

Kök

"Räkna med fina solnedgångar under hela året."

Sovrum 1

Badrum

"Det här är en granitsolid förening som är i princip helt skuldfri."

Sovrum 2

Tvättstuga

Balkong

"Här ser medlemmarna om sitt hus tillsammans och hjälps åt för att skapa trivsel och en fortsatt god ekonomi."

Föreningens fastighet

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Våningen genomgick under 2010 en mycket påkostad totalrenovering då samtliga ytor och funktioner gicks igenom.
Exklusivt kök från Poggenpohl, som annars bara syns i storstädernas exklusiva bostäder! I princip oanvända vitvaror i hög kvalitet från Miele.
Golvvärme under granitgolven i både entré, hall och köksdel. Golvvärmen är elektrisk och påverkas inte av det övriga värmesystemet utan regleras separat.
Samtliga fönster mot gränden och innergården kommer att bytas under hösten, vilket fint kommer att fullända husets uttryck.
Lägenhetens förråd är beläget i källaren.
I källaren finns en modern tvättstuga med två moderna tvättmaskiner och en torktumlare. Här är det enkelt att få tid och passen är väl tilltagna 6-timmarspass. I anslutning till tvättstugan finns ett torkrum.
Föreningen har 12 parkeringsplatser som kan hyras för 350 kronor per månad. I dagsläget är samtliga platser upptagna.
Huset är anslutet till ComHems utbud av tjänster gällande tv, telefon och bredband.
Kalkelugnen i Hörnrummet får för närvarande inte användas, men kommer att åtgärdas av föreningen.
Bostadsrätten upplåts av föreningen som sedan föreningen bildades varit uthyrd. Bostaden står nu tom varpå tillträde kan ske enligt överrenskommelse.
Den angivna månadsavgiften är en preliminärt angiven nivå utifrån en beräkning där intäkten för denna försäljning minskar föreningens kapitalkostnader och därmed även medlemmarnas avgifter till föreningen. Justering kommer att ske i relation till köpeskillingen. Den nuvarande månadsavgiften är 7 158 kr/mån.
Till följd av detta och föreningens i övrigt goda ekonomi så kommer föreningens styrelse att föreslå årsstämman att sänka månadsavgiften med 15 - 20 %. Exakt procentsats som styrelsen kommer att föreslå på årsstämman beslutas i samråd med föreningens revisor på PWC. Den nu angivna avgiften är beräknad utifrån en sänkning om 17%.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Bolagsgränd 1
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1904
Våningsplan
4 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
164 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.941 kr/mån inkl värme, vatten
Specifikation Drift
Den uppskattade kostnaden för hushållsel är ca 350 kr/mån.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA