Bolagsgränd 1, tre rum och kök

Diskret elegans

Ånyo får Västanhem förtroendet att sälja en våning i den vackra fastigheten utmed Norra Strandgatan. Ingång från Bolagsgränd 1, via den fint skurna entrén i sandsten. I det här fallet ligger dessutom bostaden med bredsidan mot just Bolagsgränd och två fönster mot gården. Således ljus från både öster och väster som faller in genom de höga fönstren. Ett sovrum mot gården och ett mot gränden, så det är bara att välja morgonljus eller kvällsljus, som sänglampa. Takhöjden om tre meter skvallrar om byggåret, för 1904 rådde en annan standard än idag. Då höll man inte igen, utan tog i.

Lägenheten är genomgripande renoverad med ett enhetligt parkettgolv i alla rum och bra förvaring i stora, höga skjutdörrsgarderober både i sovrummet och i hallen. En modern, funktionell planlösning som fungerar perfekt i vardagen, men med den gamla lägenhetens högfärdiga luftrum i taket.

Du bor smidigt en halvtrappa upp utan insyn och har föreningens innergård som din egen bakficka, och kan leverera nybakade bullar till kaffet genom köksfönstret. Här finns också en rejäl grill som inbjuder till gårdsfest med antingen många gäster, eller bara extra stora biffar och långa spett. Hur står det till med Vätterutsikten, frågar du dig nog? Det handlar trots allt om en lägenhet på vår egen Strandväg. Jo då, från vardagsrummets två fönster kan du snegla ut på sjön och se vilket humör hon är på, om det är läge att hålla i hatten när du går ut.

Snabbfakta
Adress Bolagsgränd 1
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 84 kvm
Vån & Hiss 1 av 5 (Hiss finns)
Avgift 3.555 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Vi har bott här ganska många år nu, men kan fortfarande häpna över hur tyst vårt hem är. Du är mitt i stan, men ändå helt i fred."

Sovrum 1

Kök och matplats

"Vi har aldrig direkt saknat någon tvättmaskin i lägenheten eftersom Miele-maskinerna i källaren är både snabba och effektiva. Det stora torkrummet gör det smidigt. Men vill man komplettera med en i duschrummet så är det fritt fram; el, vatten och avlopp är draget."

Duschrum

Sovrum 2

"Gården är vår oas, och vi använder den väldigt mycket; inte bara på sommaren. Sol både för- och eftermiddag."

Uteplats i söder

Fastigheten

"Grannarna är fantastiska, alltid en trivsam känsla i trapphuset. Vi grillar tillsammans nån gång per år, och har väldigt fin sammanhållning och god stämning i huset."

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Bolagsgränd 1
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1904
Våningsplan
1 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
84 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.555 kr/mån inkl värme och vatten
Driftskostnad
4.000 kr/år
Specifikation Drift
El: 4.000 kr/år
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 3.600 kWh/år
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA