Bockebo Kularp 1, tre rum och kök

Finkänslig dröm på krönet

Landskapet som grusvägen tar höjd för är som i en Astrid-saga. Åkrar, skogsdungar och bergknallar både här och där. Med röda hus och gula hus står idyllen som spön i backen. När vägen tar den sista svängen upp till det finkänsligt renoverade torpet, befinner du dig faktiskt cirka 300 meter över havet, och tro det om du vill, även väldigt nära Lappland. Men mer om det senare. Huset ligger med en granne hyfsat nära in på knuten och en levande bygemenskap på precis lagom avstånd.

Torpet är en så kallad enkel parstuga, med liten hall, kök och kammare på entréplan, inklusive badrum. En lite förstukvist är tillbyggd i tidiga år och här du kan sitta under tak och ljuga bäst du vill, ensam eller tvåsam. Ovanvåningen är två rum stor med lagom snedtak, och delas av en minst sagt rejäl timmervägg och murstocken mitt i. Eldstäder finns det tre till antalet, två nere och en uppe. Och ved blir nog inget större bekymmer. Förresten finns en solcellspanel om 30 kvadratmeter dessutom.

Snabbfakta
Adress Bockebo Kularp 1
Område Skärstad
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 70 + 11 kvm
Tomtareal 4936 kvm
Byggår 1909
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Förra ägaren hade getter här på gården, och möjligen också får. Så det vore inga problem att återuppta den verksamheten för den som vill."

Trädgården

"De gamla ytterdörrarna fanns kvar, men var i dåligt skick när jag flyttade in, men jag lät en snickare göra nya precis likadana, fast tätare då."

Entré

"Det har nog funnits en kakelugn nere förr, för jag har hittat kakelugnsrester i jorden när jag grävt för ledningar och rör."

Storstugan

"Svampställen finns det gott om, och jag kan gärna avslöja några av mina bästa för nästa ägare."

Kök

Badrum - Tvätt

Allrum på övre plan

"Jag är i princip självförsörjande på ved, med det som blåser ner runt omkring under året och är ok att ta till vara på för markägaren. Jag och en granne brukar hjälpas åt."

Sängkammare

Gästhuset

"Det kändes som en framtidslösning att ansluta sig till bredbandet som Jönköping Energi nu har dragit fram till byn, även om jag inte får så mycket nytta av det själv."

Förrådshus

Carport och förråd

"Det är en vacker trakt att bo i, bara att på sig kängorna och traska till skogs upp mot Lappsjön som ligger en bit öster ut, en bit från Kularp."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2006. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som renoverades 2015 kommer från Ikea. Här finns följande maskinell utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl. Dessutom finns här en fungerande vedspis. Samtliga vitvaror med undantag för kylen kommer från Ikea och installerades i samband med kökets färdigställande 2015. Kyl är av märket Bosch och från 2012.
Tvättmaskinen som står i badrummet är av märket Elektro Helios och installerades 2016.
2010 installerades luft/vatten-värmepumpen med tillhörande värmepanna av märket Thermia. Samtidigt har radiatorerna i huset bytts ut. Under 2017 har dessutom solpanel installerats på förrådsbyggnadens gavel.
Taket på gäststugan är omlagt 2013 och taket på huset 2014 av nuvarande ägare.
"Snickarboet" är byggt 1994, hönshuset 1998 och carporten 2000 av tidigare ägare.
Braskaminerna och vedspisen bidrar med såväl värme som hög mysfaktor. Protokoll från brandskyddskontroll hittar du tillsammans med övriga dokument.
Fastigheten delar en grävd brunn med grannfastigheten, servitut på denna brunn finns.
Carporten med tillhörande förråd är placerad utanför tomtgränsen, även på denna finns servitut.
Fastigheten kommer inom kort anslutas till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Kostnaden för detta är 25.000 kr och betalas av köparen. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Bockebo Kularp 1
Område
Skärstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
3 rum och kök
Bo & biarea
70 + 11 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 4936 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 107 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA