Boafall 12, fem rum och kök

Bo bland körsbären

Älgar och äpplen, körsbär och kärlek. Faktiskt, Boafall är en liten by att bli kär i. Här ligger de små husen som lingon på rad utmed grusvägen, en behaglig bit upp från stora vägen, som tar dig till A6-köpcenter i Jönköping på 30 minuter. Mer landet kommer du få leta efter, men du har även pendlaravstånd till andra jobbstarka orter på nära håll: Aneby, Eksjö, Tranås och Nässjö. Hästarna gör dock sitt jobb i hagen precis intill, för att hålla landskapet öppet och levande.

Inte så stort från början, men har successivt vuxit till sig både längden och bredden kan man säga. Brutet tak har den fördelen att boytan uppe inte äts upp av snedtak i någon större utsträckning. Huset har inte mindre än fyra eldstäder varav två är kakelugnar, en vedspis och en liten kamin. Nuvarande ägare eldar gärna både för mysfaktorn och energifaktorn. Vardagsrummets kakelugn är en riktig praktpjäs.

Snabbfakta
Adress Boafall 12
Område Aneby
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 143 + 52 kvm
Tomtareal 1842 kvm
Byggår 1937
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Är du sugen att bada så har du närmaste badsjö bara fem minuter bort med bilen, där man badar från fina klippor på en udde. Vill du ha sand får du åka lite längre."

Trädgård

"Grannarna har alltid varit så hjälpsamma. Och vi har kommit bra överens i alla 11 år som vi bott här, hoppas det fortsätter så."

Uteplats

Hall

Kök

"Svamp, lingon, hallon och blåbär, går att hitta om du ger dig ut och letar, men det kräver ju en viss ansträngning för att korgen ska bli full."

Matrum

Badrum & Tvätt

"Vi har renoverat tvättstugan och lagt till duschen, och sen byggt till matsalen för några år sedan; den kommer jag sakna innerligt kan jag säga."

Vardagsrum

"Alla eldstäder är godkända och går att elda i, utom kakelugnen uppe, men det kanske inte behövs i sovrummet precis. Men i spisen i köket eldar vi ofta i på vintern."

Sovrum 1

Badrum

"I badrummet som fanns när vi flyttade in var det dusch tidigare, men jag vill ha ett badkar och så blev det. Jag var väldigt bestämd på den punkten."

Övervåning

"Vi lämnar ved i någon form till nästa ägare, och hundgården blir kvar så klart, och den är anpassad för två hundar om man vill."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Jag jobbar på A6 i Jönköping, och det tar precis 30 minuter med bilen, så är jag på jobbet. Lite närmare till Aneby, Nässjö och Eksjö."

Övriga byggnader

Omgivning

Boafall är en liten by som ligger 10 minuter från Aneby med bil. Till Jönköping tar det cirka 30 minuter, Nässjö och Eksjö tar det ca 20 minuter. Det öppnar för smidig pendling åt många håll, med många branscher och arbetsgivare inom liten radie. Den vardagliga servicen och omsorgen hittar du såklart i Aneby som kommer bli din centralort. I närområdet finns många natur upplevelser att utforska till fots eller med grövre däck på cykeln så att du tar dig fram på skogsvägar och stigar. En kulturbygd med långa anor, men modern framtoning.

Planritning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp. Nuvarande ägare köpte huset 2008 och har utfört renoveringar på huset, både exteriört och interiört.
Boafall 12 byggdes 1937 och har med åren vuxit. 2006 byggde tidigare ägare ut entrén, sovrummet och badrummet i anslutning till vardagsrummet. 2013 byggde nuvarande ägare ut med en matsal och ett badrum med tvättavdelning och bastu. Intyg på badrummet finns om så önskas.
2008 totalrenoverades köket som är från IKEA. Samtliga vitvarorna i köket är från Whirlpool och installerades i samband med när köket renoverades; spis med induktionshäll och varmluftsugn, fläkt, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin.
En ny vattenbrunn borrades 2016. Avloppsanläggningen är en 3-kammarbrunn som ligger på granntomten och töms en gång om året. Varmvattenbredaren är från Nibe och installerades 2013.
Ny elcentral installerades 2008.
Samtliga kakelugnar är i bruk förutom kakelugnen i barnrummet.
Huset är ommålat under 2017.
Uteplatsen som är i anslutning till husets matsal fångas av solens strålar från lunch tills att solen går ner.
På trädgården finns en vinterbonad hundkoja med tillhörande gård, renoverades 2008.
Ved om cirka två till tre kubik följer med i köpet och även en vedkap.
En kostnad på 300 kronor betalas varje år för snöskottning och underhåll av väg in till fastigheten.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Boafall 12
Område
Aneby
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
143 + 52 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1842 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 90 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA