Björngatan 4D, två rum och kök

Balkongbäst på gaveln

Det gäller att välja läge. Rätt gata. Rätt våning. Rätt del av huset. När du stegar in på gården känns detta som en rätt ordinär 30-talist på Torpa, eller söder om vi ska vara lokalkorrekta. I och för sig ovanligt fina bokhäckar, sittgrupper och grillplats. Och huset dessutom ovanligt långt, med fyra trappuppgångar. Längst bort, längst upp, hamnar du plötsligt med mycket öppen dager över takåsarna. Lägenhetens fönster vädersträcker sig åt tre håll. Från sov- och vardagsrum har du inga hus mitt över utan en öppen stadsbild och insynen är minimal.

Lägenheten är i mycket trevligt skick med enhetligt parkettgolv över alla ytor. Köket renoverat 2011 i ett tidlöst tryggt stuk, med lång inkubation för eventuella renoveringar. Vardagsrummet har en tidsmarkör som låter hela rummet bada i kvällsljus. Det stora hörnfönstret är en klassisk funkisdetalj som dyker upp i byggnadshistorien från 30-talet och framåt. Här dessutom förlängd med en schysst balkong med abstinent längtan till sena middagar på tu man hand.

Snabbfakta
Adress Björngatan 4D
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 55 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.576 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vi har trivts väldigt bra på Torpa, det är härliga kvarter, lagom nära stan."

Vardagsrum

Balkong i väster

"Vardagsrummet och balkongen är vårt favorithäng. Ljuset magiskt och insynen minimal när man sitter och äter kvällsmat."

Kök

Matplats

"Man uppskattar snabbt det öppna läget från både sov- och vardagsrummet. Vi älskar känslan av att vara bland takåsarna."

Sovrum

Badrum

"Hamburgarna på Brooklyn Burger är vi lite väl förtjusta i. Det blir gärna ett besök borta på Torpa-plan."

Huset

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket som renoverades under 2011 har följande maskinell utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Under 2017 byttes kyl/frysen som är av märket Samsung. Övriga vitvaror kommer från IKEA och installerades i samband med att köket renoverades 2011.
Nuvarande ägare har under 2017 målat om i hallen samt vardagsrummet. Under 2018 har även sovrummet målats om.
Badrummet renoverades 2001 i samband med att föreningen genomförde ett stambyte i fastigheten.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till bostaden följer ett stort vindsförråd (cirka nio kvadratmeter) som ligger en trappa upp från lägenheten samt ett lite mindre källarförråd (cirka två kvadratmeter).
Leverantör av TV- och bredbandstjänster till föreningen är Telia. Ett grundpaket av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Abonnemang för internetuppkoppling via fiber tecknas separat av varje medlem.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket och sovrummet. Solen går sedan ner vid vardagsrummet där den varit sedan strax efter lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen.
Tvättstugan, som ligger i källaren renoverades under 2013. Två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt torkrum finns här. I källaren finns dessutom ett cykelförråd.
Föreningens försäkring omfattar även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter vilket innebär att detta inte behöver bekostas av dig som boende i föreningen.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.
Parkering på omkringliggande gator sker genom så kallad boendeparkering via Jönköpings Kommun. Man beställer ett parkeringsbevis som är knutet till ditt registreringsnummer och får parkera på hela söder med detta. Kostnaden för detta är för närvarande 660 kr per kvartal.
För närvarande finns inga planerade förändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens ordförande, 2019-01-15)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Björngatan 4D
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
55 kvm (föreningens information)
Energideklaration
145 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.576 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 180 kr/mån och för försäkring till cirka 75 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA