Björnebergsvägen 81, fem rum och kök

Naturligt vis

Bymarken, Hisingsängen eller Järstorp - kan du gissa var vi är? Ja, det är faktiskt lite av alla tre på en gång. Drömmer du om landet, men är för stadnära bekväm av dig, så kan detta bli den bästa av världar för familjen, barnen och kanske ett och annat husdjur. Här bor du i en öppen ekglänta, kritvit av vitsippor om våren och en fågelkör som vaknar varje morgon, när solen gnistrar till. Samtidigt har du bara 150 meter bort till både Lerhagens förskola och tvåans busshållplats. Härligt att naturen kan vara så massivt närvarande, när övre Bymarkens villakvarter är så nära.

Fyra sovrum som det är i dag, så det är mer än väl förberett för en stor familj. Huset är från början byggt någon gång på 1950-talet i anslutning till den ammunitionsfabrik som en gång fanns inne i de gamla bergrummen. Huset är senare ombyggt och tillbyggt i grunden med en elegant entré och ett vardagsrum med öppet ca fem meter i nock. Den gamla källaren har vuxit i samma takt, både med ett garage och ett större förråds- och hobbyrum. Stora uppfarten från vägen är nyligen asfalterad, och med långgrinden stängd kan barnen lära sig både cykla och åka skateboard, precis som vilket stadsbarn som helst. Den bästa av världar, som sagt.

Snabbfakta
Adress Björnebergsvägen 81
Område Bymarken
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 127 + 127 kvm
Tomtareal 1821 kvm
Byggår 1987
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Med barnen är det väldigt tacksamt med skogen, vi behöver inte gå länge på stigarna för att det ska kännas som långt bort."

Uteplats

Trädgård

Entré

"Det är ett bra hus att ha gäster i, stort gästrum och en egen toalett med dusch i en egen ända av huset."

Badrum 1

Sovrum 1

"Överallt ifrån ser du ut i trädgården och du kan ha bra koll på vad barnen hittar på och har för sig."

Vardagsrum

Kök

"Det är här i köket och vardagsrummet allt händer, det är här familjen samlas, barnen leker samtidigt som maten puttrar på spisen. Rymden är fantastisk, den kommer vi sakna."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Vi har aldrig haft problem att få plats med bilen i garaget; vi har vänner som frågat på skoj om de får hyra in sig i något förråd, så mycket ytor finns det."

Badrum 2

Sovrum 4

Tvättstuga

Biorum

Garage

Källarvåning

Här har det hänt grejer av både praktisk karaktär och mer nöjesinriktad sådan. Gamla och nya huskroppen är även förbunden i källaren. I den gamla källaren hittar du både en nyrenoverad tvättstuga och ett biorum. Sen har du en hel del förvaring i olika format. Matkällaren indikerar att huset kanske alltid varit ett hus som någon bott i. Fint att de gamla spegeldörrarna fått vara kvar även in till det moderna biorummet. Ett av rummen här nere har inte använts alls de senaste åren, och det ligger i hörnet med källargluggar åt två håll. Med lite större ljusinsläpp kan det såklart bli ett fint arbetsrum, en ateljé av något slag eller kanske till och med ett tonårsrum med integritet.

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset målades om utvändigt under 2018. Arbetet utfördes av Gränna Måleri och Hillersdals Bygg.
Köket som renoverades 2011 av föregående ägare har följande maskinell utrustning: Spishäll (Husqvarna), ugn (Husqvarna), spisfläkt (Cylinda), diskmaskin (Whirlpool), kyl (Husqvarna) och frys (Husqvarna). Mikrovågsugnen är utbytt 2013, övriga vitvaror är från 2011.
Tvättstugan renoverades under 2014. Såväl tvättmaskinen som torktumlaren i tvättstugan är installerade 2018.
Under 2016 byttes stödmurarna intill nedfarten till garaget. Samtidigt asfalterades uppfarten till huset om.
Luft/vattenpumpen (NIBE) är från 2011. Varmvattenberedaren (NIBE) byttes dock av nuvarande ägare under 2014.
Taket på huset är omlagt under 2006.
Jordfelsbrytare har installerats i huset under 2016.
Solen går upp på morgonen på husets norrsida med uppiggande strålar på husets framsida, där solen är kvar till cirka lunchtid. Solen avnjuts sedan under eftermiddagen från trädäcket.
Nuvarande ägare har beställt anslutning till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Kostnaden för installationen betalas av blivande köpare, men möjlighet finns till avbeställning om så önskas. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Fastigheten har servitut på uppfarten som leder till huset från Björnebergsvägen då denna är placerad på kommunens mark utanför tomtgräns (se streckad linje på situationsplanen).
Fastigheten får sitt vatten från en grävd brunn belägen vid husets sydvästra sida. Denna är cirka 8 meter djup och pumpstationen från 2014 finns i garaget. Vattenanalys utan anmärkningar bifogas i presentationen under fliken ”Dokument”.
Trekammarbrunnen installerades 2003. Avloppsbädden är belägen på kommunens mark intill Björnebergsvägen och servitut finns även på denna.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar automovern samt filmduken i biorummet till nästa ägare.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Björnebergsvägen 81
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
127 + 127 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 1821 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
62 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA