Björnebergsvägen 51, åtta rum och kök

Pyramidalt landmärke

Ett fullständigt unikt hus från start till mål. Ett statement från källare ända upp till det pyramidala taket. Ett blickfång och landmärke med vidvinklad utsikt som troligtvis inget hus på Bymarken ens kommer i närheten av. Nackspärr är en överhängande risk vid första besöket. Glasytorna minst lika stora som väggytorna, i alla fall när det gäller ytterväggar. Det här med rymdskepp är inte en så dum liknelse tycker vi på Västanhem, av olika skäl. Taket är som en enda stor vingformation som passar för en resa i stjärnnatten. Rymdupplevelsen inomhus ligger inte långt efter utsikten och materialvalen är som hämtade från framtiden. Med några kuriösa utropstecken, vänta får du se.

Detta är ett rejält bygge i grunden, med stål, betong och limträbalkar som bärande element. Nuvarande ägare har haft förmånen att bo här i över 20 år, och har investerat mycket tid och kapital, både i hus och trädgård. Framförallt har exteriören renodlats och blivit betydligt mer diskret än den ursprungliga 80-talsfasaden. Ljus puts och plåt i underhållsfri titanzink är det som gäller, med markiserna som små färgklickar. Interiören är desto mer spektakulär med stora ytor svart och vit marmor från det italienska urberget. Trappan upp och ner är i glas och stål, och känns i detta sammanhang helt självklar.

Snabbfakta
Adress Björnebergsvägen 51
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med suterrängvåning
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 286 + 140 kvm
Tomtareal 1462 kvm
Byggår 1988
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Gryningsbilder

Altan och balkong i entréplan

"När huset byggdes stod det två mindre hus på tomten som revs, sen fylldes tomten ut med över hundra lastbilslass. Av den gamla stödmuren mot grannen syns inte mycket nu."

Entré

Kök och matplats

"Varenda millimeter är nytt och bytt inne under de senaste tre åren. Bland annat har jag höjt taket en våning upp."

Vardagsrum - TV-rum

Badrum

Sovrum 1

"Jag har lagt igen många rabatter, för att inte ha så mycket att sköta; det gör det enkelt att resa bort under längre perioder utan att behöva oroa sig för trädgården."

Sovrum 2

Trappan

Sällskapsrum på andra plan

"Utsikten från mitt kontor är jag bortskämd med, här är det aldrig tungt att arbeta, även om det är svåra beslut som ska tas."

Kontor

Balkongen

Sovrum 3

"Förra året gjorde jag ett omtag ner mot gatan, satte nya L-stöd och la dit mer av den vita marmorkrossen. Mycket av växterna fanns innan."

Sovrum 4

Duschrum

Dusch och bastu

"Det är ett stort hus och en rejäl trädgård, men det är oerhört smidigt och underhållsfritt att bo här. Allt är planerat för att funka utan för mycket handpåläggning."

Tvättstuga

Dubbelgarage - groventré

Trädgård

"Utsikten har jag ju levt med här i närmare 25 år nu, men man tröttnar aldrig. Jag är rätt morgonpigg och gryningsljuset över stan är verkligen magiskt."

Gästhus - hemmakontor

Förråd och bergvärmerum

Öppna runt lite i dörrarna här nere så märker du snabbt att det finns gott om förrådsutrymmen både här och där. Fritt fram för olika typer av förvaringslösningar som passar dina behov. Med klädförvaring, mer papper och pärmar för dig som ha kontoret hemma eller mer vin- och matkällare om det behovet behövs. Om du skymtar det bruna kaklet i källaren, har du troligtvis lagt ögonen på det enda ytskikt som är kvar sedan huset byggde.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1997 och gjort ett flertal genomtänkta ingrepp och uppgraderingar. Enkelt förklarat så har tre stora renoverings/ombyggnadsinsatser både interiört och exteriört och även i trädgården gjorts vid åren 2000, 2010 och senast 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar/underhåll som gjorts och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
2000 - Total ombyggnad interiört med ny planlösning, nytt kök och nya badrum (MT Bygg AB). Installation av larm (Securitas) och övergång av alla ytskikt inne i huset.
2009 - Installation av en kraftfull bergvärmepump från Thermia (Diplomat Optimum G2 16 KW) med dubbla borrhål om 185 respektive 190 meter (Bankeryd Rör AB). I hela entréplanet ligger vattenburen golvvärme och på övre plan samt i souterrängplan sitter radiatorer anslutna till samma system.
2010 - Totalrenovering av huset exteriört med tilläggsisolering av fasaden och ny puts (Wätterstadens Fasadrenovering AB). Omfattande plåtarbeten med nytt yttertak i titanzink och inplåtning av samtliga trädetaljer i samma underhållsfria material (Jönköpings Plåtslageri AB). Nya isolerglasfönster i hela huset (MT Bygg AB).
2010 - Ny balkong/altan utanför kök och matplats i polerad betong (Bengt Pettersson AB) och nya altan-/balkongdäck i slitstarkt bangkiraiträ (MT Bygg AB). Nya balkongräcken runt om hela huset i rostfritt stål (Jönköping Plåtslageri AB).
2010 - Omdisponering av trädgård och omfattande markarbeten för att göra trädgården så underhållsfri som möjligt och anpassad för Automower (Habo Mark & Trädgård AB).
2010 - Ombyggnad av före detta uterum/förråd till fullt isolerat och uppvärmt gästhus med eget kök och badrum och vattenburen golvvärme ansluten till samma bergvärmepump som huvudbyggnaden.
2010 - Ny fasadbelysning runt om hela huset och i trädgården (Melab El AB).
2016 - Totalrenovering interiört. Nytt kök från Kvänum med maskiner från Gaggenau, två nya badrum och ny tvättstuga, läggning av marmorgolv i hela entréplanet och nytt ekparkettgolv på andra plan, nya innerväggar med målad väv, höjning av takhöjd på andra våning, ny spiraltrappa i glas och stål som löper genom alla tre plan, ny belysning i hela huset med bland annat dimbara LED-spotlights, nytt ventilationsaggregat för den mekaniska till/frånlufte och montering av automatiska markiser runt om hela huset. Allt arbete är utfört av behöriga hantverkare och dokumentation och intyg på allt utfört arbete finns.
Entreprenörer som anlitades för den stora insatsen 2016 var bland andra MT Bygg AB, Bohman & Son AB, Bolist Taberg AB, Bankeryds Rör AB, Puretec AB, Melab El AB, Bankeryds Plåt & Vent AB och Sun Off AB. Ägaren har inte renoverat någonting själv utan har hela tiden anlitat etablerade lokala aktörer med gott rykte för att göra allt som gjorts med huset.
2019 - Ny mur och stenbelagd slänt ut mot Björnebergsvägen med dekorsten och stora stenblock som bryter av, uppgradering av mur mot Swedenborgsgatan och ny dekorsten i samtliga rabatter. Allt arbete utfört av Wetterschakt AB.
Huset är anslutet till Jönköping Energis fiberoptiska bredband, för mer information om olika bredbandshastigheter och TV-paket, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

Alternativ planritning

BOSTAD
Adress
Björnebergsvägen 51
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
286 + 140 kvm (areamätning enl. norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1462 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 64 kWh/m2 och år
KARTA