Björnebergsvägen 43A, åtta rum och kök

Livsnjutarns familjedröm med panoramavy

Detta är ett sagolikt hus på många sätt. Utsikten magiskt mäktig redan från plan ett, sedan accelererar den rejält när du kommer en trappa upp. Renoveringen är både fingerfärdig på detaljnivå och klokt balanserad i det stora mellan gammalt och modernt. Sen har du tornet på uppsidan som såklart hade platsat på ett sagoslott. Huset ligger på en hög tomt på behörigt avstånd från Björnebergsvägen som blir din smidiga länk ner till stan, eller uppåt över höjderna för dig som pendlar norrut och vill ut på allfartsvägen.

Nuvarande ägare har under många år förädlat huset steg för steg, med en tydlig röd tråd, eller kanske snarare en vit krispig tråd. En liten tillbyggnad har gjorts som förlänger huset mot öster och öppnar för utsikten både uppe och nere. Glaspartierna tar för sig rejält utan att för den skull dominera. En trappa upp serveras utsikten i 180-graders panorama, på ett sätt som är ovanligt till och med på självaste Bymarken. Fyra sovrum som det ser ut i dag, men med option på ett tonårsrum en trappa ner. Frikostiga sällskapsytor både uppe och nere, och eldstad både uppe och nere.

Snabbfakta
Adress Björnebergsvägen 43A
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 172 + 53 kvm
Tomtareal 749 kvm
Byggår 1908
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det är ett gammalt hus byggt redan 1908, och en egen brunn finns kvar på gården ansluten till en pump i källaren som ger vatten till kranarna ute."

Hall

Sovrum - Arbetsrum

"Skulle någon vilja göra vardagsrummet större där nere finns det en gammal öppning i väggen in till arbetsrummet som vore lätt att öppna igen"

Vardagsrum

Altan

Kök

"Även från köket har du fin utsikt genom huset när du står och fixar med maten eller diskar."

Matplats

Badrum på entréplan

Allrum

"Att vakna på morgonen och komma ut i stora rummet där uppe med hela södra Vätterbygden i morgonsol är svårslaget, det kommer vi sakna."

Sovrum - Allrum

Balkong

Sovrum 1

"Det var övervåningen vi själva föll för när vi köpte 2007; förra ägarna hade börjat renoveringen där och visat potentialen i huset."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum på övre plan

Källare

TV-rum

"Även i trädgården har vi gjort en hel del förändringar, med olika stensättningar och de stora L-stöden ner mot grannen som gjorde tomten lite mer lekvänlig."

Tvättstuga

"Det är en fantastiskt tomt, kanske inte störst, men den fångar ljuset och utsikten på ett unikt sätt, och huset förstärker den känslan i nästan varenda rum"

Trädgård

Garage

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2007. Sedan dess har ett stort antal renoveringar genomförts. Löpande renoveringar har utförts, både mindre såsom större renoveringar och underhåll på fastigheten. Nedan följer en sammanfattning över de viktigaste åtgärderna, samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som totalrenoverades under 2009 kommer från Marbodal och har följande maskinell utrustning: Spis med ugn och en extra bred induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin, side-by-side kyl- och frys med den lyxiga detaljen såsom dricksvatten och is direkt från kylen. Samtliga vitvaror är från Siemens och installerades i samband med renoveringen 2009, förutom kyl och frys som är nya sedan 2017.
Vardagsrummet fick tio kvadratmeter extra när nuvarande ägare valde att förlänga vardagsrummet med en tillbyggnad. I samband med renoveringen tillkom även balkonen på övre plan. Nya fönster och dörrar. Arbetet är utfört 2013 av Akustikservice. Samma år disponerade man om ytan på övre plan, ett extra sovrum tillkom. Om så önskas så går det att få till ett ytterligare sovrum, se planritning.
Badrummen i huset har renoverats. Först ut var badrummet i ”tornet” som renoverades av hantverkare från tidigare ägare. Badrummet på entréplan renoverades 2014 av Akustikservice. Fötterna hålls varma genom elburen golvvärme.
Fönsterna på entréplan byttes ut under 2009 och övre plan 2013 och det är 3-glasfönster. Dessa arbeten är utförda av Peab och Akustikservice. Fasaden på huset och garaget är utbytt och nymålad 2017. 2007 fick huset nytt tak, nya hängrännor- och stuprör och samtidigt målades tornet om.
Solida trädörrar i huset. Specialtillverkade lister och även dörr- och fönsterfoder. På entréplan och övre plan ligger det ett massivt furugolv.
Under 2010 uppdaterades trädgården. Ytdränering skedde för att undvika dagvattnet mot huset. Tomten formades om och en ny gräsmatta rullades ut, stensättning (storgatsten) runt huset och L-stödmur mot grannen för att rama in trädgården samt plantering av en avenbokshäck. Entrétrappan med granitsten och en ny ytterdörr installerades. På huset och garaget installerades ny belysning. Tidigare ägare ordnade med de olika platåerna i trädgården och uteplatsen uppe i hörnet. Altanen byggdes 2013 - här kan man njuta av solen från morgon till kväll.
Stort garage och fullt isolerat. Garageporten är elstyrd och med kodsystem. Både porten och förrådsdörren är nya sedan 2010. Intill garaget finns även ett isolerat förråd, det hålls uppvärmt året om med hjälp av elradiatorer. Över garaget finns extra förrådsutrymmen, det når du via förrådet.
En rejäl bergvärmeanläggning finns installerad i huset (IVT Greenline HTC9) som installerades 2003. För extra mysfaktor finns det installerat två braskaminer, en i vardagsrummet på entréplan och en i allrummet på övre plan.
Tvättstugan är totalrenoverad 2015 av Akustikservice och Perssons Rör. Tvättmaskin och torktumlare är från Bosch och inköpta 2010. Den nya ytterdörren tar dig ut mot husets östra sida. Från tvättstugan kan du ta dig upp till köket via huset ”tornhus”. Här har du också ett stort förråd. Säljarna hade en tanke om vinkällare, men det lämnar de över till nästa ägare.
Ta trappan ner till källaren, där finns idag ett nyrenoverat rum som idag använd som ett tv-rum. Här är allt nytt såsom väggar, golv, lister och el. Under trappan finns ett rymligt förråd.
Huset är anslutet med fiber till Wetternet. Läs mer på www.wetternet.se för aktuellt tjänsteutbud.
Vad ingår i köpet? För att göra gräsklippningen och trädgårdsskötsel enkel väljer nuvarande ägare att lämna kvar Automowern från Husqvarna, en trimmer, högtryckstvätt, Gardena bevattning och en hel del trädgårdsredskap.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Björnebergsvägen 43A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
172 + 53 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 749 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 107 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA