Björnebergsvägen 14A, fyra rum och kök

Alla rätt på rätt sätt

En bostadsrätt med alla rätt i en liten förening som sett om sitt hus invändigt, utvändigt och i räkneboken. Goda utsikter utlovas i dubbel bemärkelse, härifrån Bymarkens midja. Lika nära ut på landet, uppe runt Järstorp och Lalleryd, som ner till stan och Vättern. En fyrarummare som kan parera de flesta lägen i livet, både när du trappar upp ditt boende, eller trappar ner. Barn eller barnbarn, det finns plats för båda. Totalt tre sovrum om det skulle behövas.

Huset består av fyra lägenheter, med fyra studentrum i källaren som hyrs ut. En av lägenheterna ägs och hyrs ut av föreningen till en hyresgäst som bott i huset sedan långt innan brf-ombildningen. Lägenheten är helrenoverad under de 4-5 senaste åren och är i utmärkt skick. Nytt kök, nya golv, nytt badrum med tvättmaskiner. Dessutom har balkongen blivit större, både på bredden och tvären.

Snabbfakta
Adress Björnebergsvägen 14A
Område Bymarken
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 91 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.700 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV & parkering
Pris 3.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

3 dagar


Visning 17 november kl. 13:00 - 14:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 18 november kl. 16:30 - 17:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Att vi har tre studentrum i källaren är såklart ingen nackdel för den långsiktiga ekonomin, en av lägenheterna ägs också av föreningen."

Framsida

"Bersån i trädgården är fritt fram att sitta i för alla i huset, fin kvällssol på den sidan."

Hall

Kök

"Jag sitter alltid vid köksbordet så att jag kan se ut över Vättern, det kommer jag sakna när vi har flyttat."

Balkong

Vardagsrum

"Vi har bytt det mesta i lägenheten, även innerdörrarna, och föreningen har bytt fönster i hela huset dessutom."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Källarförråden är stora, och där är alltid varmt så att du kan förvara kläder utan problem. Sen finns ett cykelrum dessutom."

Badrum

Sovrum 3

Gästtoalett

"Att ha två toaletter har varit guldvärt, även om vi bara varit två i hushållet, men vi har ofta barnbarnen här som sover över."

Källare

Omgivning

"Mina promenadstråk går antingen upp mot Järstorp, eller bort utmed Vättern, det blir bra vilken riktning du än går i."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som är bra att ha med sig vid ett köp.
Köket totalrenoverades 2015 av Habo Byggtjänst AB och har följande maskinell utrustning: integrerad kyl/frys, inbyggd fläkt, induktionshäll, ugn, integrerad diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. Samtliga vitvaror köptes in på IKEA.
Badrummet totalrenoverades 2016 av Todd Byggtjänst AB. Torktumlaren (Electrolux) köptes in 2019 medan inköpsåret på tvättmaskinen (Elektro Helios) är okänd. Elburen golvvärme finns installerad.
Under samma period som badrum och kök renoverades valde nuvarande ägare att måla om samtliga ytskikt, byta samtliga golv och installera garderober i sovrum 1.
Till lägenheten hör två källarförråd om cirka 9 kvm och 4 kvm.
Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Wetternet.
Jordfelsbrytare finns installerad.
En parkeringsplats följer med lägenheten utan någon extra kostnad och är belägen norr om huset.
På morgonen när solen går upp på andra sidan Vättern, njuter man bäst av den på balkongen, och helst med en kopp kaffe. Därefter kan man sitta kvar på balkongen fram till lunchtid. Senare på eftermiddagen värmer solen upp uteplatsen på framsidan och är kvar till sen eftermiddag/kväll.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Björnebergsvägen 14A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1989
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
91 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.700 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV och parkering
Pris
3.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägare har haft följande driftkostnader: Hemförsäkring på cirka 90 kr/mån och hushållsel på cirka 280 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
BRF Tokio nr 11

Mitt på Väster, med närhet till allt det en stad kan erbjuda, ligger bostadsrättsföreningen Brf Tokio nr 11 som bildades 2013. På fastigheten Tokio nr 11 står idag ett flerbostadshus bestående av totalt 3 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 3 studentrum som bidrar med goda intäkter till föreningen.

Föreningens ekonomi är stabil och 2018 uppgick föreningens belåning till låga 3 850 000 kr. Föreningen har f.n. 1 lägenhet och 3 studentrum vilka idag hyrs ut av föreningen. Den totala hyresintäkten till dessa uppskattas till ca 18.000 kr/mån. När hyresgästen till hyresrättslägenheten flyttar ut, säljer föreningen lägenheten vilket betyder att föreningen på detta sätt förvaltar ett "dolt" kapital om uppskattningsvis ca 3-3,5 miljoner kronor. Detta kapital kommer föreningen ha tillgodo vid försäljning och minskar föreningens belåning.

Under 2014-2107 har ett flertal stora och viktiga renoveringar av flerbostadshuset gjort och nedan presenteras kort vad som har gjorts:

Ny robotgräsklippare, ny värmepump, byte av avloppspump, renovering av duschutrymme i källaren, renoverat betongtrappa/golv ner till källaren, nytt trädäck, asfaltering av framsida, ny mur runt tomtgränsen, ny plåt, taktegel och hängrännor, ny fasad, ombyggnation av balkonger med nya räcken, ny fasadbelysning, fiber, samtliga dörrar i källarplan bytta, ny tvättmaskin och renovering av torkrum i källaren, ny snöslunga och installation av larm.

Till varje lägenhet följer en parkeringsplats som nås från Narvavägen, norr om fastigheten. Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som föreningens medlemmar kan använda fritt. Här finns en mysig fristående uteplats med sittgrupper och fina planteringar. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd och cykelförråd.

Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Wetternet. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
0.2018 %
Lägenhetsnummer
1002
DOKUMENT
KARTA