Björnebergsvägen 12, åtta rum och kök

Förförisk träsmak

Torn, trähus och Bymarken är en kombo som står högt upp på mångas längtalista. Nu har du chansen på en godbit som dessutom kan lägga till remarkabel utsikt över hela bygden och en finansiell potential som gör huset lika behagligt även i räkneboken. Förutom fem sovrum, magiskt vardagsrum, stor altan och balkong, så har du även en studentlägenhet i källaren och ett fristående gårdshus som är helt nyrenoverat.

Husets ålder är lite osäker, men troligtvis är det byggt på slutet av 1800-hundratalet. Säkert är dock att tidigare ägare sett om huset väl, uppgraderat såväl flärd och funktioner efter moderna krav, men utan att göra våld på den ursprungliga själen. Alla gamla dörrar är bevarade, fiskbensparketten sick-sackar graciösare än någonsin, paneler och lister sitter där de ska och fönster nyrenoverade med största stilmedvetande.

Här har du kök och sällskapsytor på ovanvåningen för att under vaken tid inte gå miste om något av det unika läget. Stora fyrdelade fönster i nästan varje rum med små haspade vädringsfönster upptill, precis som det var från början, men med lite modernare isoleringsvärden. Samtliga sovrum hittar du på entréplan där vi kom in från början.

Snabbfakta
Adress Björnebergsvägen 12
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare samt separat bostadshus
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 175 + 86 kvm
Tomtareal 786 kvm
Byggår 1800-tal
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Gårdshuset - "Deia"

"När vi flyttade tillbaka till Jönköping, ville jag inget annat än att bo i ett gammalt hus som detta."

Förr i tiden

Hall

Altan

"Det är ett omvänt hus med kök och de sociala rummen uppe där utsikten är som bäst."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

Sovrum 3

"När vi renoverade gårdshuset hittade vi tidningar från 1874 i väggarna."

Sovrum 4

Allrum - Sovrum 5

"Planen var att bygga en mer permanent uteplats längst ner i trädgården där grillen står nu, men det får bli nästa ägares projekt."

Vardagsrum

Balkong intill vardagsrum

Kök

Balkong intill kök

"Tror aldrig vi har haft någon gäst eller besökare som inte kommenterat utsikten, även om dom varit här många gånger."

Matsal

Gästtoalett

Uthyrningslägenhet

Källare

Trädgård

"Jag går ner till bryggan vid Munksjön på 20 minuter, om jag går raskt."

Gårdshuset - hall

Gårdshuset - vardagsrum

"Jag tror att vi har Bymarkens vackraste och frodigaste magnolia på hörnet vid gästhuset."

Gårdshuset - kök

Nytt och i princip oanvänt. Fönster mot Vätterhållet och en egen lägre arbetsbänk åt det hållet. Kloka materialval för både uthyrning och gäststugeambitioner. Snyggt. Maskinerna är också nya, med en liten smal diskmaskin dold bakom lucka. Små hushåll ska också vara bekväma.

Gårdshuset - badrum

Gårdshuset - sovrum

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2010 och har under perioden fram till nu utfört följande förbättringar på fastigheten; målning/tapetsering på entréplan och övre plan 2010, nytt hallgolv med klinker 2010, golvslipning i matsal och vardagsrum 2010, nya trägolv i entréplan 2010, installation av tvättmaskin och torktumlare 2010, installation av ugn och mikro 2010, installation av spishäll, fläkt och diskmaskin 2013, renovering av fönster och montering av energiglas 2013 (Sandhs fönsterteknik), ny utvändig entrétrapp belagd med skiffer 2015, ny eldragning och armaturer utomhus 2015, ommålning av husets södra och västra fasad 2015 samt totalrenovering av gästhuset 2016.
I samband med installationen av bergvärmen 2003 monterades även en extra ackumulatortank in för att säkerställa tillgången på varmvatten.
Det finns elburen golvvärme i hall, badrum samt i köket på övre plan. Golvvärmen i tvättstugan i källaren är vattenburen.
Avfuktaren i tvättstugan är från 2008.
Gårdshuset och uthyrningslägenheten är i dagsläget ej uthyrd.
Visa mer

Planritningar

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Björnebergsvägen 12
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
175 + 86 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 786 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
68 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA