Björkdungevägen 15, sex rum och kök

Upprymd utsikt

Vakna och lev med milsvid utsikt och himmelshög takhöjd. Ett 1990-tals hus som ritades och byggdes med kloka kvaliteter som ställt sig över tidens gång. Magisk takhöjd men också slösaktigt stora ytor. Mitt i huset ståtar huset dessutom med en så kallad lanternin med glas i alla väderstreck, och ljus som silar in även ovanifrån, förutom i de stora glaspartierna. Trädgården har också sina kvaliteter med både frukt och grönt. Och de svart-snygga hönsen kan övertas om intresse finns för egna ägg.

Den första ägaren såg till att både rita in och montera ett antal gamla dörrar, som direkt innanför ytterdörren slår an en varm känsla i huset. Den höga pardörren är som hämtad från ett gammalt skol- eller missionshus på landet vilket passar väldigt bra med huset. Lägg dessutom märke till den återhållsamt pampiga entrén med diskreta pelare. Ett fint skafferi, stor kamin och en tvättstuga som är väl dimensionerad att ta hand om hela familjens tvätt och klädförvaring. Ett hus som är lite extra i många detaljer.

Snabbfakta
Adress Björkdungevägen 15
Område Kaxholmen
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 188 + 40 kvm
Tomtareal 1101 kvm
Byggår 1997
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det var vårt drömhus som blev till salu, när annonsen kom ut för tio år sedan. Vi skulle bara ha det. Och så blev det."

Entré

Toalett

Kapprum

"Golvvärme, värmepump och egna solpaneler på garaget ger en fin total ekonomi. Vill man elda för ett sänka kostnaderna går det också, men vi har mest myseldat."

Kök

Skafferi

Klädvård

"Kapprummet i entrén är fantastiskt, får plats hur mycket som helst, och du behöver inte hänga undan vinterjackorna, bara sortera ut det som blivit för litet."

Matplats

"Det skulle gå att dela av till ett separat rum här på övervåningen, där sofforna står, men vi har behållit det öppet genom åren. Det har fungerat bra för oss."

Läshörna

Vardagsrum

Uteplats

"Väderstrecken är lite luriga här i Kaxholmen, men vardagsrummet vetter mer åt norr och sidan på huset åt väster. Alltså soliga dagar och magiska kvällar."

Balkong

Möblerbar hall

Sovrum 1

"Klädkammaren nere är hela familjens garderob som gör att alla har alla kläder på samma ställe, förutom när det är i tvättstugan."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Våra höns är av en speciell ras, som vi tycker är väldigt fina, är det någon som vill ta över dem så går det bra, annars får de följa med till landet där vi har fler."

Klädkammare

Badrum

Gästrum - Arbetsrum

Förråd - Hobbyrum

Som du märker finns det väldigt mycket fina utrymmen till förvaring i detta hus. Det innersta förrådet är gigantiskt så du kan lätt få plats en hel del ouppackade flyttlådor som du helt glömt vad de innehöll. Kan bli förrädiskt på sikt dessutom, eftersom du kan stuva undan väldigt mycket utan att sortera, rensa och lämna bort.

"Vi har lagt en hel del tid på att odla i trädgården, och det finns plats att odla i lite större skala ytterligare om någon vill expandera den sysslan."

Trädgård

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om bostaden, ex. om utförda förändringar, och även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp. Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2010.
Köket från Kvänum har hållit sig bra i både skick och stil, trots småbarnsår. Nya låd- och skåpsfronter sattes dock in 2018. 2013 sattes en rostfri spis från Smeg in, spisen har glaskeramisk häll med fem induktionszoner samt två ugnar. Rostfri köksfläkt är från Fjäråskupan 2013, helintegrerad diskmaskin från Bosch sattes in samma år. Kylskåp och frys från Husqvarna i rostfritt utförande är från 1997.
2011 byttes husets uppvärmningssystem till en jordvärmeanläggning med en ny värmepump från IVT. Perssons Rör med underentreprenörer utförde jobbet. Värmen sprids genom vattenburen golvvärme i hela huset utom i den stora förrådsdelen i källaren, samt i skafferiet.
2014 monterades solcellspaneler med på södra delen av garagetaket. Energin från solcellerna ger ett extra tillskott till hushållet om ca 3 000 kWh/år. Miljömässigt och ekonomiskt helrätt!
2017 byttes kommoden i badrummet nere ut. Badhuset levererade och monterade.
2018 målades huset utvändigt med kvalitetsfärgen DEMIDEKK från Jotun. Lanterninen på taket målades samtidigt.
Under sommaren 2020 har delar av stenläggningen på gårdsplanen mellan huset och garaget lagts om för att få en tydligare avrinning från huset. Ny kompletterande fuktskyddsmatta har samtidigt monterats mot källaryttervägg på huset för att ytterligare stärka skyddet. Åtgärderna är utförda av Thells i Huskvarna AB. Åtgärden vidtogs efter att regnvatten trängt ned mot källarytterväggen som följd av ett extremt skyfall. Ägarna torkar just nu ut väggarna enligt rekommendation och återställer desamma till ursprungligt skick.
Braskaminen i vardagsrummet används under vintrarna för myseldning. Järnspisen i köket har endast använts sporadiskt av ägarna, men är i full funktion. Båda eldstäderna godkändes vid brandskyddskontroll den 19 augusti.
Torkskåpet i tvättstugan är från 1997, tvättmaskinen några år yngre.
Härliga uteplatser finns i solens alla sköna väderstreck. Den lummiga uteplatsen på husets framsida har sol från lunchtid och ända framåt 19-tiden på kvällen. Flyttar du till balkongen efter det så har bättre utsikt och sol några timmar till. Solen går ner ca 22:30. Den tidiga morgonsolen njuter du bäst vid ett litet cafébord som du ställer på den stensatta ytan mellan husets entrégavel och garaget. Här har du sol från ca 07:00.
Kylskåpet i garaget och frysboxen i förrådet följer tillsammans med sitt innehåll med säljarna till deras nya hus.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Björkdungevägen 15
Område
Kaxholmen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
188 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1101 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 66 kWh/m2 och år
Tillträde
Mitten januari 2020
KARTA