Birkedalsgatan 13, fyra rum och kök

Mjuklandning i ett plan

Det perfekta läget - i livet, på höjden och i förhållande till stan. Dessutom med naturen inpå knuten i form av den rätt vilda Vattenledningsparken som bidrar med både motion och en portion bär och svamp när den säsongen kommer. Som hundägare har du alltid en ny stig att upptäcka där uppe. Längtar du till mer asfalt och rondeller går du ner till västra centrum på 20 minuter, cyklar på fem. Ett kedjehus i utmärkt form, där en hel del uppdaterats sedan byggåret.

Är det dags att sätta bo på riktigt är Mariebo det perfekta startblocket om barnen är små, eller kanske på väg. Lekpark, förskola, skog, skolor och busshållplats på smidigt avstånd för både stora och små. Skulle barnen bli både ett och två till kan du bygga till ett extra sovrum i förrådet. Eller så unnar du dig större vardagsrum. Men det kan också vara ett boende att trappa ner till från ett större hus. Här har du allt i ett plan, odling och gröda i lagom dosis och goda grannar som kan sköta vattningen när du unnar dig en vecka på annan ort.

Snabbfakta
Adress Birkedalsgatan 13
Område Mariebo
Bostadstyp 1-plansvilla med carport
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 105 kvm
Tomtareal 373 kvm
Byggår 2002
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Fortsättning huset

"Jag har alltid känt det som min trygga plats här på Mariebo; det är mitt tredje boende här uppe, men nu flyttar jag ner till Bäckalyckan."

Hall

Gästtoalett med dusch

Sovrum 1

"Det är ganska blandat med barnfamiljer och äldre som bor här i kvarteren. Har man barn finns det både förskola och en stor lekplats på väldigt nära håll."

Badrum

Sovrum 2

"Det är ett smidigt boende, med smidig skötsel - puts och trä i en fin kombination. Och gräsmattan är snabbt klippt."

Sovrum 3

Kök

"Pizzorna hos vår lokala bagare är mycket goda, och det går till och med att ringa bort och de kommer hem med den till dörren."

Vardagsrum

Uterum

"Uterummet fanns när jag köpte huset, och jag har njutit av det sen första dagen, när det blir så varmt som i somras får man öppna på alla håll."

Carport och förråd

Trädgård

Omgivning

"Har man hund som jag är det fina kvarter att gå i, på bägge sidor av Åsenvägen, upp och ner. Till Stadsparken går vi gärna."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset ingår i en samfällighet tillsammans med ytterligare 48 st hus i området. Månadskostnaden uppgår för närvarande till 250 kronor (3.000 kr/år) och inkluderar ett grundutbud av tv-kanaler från Com Hem, snöröjning av gatan och underhåll av vändplatsen samt ett gemensamt trädgårdsförråd där man kan låna stegar, trädgårdsmaskiner och annan utrustning.
Nuvarande ägare har beställt fiber från Wetternet. Installationen planeras vara slutförd senast den 30/6 -19. Köparen står för installationskostnaden som uppgår till 9.500 kronor.
Köket är från husets färdigställandeår 2002. Vitvarorna är enligt följande; ugn 2012, mikrovågsugn 2002, fläkt 2002, spishäll 2012, diskmaskin 2013, kyl och frys 2016.
I badrummet står tvättmaskin och torktumlare som båda installerades 2013. Torkskåpet installerades i samband med husets färdigställande 2002.
Frånluftsvärmepumpen som värmer både hus och varmvatten installerades 2002. Vattenburen golvvärme finns i samtliga rum.
Träpanelen på husets ytterfasad målades om år 2015.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Birkedalsgatan 13
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
105 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 373 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
88 kWh/m2 och år
Tillträde
1:a mars eller enl. ök.
KARTA