Birkedalsgatan 11, fem rum och kök

Sikta på Marie-ro!

Det är lätt att gilla detta hem i många skeden av livet. Är det dags att sätta bo på riktigt för första gången är Mariebo det perfekta startblocket om barnen är små, eller kanske på väg. Lekpark, dagis, skog, skolor och busshållplats på smidigt avstånd för både stora och små. Men det kan också vara ett perfekt näste att trappa ner till, efter många år i ett större hus.

Här ger du gräset chans att killa dig under tårna. Själva huset är i strålande skick och det mesta har fått sig en översyn, eller är nytt och bytt sedan allt byggdes. Golvvärme i hela huset är ett skönt skäl bara det. Framför allt köket har vuxit, mognat och öppnats sig mot omvärlden - vardagsrummet. Ett extra rum är tillbyggt i ett av husets förråd, vilket ger tre bra sovrum, allt i ett plan.

Räkna med att ha skönt avstånd till det mesta du behöver. Friluftsmänniskan i dig får framförallt nära till stigar och natur både i Vattenledningsparken och Stadsparken, men också vidare upp över höjderna. Ändå har du behändigt gångavstånd ner till centrum med blicken ut över hela södra Vätterbygden.

Snabbfakta
Adress Birkedalsgatan 11
Område Mariebo
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 105 + 10 kvm
Tomtareal 370 kvm
Byggår 2002
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Matplats

"Det är ett smidigt boende, med smidig skötsel - puts och trä i en fin kombination."

Kök

Vardagsrum

Sovrum 1

"Man kan inte säga annat än att arkitekten åstadkommit väldigt mycket funktion på ganska begränsad yta."

Badrum och tvätt

Sovrum 2

Klädkammare

"För att bo så nära stan har vi väldigt mycket skog på inom räckhåll. Vattenledningsparken har hur mycket stig som helst att upptäcka - med eller utan löparskor."

Duschrum

Extrarum i gamla förrådet

Uteplats på baksidan

"Uteplatsen har vi använt flitigt för att grilla, en skön plats med mycket sol och väldigt lite insyn egentligen."

Trädgård

Framsidan är i dag till stora delar plattsatt med mörka cementplattor, och små diskreta spotlights utmed väggen, som välkomnar vackert mörka kvällar. Lätt att parkera och lätt att ha två bilar om det behövs.

Baksidan kräver lite mer insats i form av gräsklipp och ansning av träd och buskar. Din egen skog består dock bara av två äppleträd och vindruvsrankor, men det kan bli mer sötsaker om du vill släppa loss de gröna fingrarna.

Garaget

Garaget ligger vägg i vägg med köket, men utan direktingång i huset. Här ryms bilen enkelt om du inte låter julpynt, krukor och gamla cyklar ta över luftrummet helt. Skönt att kunna rulla ut bilen frostfri utan rutskrap när den tiden kommer. Mellan garaget och grannen kan du gå emellan till trädgården på baksidan.

Mäklaren informerar
I samfällighetsavgiften om 2.500 kr/år ingår snöröjning av gatan och underhåll av vändplatsen samt ett gemensamt trädgårdsförråd där man kan låna stegar, trädgårdsmaskiner och annan utrustning.
"Extrarummet" som ligger i anslutning till vardagsrummet är ett före detta förråd som föregående ägare låtit isolera och inreda, detta ingår inte i boytan om 105 kvm. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita och släta. Detta rum värms med hjälp av en radiator, i övriga huset ligger vattenburen golvvärme.
Båda badrummen renoverades under 2012 av NCC, kvitton och fakturor på detta arbete finns.
Diskmaskinen byttes 2013, torktumlaren och tvättmaskinen byttes 2012.
Observera att garderoben i "extrarummet" och hatthyllan i entrén inte medföljer vid ägarbytet då ägaren har användning för dessa i sitt nästa boende.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Birkedalsgatan 11
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
105 + 10 kvm (taxeringsinfo och mätning)
Tomt
Areal: 370 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 70 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA