Birkagatan 9, fem rum och kök

Sockrat plankpalats

Detta är kompisen i kvarteret som bländar alla. En ganska alldaglig 60-talist som blivit allvarligt modern. Som en askungesaga, men i stället för en bal på slottet kan du börja drömma om ett växthus i XL-format. Nya fönster, nya golv, nytt garage och ett nytt badrum i anslutning till tvättstugan. Tre stora sovrum, som med lite omstöpning kan bli fyra om det skulle behövas. Garaget är helt nybyggt på den gamla grunden. Skateboardrampen ingår för hugad spekulant.

Nu förtiden kallas detta område gamla Bränninge, men förr var det bara Bränninge kort och gott. Här bor du lika nära skogen som skolan, lika nära vården som resten av världen. Med tåg eller buss är du snabbt ute i en större verklighet. Men varför lämna Habo med det mesta som behövs för familjens väl och ve på så nära håll. Bara trädgården känns som en egen värld med manshöga tujor mot grannarna som skyddar och skyler från insyn.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Daniel Sörman Rudenstam, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Birkagatan 9
Område Habo
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 110 + 33 kvm
Tomtareal 936 kvm
Byggår 1967
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Förra ägaren renoverade väldigt mycket, och man kan säga att vi renoverat ett varv vi också."

Entré - Hall

Vardagsrum

"Växthuset känns som en dröm, trots att det ändå stått på plats ett tag nu. Vi njuter verkligen där ute hela dagarna."

Sängkammare

Badrum

"Där som är vår sängkammare nu var tidigare en del av vardagsrummet i en sväng. Men vi ville ha större sovrum till alla."

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi kände att vi ville ha en dusch ytterligare så det blev en kombinerad tvättstuga och badrum när vi gjorde om den."

Badrum - Tvätt

Garage

Trädgård - Uteplats

"Heltäckningsmattorna är väl valda för att både vara sköna att gå på, men också mjuka att leka på för barnen. Så dämpar de ljuden bra också."

Växthuset

Planritning

"Garaget är helt nybyggt, men uppfört på den gamla grunden. Skaterampen får vara kvar om nästa ägare vill ha den. Barnen har haft väldigt kul i den."

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nedan följer en sammanfattning av utförda förbättringar, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Bostadshuset helrenoverades både in- och utvändigt under 2010-2011 i regi av tidigare ägare. Fortsatta invändiga renoveringar utförda av nuvarande ägare under 2016-2020.
Utvändigt renovering ägde rum främst 2011 då huset fick ny målad träpanel på fasaderna efter att väggarna tilläggsisolerats. Nya fönster sattes in och taket på huset fick ny taktäckning av enkelfalsad plåt. Hängrännor och stuprör byttes samtidigt. Som en energi- och utseendemässig åtgärd bytte nuvarande ägare fönstren i samtliga sovrum, samt i vardagsrummet till 3-glasfönster, och altandörr under 2018. Även entrédörren byttes då.
2011 byggdes även ett helt nytt garage på fastigheten. Garaget är byggt på den ursprungliga betongplattan, har välisolerade väggar och tak och hålls uppvärmt med en fläktkonvektor ansluten till det vattenburna värmesystemet. I förrådsdelen i garaget ryms värmepumpen, en diskbänk med stor vask, samt förvaringslösningar. Enkelfalsad plåt som taktäckning även här.
Skate- och lekrampen i garaget ingår om intresse finns från blivande köpare! Rampen byggdes 2020 och kan monteras bort så att bilen får plats.
2015 utfördes flera markarbeten på fastigheten då garageuppfarten breddades och fick ny stenbeläggning. Samtidigt ersattes matjord med grus, stenmjöl och plattor runt hela huset. Thujahäckarna i tomtgräns mot nordost och sydost planterades 2016.
Ny uteplats på husets baksida byggdes 2019. Delen som ligger mot garageväggen har försetts med tak.
2019 byggdes även det 21 kvadratmeter stora lyxiga växthuset Green Room från Willab Garden. Växthuset har betongstenar som golv, öppningsbara takluckor och skjutdörrar. Nuvarande ägare har dessutom dragit in både el och vatten. Växthuset har 12 års garanti från inköpsdagen.
Köksträdgården som binder samman trädgårdsmiljön med växthuset anlades i år. Här finns odlingslådor för dig med gröna fingrar, idag innehållande bl a ärtor, purjolök och persilja, men ska såklart utvecklas tillsammans med blivande ägare! Avenbokshäck, grus och stenläggningar binder ihop miljön med växthuset på ett fantastiskt sätt!
Det oisolerad redskapsförrådet intill köksträdgården byggdes 2010.
Under åren 2016-2020 har stora invändiga renoveringsarbeten utförts. Arbetena har främst utgjorts av en grundläggande kvalitetshöjning av stora delar av det inre skalet. Gipsen har tagits ner i samtliga sovrum, kontor, vardagsrum och hall så att innerväggar kunnat kompletteras med isolering, sedan beklätts med nya konstruktionsplywoodskivor och gips. Heltäckningsmattorna är nya sedan 2019, klinker i hallen är lagd 2017. Förvaringslösningar från Marbodal och Elfa har monteras, liksom nya innedörrar. I samband med dessa renoveringar har stora delar av elinstallationerna i huset bytts ut.
Under 2016 byttes samtliga värmerör och radiatorer i huset. Arbeten utförda av ägaren själv som är certifierad VVS-montör sedan många år.
Tvättstugan renoverades av ägarna 2016-17 och kompletterades då med dusch och wc. Vattenburen golvvärme här inne.
Kök och badrum renoverades i tidigare ägares regi under 2010. Badrummet har elburen golvvärme.
2020 har även torpargrunden fått en ordentlig genomgång med en helt ny kraftfull avfuktningsanläggning från Corroventa. Den tidigare anläggningen byttes ut efter 18 års tjänstgöring. Anticimex som utfört installationerna har täckt marken med ny åldersbeständig plast, installerat helt ny rördragning för luftavfuktningen i grunden, samt en avfuktare som genom torrluftsrör ser till att grunden håller sig torr och transporterar bort doft.
Kommentar till driftskostnad: I samband med byte av avfuktningsanläggning i krypgrunden har luftflöden och ventilation i både bostadsdel och krypgrund justerats. Luftflödet i bostaden har ungefärligt halverats, vilket bör medföra sänkt uppvärmningskostnad. Energiförbrukningen för anläggningen i krypgrunden sänks också då den ca 20 år gamla anläggningen var väsentligt mer energikrävande.
Ett larm från Verisure finns installerat i huset och kan vid intresse tas över av blivande ägare. Systemet är utrustat med rörelse-, brand- och kameradetektorer samt magnetbrytare i alla ytterdörrar.
Fastigheten är ansluten med fiber till Habo Energis öppna stadsnät, HaboNet, för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.haboenergi.se/privat/fiber
Nämnd biyta avser garaget, dock ej direktansluten från bostadsdelen.
Soltiderna här på tomten då? Solen går på sommaren upp bakom växthuset, och fortsätter sin bana med varm härlig sol runt huset tills den till sist går ner med solen igen mot växthuset.
Visa mer
"Vi planterade tujahäcken ganska direkt, det ramar in fint och trädgården blir en egen värld."
BOSTAD
Adress
Birkagatan 9
Område
Habo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
110 + 33 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 936 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass G , 250 kWh/m2 och år
Tillträde
1 maj eller enl. ö.k.
KARTA