Bergsgatan 4, sex rum och kök

Chefens diskreta residens

Teakdörrar, kalkstensmurar, dubbelgarage och glasade pardörrar ut på terrassen; redan från gatan anar du att detta är något lite extra. Lite slarvigt använder man ofta benämningen byggmästarvilla för att beskriva att väggarna är lite tjockare, materialen mer påkostade och utrymmena mer frikostiga. Och ofta med en del tekniska finesser som krydda. Allt detta hittar du på Bergsgatan också. Huset är byggt 1949 som chefsbostad till Parca i Norrahammar. Ett tvillinghus - nästan identiskt - skymtar lite längre in i kvarteret.

Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1977 och har både bevarat och begåvat huset fint skulle du kunna säga. Alla fina detaljer från byggåret är såklart bevarade, och sitter där de ska. Men kök och badrum är renoverade i omgångar. I just köket har några väggar fallit och livsrummet och ljuset ökat i vardagen. Pigkammaren har i stället blivit en fin matplats intill köket.

Den stora förändringen hittar du i trädgården som numera är en grön inbäddad djungel. Arboretum skulle kanske vara en mer adekvat benämning, för här hittar du rätt många ovanliga växter och exotiska träd. Huset har också begåvats med ett inglasat uterum som delvis vilar mot en av de gamla kalkstensmurarna. Ett rejält bygge med isolerglas på taket, för att inte stjäla ljus från matsalen innanför pardörrarna.

Snabbfakta
Adress Bergsgatan 4
Område Norrahammar
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 163 + 70 kvm
Tomtareal 1186 kvm
Byggår 1950
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Orangeri - uterum

Hall

"Från gatan anar man inte att huset är så stort; det gäller att komma från rätt håll."

Kök

Matrum

Matsal - allrum

"Taket i orangeriet behöver inte putsas på utsidan, var lugn, regnet tar med sig dammet bort."

Allrum - TV-rum

Gäst-WC

Tvättstuga - duschrum

"Huset är otroligt välbyggt och påkostat, utan att vara ett lyxhus."

Trappan

Vardagsrum

Sovrum 1

"När barnen gick på Flahultsskolan, hade de en liten stig upp, direkt till skolan."

Sovrum 2

Badrum

Sovrum 3

"Jag är trädgårdsgalen, och är alltid ute och gör något; måste vara plantskolans bästa kund."

Trädgård

Dubbelgarage

"Det gäller att vara rädd om skuggan också, därför låter jag många träd vara kvar, så att jag kan välja själv."

Förråd - matkällare

Vinden

Tyvärr eller grattis... Vinden rymmer rätt mycket prylar som du inte behöver för handen varje dag, och som du vill förvara torrt och tryggt. Ståhöjd, och brädlagt golv över hela ytan. Din smala lycka kan rent bokstavligt vara att trappan upp inte tillåter att några mer skrymmande prylar tar sig upp, som soffor och sängar och tunga kartonger. Har man utrymmet brukar det lätt fyllas.

Omgivningarna

Bergsgatan är inte så bergig som det låter, men den ligger som en avsats en bit upp från Norrahammars centrum, med affärer och skola, apotek och vårdcentral. Cykelvägen går både längre in i Tabergsdalen och ner till Jönköping, dit du cyklar på 25-30 minuter. Lite längre tid tar det hem, men ger desto mer träning. Låg- och mellanstadium hittar du på Slättenskolan precis nedanför, och högstadium finns uppe på Flahult och dit har tonåringarna en egen liten genväg.

Jobbar du på Torsvik cyklar du dit på 10 minuter, eller så tar du bussen. På fritiden har du också mycket att välja på; vill du vara inomhus finns både sporthall och simhall på Flahult. Utomhus har du naturen nära på bägge sidor om Tabergsån, eller utmed såklart. Är du badsugen har du Åsa-badet på andra sidan dalen uppe på platån, eller Tahe-badet närmare Torsvik. Båda blir snabbt varma (nåja...) på sommaren. Båda med barnvänlig strand.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1977. Nedan följer en kortare sammanfattning och renoveringar och förbättringar som gjorts sedan dess, och annan matnyttig information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Det finns två eldstäder i huset; en i vardagsrummet uppe (kamininsats installerad 2005) och en i matsal/allrum i nedre plan (installerad 2009). I båda rökgångarna sitter det syrafasta rör och allt arbete är utfört av Kaminbutiken AB. Båda eldstäderna är provtryckta och godkända för eldning.
Husets värmekälla, en luft/vattenvärmepump, installerades 2006 av Ronnys VVS AB.
Tvättstuga/duschrum helrenoverades 2011 av Erik Lekander AB/Kaminbutiken.
Yttertaket på både bostadsbyggnaden och dubbelgaraget är omlagt 2012 av Habo Byggtjänst AB.
Ny ytterdörr installerades 2016 av Widahls Bygg AB.
Köket renoverades 2004, och de flesta vitvaror är bytta sedan dess; kyl och frys (Husqvarna 2015), diskmaskin (Husqvarna 2009), varmluftsugn (Siemens, 2017) och induktionshäll (Siemens 2017). Torktumlare och tvättmaskin byttes 2010 (Siemens).
Så gott som alla avloppsrör i huset är bytta, och även kall- och varmvattenledningar. Den enda delen av VA-systemet som är äldre är den delen som går ut från gäst-WC i entréplan. Även rör ut mot gatan och det kommunala nätet (den s.k servisen) är bytt hela vägen ut till tomtgräns (2001).
I både allrummet/gillestugan och matsalen/allrummet i entréplan ligger vattenburen golvvärme.
Långtidsmätning av radon är utförd 2006 med årsmedelvärdet 170 Bq vilket således är under det rekommenderade gränsvärdet om 200 Bq.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Bergsgatan 4
Område
Norrahammar
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
163 + 70 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1186 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 90 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA