Bergsgatan 20, sju rum och kök

Bohuslänska Huskvarna

Här har du huset som klättrar på klippan, med hög källargrund och både kvällssol och sjökontakt. Här ser du Vättern nästan från källarfönstret, sen blir det bara bättre och bättre för varje etage du kommer upp. Trädgården klättrar ännu högre upp på berget med en potentiell terrass högt upp i branten. Jo, det känns rätt mycket som en stolt fiskares hus i Bohuslän. Men i Huskvarna.

Huset är ett lagom stort familjehus som genomgått en säll modernisering på alla sätt man kan tänka. Nuvarande ägare har gjort underverk med just golven som nu är genomgående i plankformat i både ny och gammal tappning, men det är svårt att se skillnad på. Allt hänger på golven, om man ska lyckas med en renovering. Så är det bara. Källaren har också fått sig en släng av mursleven, med en helt ny källaringång och ett biorum med en del extra utrustning.

Snabbfakta
Adress Bergsgatan 20
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 156 + 78 kvm
Tomtareal 619 kvm
Byggår 1938
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Jag har alltid gått förbi på gatan och drömt om att bo just här bland de gamla husen."

Hall

Kök

Matsal

"Det höga läget känns som husen på klipporna i Bohuslän, en hög källargrund och fin utsikt."

Vardagsrum

Balkong

Wc

Allrum uppe

Balkong uppe

"Av någon outgrundlig anledning var golvet höjt på ovanvåningen vilket vi återställt och hittat tillbaka till det gamla plankgolvet även här uppe."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Barnen har de bästa rummen, med bästa utsikten, men det ryms även en dubbelsäng i ett av de mindre sovrummen."

Sovrum 3

Badrum 2

Vind

Inte inredd, men väl förberedd till förvaring av allt som platsar genom luckan som du ser i halltaket ovan trappan. Öppna luckan så kommer stegen ner till dig. Det är ståhöjd i mitten om du inte är center i Brahe Baskets A-lag. Tänk efter noga innan du släpar upp för mycket prylar här, som egentligen borde sorteras bort. Tilläggsisolerad förresten!

Källare

Groventré

"I somras hade vi en stor pool på norrterrassen som uppskattades av barnen, både våra egna och grannskapets."

Allrum - Sovrum 4

Tvättstuga

Hobbyrum

"Läget är magiskt inte minst vår och sommar, med utsikten och hela berget som grönskar och kvittrar så det står härliga till."

Trädgård - Uteplats

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Ett mycket charmigt 2-planshus i ett fantastiskt läge på den annorlunda och spännande Bergsgatan i Huskvarna. Detta hus har mycket av det en kräsen husspekulant har på sin kravlista. Trevliga sällskapsytor med utrymme för både umgänge och det privata. En oslagbar Vätterutsikt och olika uteplatser dränkta i sol ända fram tills solen försvinner bakom horisonten.
Utemiljön kring huset är en fantastisk tillgång för denna branta fastighet, och används med nöje så snart solen tittar fram under årets alla årstider. Stora trädgårdsarbeten med murar, trappor, stensättningar m.m. från 2015 i samband med att huset fick ny dränering. Balkonger renoverades 2016. Markiser på huset från 2010. Dränering utförd av JBorg Bygg AB, markiser av Sun Off.
Några år tidigare, 2011 byttes avloppsservisen, alltså avloppsrören mellan huset och de kommunala ledningarna i gatan.
Förutom utemiljöerna har även huset fått en ordentlig genomgång både utvändigt och invändigt. Utsidan fick ny färg ca 2010 och i somras en ordentlig tvätt. Nytt tak med ny papp, läkt och pannor gjordes 2017, skorsten inklädd i plåt samt även nya hängrännor av aluzink samma år. Tak- och plåtarbeten utfördes av Göta Tak AB.
Invändigt har i princip samtliga ytor renoverats och uppdaterats under de senaste 8 åren. Köket är ett rejält Marbodalkök som sattes in 2008. Då rensades en del av ytorna för att skapa lämplig rymd för kök med matplats här. Vitvaror från Siemens och en granitskiva som topp. Nytt kakel i köket sattes 2017.
Badrummet på övre plan renoverades 2012 genom Badhuset.
2015 renoverades tvättstugan med nya klinkers och ny golvbrunn. 2017 inreddes den med bänkar och skåp samt ny dragning av vattenledningar. Arbetena utfördes av HSB Service. Torktumlaren är en värsting från Bosch från 2016 och tvättmaskinen en Whirlpool från 2016.
2016 omstrukturerades och totalrenoverades groventrén och allrummet i källaren. Här finns nu vattenburen golvvärme under tåliga klinkers. Väggar och tak pustades och allrummet fick även ett nytt fönster. VVS-arbeten utförda av Woller VVS. Utrustningen i allrummet som nu fungerar som biorum följer inte huset, men kan säljas separat om så önskas.
I hobbyrummet är väggarna nyputsade och även här finns ett nytt fönster. Rummet är förberett för att kunna anslutas med vattenburen golvvärme.
Samtliga trägolv i huset är slipade och behandlade med vitpigmenterad hårdvaxolja under 2016-2017. Samtidigt har även golvlister och foder bytts ut. I princip samtliga väggar och tak är målade eller tapetserade under samma period.
Trappan ner till källarplan renoverades 2017 då heltäckningmatta avlägsnades, träet slipades och behandlades med hårdvaxolja.
I garaget är väggar och tak målade under 2017. Här finns även en ny platsbyggd avlastningsbänk samt ett nytt konvektorelement från 2018.
Fastigheten kommer att anslutas till Wetternets öppna fibernät under hösten 2018. Läs gärna mer på www.wetternet.se. Tomrör finns förberedda för denna installation.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Bergsgatan 20
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
156 + 78 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 619 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
76 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA