Bashult 12, sex rum och kök

Hoppla - vilken godbit

Bashult är byn med visst politiskt rykte, men framför allt med många välryktade hästar i stall och hagar. En ovanligt levande liten by knappa kvarten från östra Jönköping. Tillräckligt många hus och gårdar för en stark och villig bygemenskap, och ändå väldigt mycket naturbegåvning inpå husknuten, med stigar, skogar, vilda djur, bär, svamp och fiske.

Detta är ett gediget 70-talshus som fått sig en ungdomlig tillrättavisning bara det senaste året med bra balans mellan förnuft och känsla, flärd och funktion, för att få en stor familj på landet att gå i takt. Det viktigaste tillskottet är tillbyggnaden på östra gaveln, där du numera hittar en väldigt stor hall med väldigt mycket bra förvaring av ytterkläder, stövlar, mössor och vantar. Och en väldigt stor tvättstuga med ännu mer garderober, så du slipper dra runt i huset med allas kläder efter tvätt. Otroligt klokt, och snyggt tänkt.

Huset har även begåvats med nya haspade fönster, två nya badrum, en stor uteplats med spa-tunna, en rejäl kamin mitt emellan kök och vardagsrum och nya ytskikt bland annat i form av många fina brädväggar som passar väl in i den lantliga stilen. Den lantliga tomten mäter nästan 4000 kvm, och har förutom egen brunn, även en stallbyggnad, ett stort garage och ytterligare olika förråds- och verkstadsutrymmen och en jordkällare. Att återställa stallets tre boxplatser är ett projekt som säkert lockar många. För Bashult är en plats där både hästar och människor trivs.

Snabbfakta
Adress Bashult 12
Område Barnarp
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 180 kvm
Tomtareal 3854 kvm
Byggår 1976
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Groventré

Tvättstuga

"Vi är väldigt nöjda med entrén och tvättstugan som funkar väldigt bra med logistiken i huset."

Lekrum - Sovrum

Huvudentré

Badrum 1

"Det är nästan lättare att peka på det vi inte renoverat eller bytt ut i och kring huset."

Vardagsrum

Kök

Matplats

"Vårt nästa projekt var att låta köket växa ut i uterummet, men det får bli något för nästa ägare att ta tag i, om de vill."

Allrum

Sovrum 1

"Tror att åldern i byn varierar mellan 95 år och 2 år, så det finns bybor i alla generationer. "

Dressingroom

Sovrum 2

Sovrum 3

"Eftersom vi har jobben i Tenhult har det varit smidigast med dagisplats där också för oss."

Badrum 2

Uteplats

Uterum

Trädgård

"Här kan man ha häst på många sätt, antingen i eget litet stall, eller i det stora på andra sidan byvägen."

Garage - Stall

Förrådsbod

Maskin - Vedförråd

"Det är charmigt att bo i en by, vi trivs med gemenskapen, och det händer alltid något."

Omgivning

Mäklaren informerar
Ett fantastiskt ställe på landet i populära Bashult! Här har de nuvarande ägarna lagt mycket tid och energi för att skapa och förstärka det fina med att bo på landet. En fantastisk trädgård med stora sköna ytor. Härliga uteplatser med sollägen för hela dagen och sidobyggnader för diverse intressen och förvaring. Nedan nämns några av åtgärderna som utförs under senare år;
Tillbyggnation av en generös praktisk huskropp innehållande groventré samt tvättstuga gjordes 2015.
Samma år byttes värmesystem till en luft/vatten-värmepump från CTC, Tidigare värmdes huset endast upp med direktverkande el, varför hela värmesystemet är komplett nytt! I denna del har man vattenburen golvvärme. Vattenburen golvvärme finns även i uterummet. Elburen golvvärme finns i huvudentrén och i köket.
2015 byttes i all träpanel på fasaderna utom på gavel ovanför uterummet och huset fick ny färg och bytte kulör från falurött till dagens gräddvita.
Fönster är bytt på huset i ett par omgångar. Fönster på entréplan byttes 2015 och på övre plan byttes vissa fönster 2013. Fönstren i sovrummen på övre plan byttes för ca 10 år sedan.
2014 fick huset en vacker pardörr till huvudentrén vilket fick entrén att matcha huset bättre! Fint!
Uteplatsen renoverades och byggdes till 2013.
2011 tilläggsisolerades bottenvåningen på huset till stora delar.
Taket på huset byttes 2010.
Invändigt har de nuvarande ägarna gått över i stort sett samtliga ytor. Hela huset har renoverats löpande sedan 2010, samtliga golv är bytta, väggar och tak målade eller tapetserade. Den enda delen som inte har helrenoverats är kök och matplatsen p.g.a. att de nuvarande ägarna hade planerat en ut- och ombyggnad där.
Trädgården har justerats för att få planare ytor, tydligare nivåskillnader samt trevliga grusgångar.
Soltiderna då? Ja här finns det härliga sollägen under hela dagen. På morgonen visar sig solen på uteplatsen intill entreerna redan från ca kl 09:00 och håller sig där fram till ca kl 14:00. På uteplatsen framför uterummet ligger solen mellan ca kl 11:00 och fram tills solen går ner. Självklart har du sol i trädgården under hela dagen och väljer där dina sköna favoritställen!
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Bashult 12
Område
Barnarp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
180 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 3854 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
106 kWh/m2 och år
Tillträde
1 februari eller enl. ök.
KARTA