Barnarpsgatan 108A, rum och kök

Högst upp i slottet

Vad sägs om en tornrumsboning längst upp i slottet? Många meter högt i tak, utsikt och ljus, samtidigt mysiga vrår och den gamla känslan fint bevarad. Vad sägs om mjuka trägolv och privata rum men också gott om plats för vänner på middag? Ett hem att landa mjukt i efter arbetsdagen, på skönt avstånd från stadens brus och samtidigt väldigt nära?

Torpaslottet är ett av Jönköpings ståtligaste landmärken och tidsmarkörer från 1900-talets absoluta början. Vackert som attan med sina vinklar och torn. 2006 gjordes en genomgripande renovering och bostadsrättsföreningen bildades med 11 lägenheter. Men även om allt är nytt och fräscht finns den gamla känslan fint bevarad, det märker du så snart du kliver in i trapphuset med svarvat trappräcke och kristallkronor i taket. Många är de som genom åren har promenerat förbi utanför, blickat upp mot tornet och undrat vad som gömmer sig där. Snart kan det vara ditt hem.

Snabbfakta
Adress Barnarpsgatan 108A
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3.5 rum och kök
Bo & biyta 90 + 10 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.774 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband & tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"På kvällen studsar solen mot fönstren på andra sidan vägen och ger ett jättefint ljus här i köket."

Vardagsrum

"Vi bjuder gärna hem folk och de kommer gärna hit. Det är bra sociala ytor och väldigt mysigt."

Loft

"Takhöjden gör jättemycket. Det ger en luftig känsla."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

Föreningens relaxavdelning

Brf Torpaslottet

"Vi har alla ett gemensamt mål att bevara den fina känslan i huset. Det känns viktigt och roligt."

Omgivning

"Det känns som ett område som bara kommer att bli bättre och bättre att bo i."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2018. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Föregående ägare totalrenoverade köket under 2016 med ny köksinteriör, vitvaror och bänkskivor av lyxig carraramarmor. Samtliga vitvaror installerades nya i samband med renoveringen. Spishällen har induktionsfunktion och diskmaskinen är integrerad. Nuvarande ägare valde så sent som i somras att lackera om luckorna hos fackman.
Under året har nuvarande ägare även målat om samtliga väggar, tak och lister. Byte av taklister i sovrum och kök till stukaturlister samt takrosetter i båda sovrummen.
Samtliga brädgolv lades in nya under 2016.
Eldstaden i vardagsrummet används frekvent av ägarna idag. Eldstaden har under året sotats av sotare.
I husets källare finns en gemensam tvättstuga med möjlighet till två tvättpass per dag (07:00-16:00 och 16:00-23:00). Tvättmaskinen och torktumlaren i badrummet kommer båda från Siemens och installerades nya under 2016.
I källaren finns även en mycket fräsch relaxavdelning med bastu, dusch och sittgrupper som får nyttjas av föreningens medlemmar. Här finns också stora gemensamma förråd för ved, cyklar, redskap, utemöbler med mera.
Föreningens samtliga lägenheter är idag ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av TV-kanaler till föreningens alla lägenheter. Förutom dessa kanaler ingår även bredband (100/10 Mbit/sek) i månadsavgiften. Föreningen diskuterar för närvarande ett byte till Telias fibernät där motsvarande tjänster kommer att erbjudas på samma sätt som de gör idag.
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om cirka 15 kvadratmeter. Förrådet hittar du i källaren.
Parkeringsplats följer med lägenheten om så önskas till en kostnad av 600 kronor per månad. Ett annat alternativ till parkering är att via Jönköping Kommun skaffa ett så kallat boendeparkeringskort, kostnad för detta är cirka 660 kr/kvartal.
I det fall man önskar bidra med lite extra energi åt föreningen och samtidigt få en rabatt på månadsavgiften kan man välja att ingå i föreningens ”städgrupp”. Man ansvarar då för städning av trapphuset etc enligt ett specifikt schema. En nedsättning av avgiften sker då med cirka 500 kronor per månad.
Varje höst köper föreningen in ved som samtliga medlemmar fritt får disponera och det ingår i avgiften.
I köpet ingår även de väggfasta krokarna i hallen samt kökshyllorna som är monterade ovanför bänkskivan i köket.
Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 30/10.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Barnarpsgatan 108A
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1905
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3.5 rum och kök
Bo & Biarea
90 + 10 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
3.774 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 220 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA