Barnarpsgatan 108, två rum och kök

Flott på Torpa-slott

I folkmun går fastigheten här på Barnarpsgatan 108 under namnet Torpaslottet, och det finns väl lite fog för det. Något slott är det väl inte, men ett ovanligt ståtligt flerbostadshus är det absolut som säkert många sneglat på med avund genom tiderna. Och fortfarande gör. Men nu har du chansen på en hundraåring på hörnet med två ståtliga rum, stor kamin och ett modernt öppet kök med stor matplats.

Inne i lägenheten reagerar hela kroppen direkt på proportionerna - rymden till taket, de breda dörrarna, de höga fönstren och golvlisterna och gamla fiskbensparketten som spretar iväg över hela golvytan. Utsikten över Munksjön, Strömsberg och Bondberget är också oproportionerligt stor sedan pappersbrukets förfulande oljecisterner och plåtmagasin revs.

Nya tider väntar för fabriken när hela området öppnas med gator och gränder upp mot övriga Torpa. Bostäder, kontor, dagis och affärer börjar nu byggas i olika etapper. Nya byggnader varvas med renoverade gamla tegelbyggnader. Då blir Torpa-slottet inte ett hus i utkanten av Torpa utan mitt i ett dynamiskt sammanhang, där framförallt närheten till sjön inte bara lockar ögat, utan du kan enkelt gå ner och dingla med benen på kajen och dricka jordgubbssaft.

Snabbfakta
Adress Barnarpsgatan 108
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.670 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trapphus

Hall

Kök

"Sammanhållningen i huset är väldigt familjär; kommer man hem från jobbet en varm dag så finns det alltid någon som sitter på innergården och grillar som man kan ta ett glas vin med."

Matplats

Sovrum

"Färska lördagsfrallor köper man på Lindströms konditori ett par kvarter bort."

Vardagsrum

Duschrum

Föreningens relaxavdelning

"Synd att vi inte får uppleva hur det nya området blir utmed Munksjön, kontakten med sjön kommer ju öka rejält."

Omgivning

Just nu påbörjas utvecklingen av gamla fabriksområdet, vissa gamla byggnader har rivits, men de finaste tegelbyggnaderna från industriepoken kommer bevaras. En ny stadsdel öppnar sig mot Munskjöns kajer med bostäder, kontor, restauranger och butiker. Ett lyft för hela stan, men framför allt för dem som bor på Torpa. Äntligen öppnar stråk och gator direkt ner mot sjön, inte bara en fin utsikt som nu.

Planritning

BOSTAD
Adress
Barnarpsgatan 108
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1905
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.670 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Nuvarande ägares årsförbrukning av hushållsel är på cirka 3.900 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA