Barnarpsgatan 108 A, fem rum och kök

Tråna efter träslott

Är du på jakt efter din alldeles egen balsal, är det i slottet du ska leta. Närmare bestämt i Torpa-slottet. Nu yppar sig chansen att lägga beslag på en av stans pampigare våningar, med tre stora rum i fil, tre balkonger, tre sovrum, två badrum, men bara ett kök. Köket är dock i samma dimensionering som salongerna, vilket innebär att både ytor och utrustning öppnar för funktioner utöver det vanliga. Vad är väl en bal på slottet....? Inga problem skulle man kunna säga, här finns alla förutsättningar att fira alla bemärkelsedagar med stil.

Torpaslottet som detta högfärdiga gamla hus kallas i folkmun, är en av få riktigt pampiga träbyggnader som bevarats centralt i Jönköping. Huset renoverades genomgripande anno 2006 och flera lägenheter skapades i de gamla salongerna med den intensiva blicken över Munskjön och bort över Skinnersdal. I detta fall har dock planlösningen bevarats och ytorna är oinskränkta, precis som på den gamla goda tiden när huset byggdes 1905.

Nu ersätts den gamla, plåtigaste delen av pappersbruksområdet med nybyggnationer och en "Munksjöstad" som växer fram. Torpaslottet hamnar då i sitt rätta sammanhang, när hela området öppnas upp ner mot Munksjöns vattenspegel, med nya gator, parker och små torg, som kommer varva bostäder, butiker och restauranger. Äntligen får Jönköping tillgång till hela sjön, vilket kommer gynna Slottet i synnerhet. Det kommer så klart vara lite stökigt medan det byggs, men det kommer inte störa utsikten.

Snabbfakta
Adress Barnarpsgatan 108 A
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 142.8 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 5.989 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Matsal

"Härligt att kunna tända upp både spottar och kakelugnar när hösten och vintern hälsar på."

Vardagsrum

Balkong 1

Kök

Balkong 2

Sovrum 1

"Badrummet är ett av de finaste rummen i våningen."

Badrum 1

"Färska lördagsfrallor köper man på Lindströms konditori ett par kvarter bort."

Sovrum 2

Balkong 3

Sovrum 3

"Det bästa med Torpaslottet är nog gemenskapen i huset, som jag tror är väldigt ovanlig."

Badrum 2

Hall

"Tänder man grillen på gården, så dyker det alltid upp någon och vill man så tar man sällskap runt bordet."

Trapphus

Föreningens relaxavdelning

"Just nu målar vi fasaden, då kommer huset och panelen bli riktigt fina igen."

Föreningens fastighet

Omgivning

Mäklaren informerar
En av Jönköpings större våningar i sekelskiftesstil är nu till salu! En våning där inget lämnats åt slumpen, där ytor, ljusflödet genom de fantastiska fönstren och detaljer som bl a fungerande kakelugnar ger bostaden en mycket härlig lyxig karaktär!
Bostaden byggdes om, totalrenoverades och specialanpassades då för beställaren 2007 i samband med att hela fastigheten renoverades. Här finns gott om sällskapsutrymme i de i fil liggande sällskapsrummen och i det stora köket. Dessutom finns en fantastisk sovrumsavdelning med ett stort lyxigt eget badrum. Bostaden fungerar mycket fint för upp till 4 boende.
Här finns balkonger i tre väderstreck; Frukostbalkongen ligger så klart mot öster med utgång från vardagsrummet och utsikt mot Munksjön och över blivande Munksjöstaden. Från köket finns utgång till en balkong med västersol för sköna varma eftermiddagar och kvällar. Till sist finns även en mindre balkong vänd mot söder, hit kommer man genom ett av de mindre sovrummen.
Våningen har utrustats med fokus på material av hög kvalitet ur både estetiskt och tekniskt perspektiv. Bland några av de material och producenter som använts kan nämnas Strömsdal Kök & Interör för inredning av kök, massiva ekplankgolv från DalaFloda Golv, genomgående designblandare från Grohe, exklusivt kakel och klinkers m.m.
Golvvärme finns under klinkersgolven i båda badrummen.
Lägenhetens förråd är beläget i källaren.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Barnarpsgatan 108 A
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1904
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
142.8 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.989 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostad för elförbrukning uppgår till ca 500 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA