Barnarpsgatan 108, två rum och kök

Flott på Torpaslott

Tänk om hus kunde berätta? Då skulle det bli en hel bok om detta. Men en panelglad fasad, välsvarvad paradtrappa, höga fönster och upprymda salonger berättar en hel del ändå. Detta var ett högreståndshus, säkert tänkt som elegant hem för en eller två familjer med hög social status, stort umgänge och såklart många hjälpredor till hands i hushållet. Och även i dagens uppdelade format får du smaka på denna förnimmelse redan i trapphallen som är av det högfärdiga slaget, med bröstpanelerna i hög givakt. Och det fortsätter in i denna balanserade tvårummare med vattenvy .

I folkmun går fastigheten här på Barnarpsgatan 108 under namnet Torpaslottet, och det finns fog för det. Nu har du chansen på hundraåringen på hörnet med två ståtliga rum, stor kamin och ett modernt öppet kök med stor matplats. Nya Munksjöstaden har generöst delat med sig av utsikten och öppnar en fin ridå ner mot vattnet. Något mer som kan äventyra sjösikten från kök och vardagsrum kommer inte byggas.

Snabbfakta
Adress Barnarpsgatan 108
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.936 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har verkligen utnyttjat cityläget, gått ut på helgerna och ätit gott på restaurang. Alltid med smidigt gångavstånd hem."

Trapphus

"Vardagsrundan går ju såklart runt Munskjön, men på helgerna går vi ofta längre, gärna ut mot Bårarp och Hovslätt."

Hall

Kök

Matplats

"Färska lördagsfrallor köper man på Lindströms konditori ett par kvarter bort; ett trevligt inslag i affärslivet på Torpa."

Vardagsrum

"Vi är lite bortskämda med gratis ved. Alla lägenheter har eldstad så ved ingår i avgiften, och du slipper hugga själv."

Sovrum

Badrum

"Källaren är en fin tillgång för alla i huset, och renoveringarna där är i princip helt klara nu."

Föreningens relaxavdelning

Brf Torpaslottet

"Med nya Munksjöstaden har hela Torpa blivit bättre. Inte bara för affärerna i området, utan främst för att du nu kan komma ner till sjön, och bättre kommer det bli."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverats under senare år av föregående ägare har följande maskinell utrustning; spis/ugn med häll, spisfläkt, kyl, frys samt diskmaskin. Diskmaskinen är från 2015, övriga vitvaror från när köket renoverades.
Badrummet, som även det renoverats av föregående ägare är utrustat med tvättmaskin. Det finns även en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättpass per dag (07:00-16:00 och 16:00-23:00).
I källaren finns även en mycket fräsch relaxavdelning med bastu, dusch och sittgrupper som får nyttjas av föreningens medlemmar. Här finns också stora gemensamma förråd för ved, cyklar, redskap, utemöbler mm.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av TV-kanaler till föreningens alla lägenheter. Förutom dessa kanaler ingår även bredband (150/10 Mbit/sek) i månadsavgiften.
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om ca 7 kvadratmeter. Förrådet hittar du i källaren.
Parkeringsplats följer med lägenheten om så önskas till en kostnad av 450 kr/månad. Ett annat alternativ till parkering är att via Jönköping Kommun skaffa ett så kallat boendeparkeringskort, kostnad för detta är cirka 600 kr/kvartal.
Varje höst köper föreningen in ved som samtliga medlemmar fritt får disponera och det ingår i avgiften.
Trappstädning sköts via ett rullande schema där de boende i föreningen hjälps åt att hålla rent.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Barnarpsgatan 108
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1905
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.936 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 400 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA