Barnarpsgatan 108, tre rum och kök

Vidvinklat bland bjälkarna

Torpaslottet har inte fått sitt smeknamn taget ur luften. Eller är det kanske just rymden och luften som gjort det till ett av stans mer omsusade hus, när det handlar om stilsäkra äldre våningar. Här har hela huset renoverats i grunden och moderna boenden i olika storlekar skapats, men utan att göra våld på ursprunget. Exteriört är huset näst intill helt intakt. Men några smäckra balkonger har fått fäste lite här och där på fasaden för att fler ska få tillgång till frisk livsluft.

Denna lägenhet ligger på tredje våningen, dit den svarvglada trappan svänger i en skön högervridning med detaljerna på rätt ställe hela vägen upp. De stora trappstolparna är som piedestaler i sig. Lägenheten har en mäktig tvåfronts position mot söder och väster, men även tre fönster åt norr, där vi hittar sängkammaren. Allt öppnar sig i en skön stor vinkel, där inget känns fyrkantigt. Gamla takbjälkar tittar fram lite här och där, och precis lagom med snedtak utan att inkräkta på svängrummet.

Det här är långt över standardlägenheten när det gäller charmfaktor, tack vare alla vinklar och vrår, små och stora detaljer, och en vacker dager som faller in i ömsom stora, ömsom små fönster. Det mindre sovrummet har hela hörnet för sig själv, och är allt annat än fyrkantigt. Snarare 12-kantigt om vi har räknat rätt. Letar du efter ett annorlunda boende, än senaste nyproduktion, har du hittat rätt.

Snabbfakta
Adress Barnarpsgatan 108
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 102 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.236 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Film

Hall

Kök

Matplats

"Willys ligger mycket nära, och där handlar vi mycket sedan de renoverade lokalerna."

Sovrum 1

Passage

Badrum

Sovrum 2

"En annan fördel som vi njuter av är att vi kunnat sänka månadsavgifterna med hela 20 procent."

Vardagsrum

Balkong

"Huset har en fantastisk sammanhållning, och tänder du grillen på gården, får du räkna med sällskap."

Föreningens fastighet

Trapphus

Föreningens relaxavdelning

Omgivning

"Intill relaxen finns också ett löpband om vädret inte är det mest lockande ute."
Mäklaren informerar
Bostaden byggdes om 2007 i samband med att hela fastigheten renoverades. Lägenheten har utrustats med fokus på material av hög kvalitet ur både estetiskt och tekniskt perspektiv.
Lägenheten är utrustad med Merten-strömbrytare vilket innebär att man tänder och släcker lampan genom en touch. Inte nog med det så är lägenheten utrustad med en inbyggd hemmabioanläggning - helt utan synliga kablar. Ljudet styrs separat i två zoner och man har möjlighet att koppla på fler zoner om så önskas. Några av högtalarna är inbyggda. Tv och förstärkare kan vid överenskommelse följa med lägenheten.
Samtliga vitvaror är från 2007 när lägenheten totalrenoverades.
Solen går ner vid vardagsrummet där den varit sedan strax efter lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddagssolen och även se solnedgången.
I "sovrum 1" har nuvarande ägare valt att stänga igen ena garderoben för att kunna nyttja rummet maximalt med fler väggar. På planritningen ser man att det finns ett utrymme för garderob om man skulle vilja återställa det.
I månadsavgiften som betalas till föreningen ingår värme, vatten och tv. Fastigheten är anslutna till Com Hem där ett grundutbud ingår. I lägenheten finns det tre uttag för TV & bredband.
Skjutdörrarsgarderob med dörrar i frostat glas medföljer bostaden om så önskas.
Lägenhetens förråd är på ca 5-6 kvadratmeter och är beläget i källaren.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Barnarpsgatan 108
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1905
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
102 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.236 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 325 kr per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA