Bäckängsgatan 53, sju rum och kök

Finskuret i Skärstad

Det här är en riktigt vass villa i dubbel bemärkelse. Oförväntade vinklar, vrår och takutsprång. Långt bort från alla nyproducerade och fyrkantiga standardbyggen. Dessutom är det en villa som bjuder på ett överflöd av ytor i alla utrymmen. Vardagsrummet inte bara stort som en skolsal, dessutom är högt i tak som i en konsertlokal i den delen av huset. Huset känns nära nog som nytt i skick och fason.

Tre toaletter, två bra badrum och fyra stora sovrum. Huset är planerat med en privat del för barnen, avdelat med ett glasparti. Där hittar vi ett stort vardagsrum, med utgång till terrassen, tre jämnstora sovrum och ett badrum. Som ett eget hus i huset kan man säga. Sängkammaren ligger för sig i den andra delen med exemplarisk förvaringslösning och med direktingång till eget badrum med bastu.

Snabbfakta
Adress Bäckängsgatan 53
Område Skärstad
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 186 kvm
Tomtareal 952 kvm
Byggår 2006
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Skärstad med barn, är som en dröm; bara att hoppa på sparkcykeln bort till kompisarna, eller till lekplatsen. Och skolbussen kommer och hämtar ett stenkast bort. Här är lätt att trivas"

Entré

Gästtoalett

"I vardagsrummet har möblerna åkt runt på många ställen genom åren; bra med stora ytor, för då finns det inte bara ett sätt att möblera på."

Vardagsrum

Kök

"Vi gillar att elda, och här tar det ett tag innan det blir för varmt i vardagsrum och kök. Rätt storlek på kaminen för detta rum."

Arbetsrum - Sovrum 4

Sängkammare

Badrum en suite

"Huset är uppfört av Götenehus, och det finns ett nästan likadant i Bankeryd, som säljaren byggde efter att ha sett vårt."

Groventré - Tvättstuga

Uteplats

"Till vardags blir det att vi går genom tvättstugan och groventrén, när man parkerat bilen. Vi får passa på att gå genom dörren på framsidan nu sista tiden vi bor i huset."

Allrum

Sovrum 1

"Med tre barn har det varit perfekt att kunna stänga av huset mitt på och dom har kunnat ha sina kompisar, titta på tv och lyssna på musik så högt dom vill."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Förskola och ettan till trean finns här ute i Skärstad, sen har barnen åkt skolbuss till Kaxholmen i mellanstadiet, sen buss till Ribbaskolan i Gränna."

Badrum

Trädgård

"Vi cyklar gärna in till jobbet vår och sommar; rekordtiden in till Jönköping är 48 minuter. Men första gångerna på våren tar det lite längre tid."

Garage

Omgivning

Skärstad är en gammal by med anor mitt i den bördiga dalen med samma namn. Ortsnamnet uttalas ungefär: ”Skæschta”, vilket kan vara bra att veta för dig som kommer hit för första gången. Stora fält breder ut sig på alla håll, även precis bakom det egna huset upp mot kyrkan 400 meter bort. Betesmarkerna på kullarna kryllar av stora ekar.

Förskola och lågstadium finns på nära håll i Skärstad, sen i mellanstadiet bär det av med skolbuss till Kaxholmen och sen är det valfritt om man vill avverka högstadiet i Gränna eller i Huskvarna, men av hävd har de flesta alltid valt Gränna. Matkassen fyller du antingen hos Ica-handlaren i Kaxholmen eller inne i Jönköping. Bästa fiket är väl antingen Krysset i Ölmstad eller hos Grafitgrå i Kaxholmen. Flättinge Gårdskafé är också en fin utflykt upp bland hagarna när det våras. Överhuvudtaget finns det mycket närodlat och lokalproducerat att upptäcka i denna dal som brukar kallas Smålands Toscana – med alla rätt.

Gillar du att cykla finns det massor av sköna vägar att svänga in på för att slippa gamla riksettan. Upp till Hillinge blir det brant först men sen kan du slingra dig hela vägen bort till Gränna golfbana om du vill. Upp Mot Ramsjön är galet vackert alla tider på året, och där finns dessutom ett naturreservat med ett nätt berg att bestiga. Fortsätter du i högervarv är du snart i Hakarp. Runt Landsjön är det mindre kuperat och smidigt att cykla med barn, med många fina stopp på vägen. Cirka 1,5 mil och för den som vill spänna vaderna rejält är det ju en rejäl löptur.

"Om man blir badsugen är det väl närmast till Landsjön, men vi har ofta åkt till Bunn också, och till Gränna och Vättern. Sista året har vi haft båten hemma i stället för på landet."
Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om bostaden, ex. om utförda förändringar, och även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare är husets första ägare tillika de som bott i huset sedan de lät bygga det 2006.
2011 och 2016 utfördes ommålning av delar av fasaderna. Lättstruken täcklasyr från Alcro gör det enkelt när det blir dags nästa gång.
Härliga uteplatser löper runt i princip hela huset. Den stora delen på huset baksida och västergavel byggdes samtidigt som huset 2006. Förra året, 2018 kompletterades med en ytterligare yta för den allra tidigaste morgonsolen, på den östra gaveln.
2017 installerade ägarna ett härligt utespa på uteplatsen utanför allrummet. Spabadet hålls varmt och badbart året om! Badet har sitt- och liggplats för fem personer med bubblor och massage.
2019 sattes ett nytt badkar in i badrummet intill sängkammaren. I början av året lät ägarna även måla om väggar i entré, vardagsrum och kök.
2019 byttes även ytterdörren in till förrådsdelen på garaget ut till en ny, då den tidigare börjat tappa färg. Ordning och reda!
Köket från Vedum har hållit sig bra i både skick och stil, trots småbarnsåren! Vitvaror är glaskeramikhäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, kyl, frys samt diskmaskin. 2010 byttes hällen och 2015 byttes diskmaskinen. Övriga vitvaror är från byggåret.
I groventrén har både tvättmaskinen och torktumlaren bytts ut. Tvättmaskinen 2016 och torktumlaren 2019, båda från Cylinda.
Senaste brandskyddskontrollen för braskaminen utfördes 22 augusti 2018 och senaste sotningen 22 januari 2019.
Hela huset har vattenburen golvvärme. Alltid varmt och skönt om fötterna!
Solen riktar sina första strålar in mot sovrumsdelen i husets bortre del och redan tidigt på förmiddagen visar sig solen på husets baksida. Solen håller sig sedan här och når till slut husets västergavel på sommarkvällarna. Den höga täta Liguster-häcken runt tomten ger fullständigt insynsskydd. Seglet lämnar säljarna över till de blivande köparna!
Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.oppenfiber.se
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Bäckängsgatan 53
Område
Skärstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
186 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 952 kvm
Energideklaration
Energiklass D , 101 kWh/m2 och år
Tillträde
Maj 2019
KARTA