Bäckängsgatan 31, åtta rum och kök

Vita vinklar vid åkern

Att bo precis vid bondens rapsåker i Skärstad är i sig en tyst upplevelse större delen av året. En liten bäck porlar försynt till vardags, men vid lite kraftigare regnperiod kan det forsa lite mer. Men i detta hus är det extra tyst kan vi lova, och vi återkommer mer till det strax. Huset är ett unikt lösvirkeshus som nuvarande ägarfamilj byggt till största delen själva när de hade två barn. Ytterligare två barn har kommit sen dess, men huset har klarat den uppgiften galant. Bland annat har det inglasade uterummet blivit boyta på riktigt, och vardagsrummet nere har fått släppa till några kvadrat till ett större sovrum.

Huset har alltså fem sovrum som det är disponerat i dagsläget, och då finns det ett extra vardagsrum uppe dessutom för tonårshäng. Glaspartierna är många och stora, och accentuerar husets vinklar på ett spännande sätt. Det gäller inte bara det stora glaspartiet uppe där takhöjden imponerar. Två badrum är såklart ett minimum i ett hus för sex personer med kompisar som sover över här och där, då och då. Nuvarande ägare är av den lite mer pyssliga sorten vilket innebär att huset renoverats nästan helt och hållet under årens lopp.

Snabbfakta
Adress Bäckängsgatan 31
Område Skärstad
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 182 + 10 kvm
Tomtareal 750 kvm
Byggår 2007
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har bott här i snart tretton år, och har hunnit renovera och greja överallt genom åren; främst i köket kanske, men vår matsal är helt ny dessutom."

Entré - Hall

Kök

"Huset är väldigt socialt tycker vi, både uppe och nere, för oss själva i familjen och när vi har gäster. Här är alltid mycket folk."

Vardagsrum

Allrum

Uteplats

"Vi har ritat och byggt huset själva med hjälp av nära och kära"

Sängkammare

Dusch/wc

Tvätt - Groventré

"Såklart ett väldigt lugnt läge intill åkern, lilla bäcken och mycket barnfamiljer runt omkring. I år är det nog raps som växer utanför ser det ut som."

Allrum uppe

Sovrum 1

Balkong

"Här finns fantastiska rundor, både för cykelturen och för den som vill gå längre promenader. Antingen upp över kyrkan, eller upp till Hillinge, så kan du fortsätta runt."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Min man jobbar med ackustiklösningar därför har vi lite speciella innertak som ger en väldigt tyst och dämpad känsla, som du oftast inte har hemma annars."

Sovrum 4 - Klädkammare

Badrum

Trädgård

"Vill du cykelpendla in till Huskvarna och Jönköping är det cykelväg hela vägen in. Med bilen är det dock aldrig köer varken in eller hem."

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
2016 byggdes huset till med ett ytterligare sällskapsrum. Rummet har känslan av ett uterum, men är såklart fullt isolerat för helårsbruk. Härlig rymd och större glasparti med skjutdörr mot uteplatsen.
2016 byggdes även ett nytt trallgolv på uteplatsen mot väster.
Hela huset målades om i originalkulören 2017.
2017 asfalterades också biluppställningsplatsen mot garaget samt ytan in mellan bostadshus och garage.
2020 målades samtliga vita väggar i huset och sovrum 2 fick ny tapet. Samtidigt byttes golvlister i flera av rummen.
Lekstugan ute i trädgården byggdes 2014 och har både egen uteplats och en egen liten trädgårdsdel.
Köket kommer från Marbodal och är delvis från byggåret, men piggades upp ordentligt 2017 med bl a nya skåps- och luckfronter och nytt kakel. Vitvarorna är följande; Induktionshäll, inbyggd micro, köksfläkt, kyl samt frys, samtliga Siemens från 2007. Inbyggd varmluftsugn också från Siemens men byttes 2017. Helintegrerad diskmaskin från Bosch 2019.
Hela huset har vattenburen golvvärme. Alltid varmt och skönt om fötterna!
Flera rumsvolymer i huset har ljuddämpande takmaterial, vilket ger boendet en mycket tacksam akustik. Denna typ av moderna hus där sällskapsytor som flyter in i varandra kan annars upplevas negativt påverkade av ljud. Här har man snyggt och smart trollat bort stora delar av den påverkan!
Huset är anslutet till fibernätet Wetternet. Läs mer på www.wetternet.se för aktuellt tjänsteutbud.
Solen riktar sina första strålar in mot huset från garagesidan och ger sedan sol på de olika uteplatserna under dagen. Balkongen ligger rakt mot söder och uteplatsen med pergola rakt mot väster. Maximala sollägen alltså!
Nuvarande ägare låter gärna parabolantenn, uppmonterad projektor i allrummet uppe, samt lamellgardiner i huset stanna kvar till nästa ägare. Hattyllan nere i hallen kommer däremot flytta med till nästa bostad.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Bäckängsgatan 31
Område
Skärstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
182 + 10 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 750 kvm
Energideklaration
Energiklass B , 40 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA