Bäckalyckevägen 37, fem rum och kök

Familjelycka

Bäckalyckan är som att bo i en enda stor lummig trädgård. Här har du dessutom en väldigt stor egen trädgård. Platt med bollsinne på framsidan, en renodlad örtagård på baksidan. Väl insynsskyddat runt om på alla håll när löven spritter ut till våren, vänta bara! Tills dess kan du njuta av ett av de äldre husen på Bäckalyckan, troligen byggt i god tid före 1900-talet bryter in. Huset väl i ordning på alla sätt, och löpande renoverat av nuvarande ägare sedan 2004: Nytt tak, nya fönster, nyputsad och isolerad fasad samt bergvärme för att ge några hintar.

Huset har en fantasieggande historia som det kan forskas mer i om du vill. Från början byggt som kuskbostäder till Bäckalyckans gård som ligger strax nedanför, närmare vägen. Stallet sägs ha varit det blå huset på andra sidan. Att hela framsidan då har varit stallbacke och gårdsplan är inte långsökt. För så fort nuvarande ägare grävt i marken, har det vimlat av gamla hästskor. Inget av dessa hus ligger rakt utmed vägen, vilket tyder på att stadsbilden såg helt annorlunda ut då. Men fortfarande är det mer lantidyll än stad här.

Snabbfakta
Adress Bäckalyckevägen 37
Område Bäckalyckan
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 191 kvm
Tomtareal 1516 kvm
Byggår 1800-talet
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Trädgården har fått mycket kärlek genom åren. Baksidan var rejält igenslyad när vi flyttade in. Bokhäcken har den fördelen att löven sitter kvar hela vintern och insynsskyddar."

Framsidan

Baksidan

"För att inte vara murbyggare, tycker jag att vi har lyckats väldigt bra med baksidans alla kalkstensmurar, varvade med planteringar."

Entré

Kök

"Baksidan med alla perenner har varit min lustgård. Smultronjasminens tusentals små blommor doftar gudomligt på senvåren."

Matsal

Uteplats

"Uteplatsen på framsidan har bevittnat många stora fester, det är ett socialt hus med stor insynsskyddad trädgård, så det stör ingen och du störs inte av någon."

Vardagsrum

"Min mormors bror har faktiskt ägt huset en gång i tiden, så min mamma sprang här som barn. Han hette Björk i efternamn, därav B:et på spisens spjäll"

Sovrum 1

Badrum på entréplan

"Det är ett mycket rejält hus med liggande timmer både i ytter- och gamla innerväggarna. Lite skevt här och där men det är ju charmen med gamla hus."

Tvättavdelning

Hall på övre plan

Badrum på övre plan

Gästtoalett

Allrum

Balkong

Sovrum 2

"I gamla hus händer det alltid mycket, vi har byggt om så att det ska passa oss, med två barn, och det har fungerat väldigt bra i många år."

Sovrum 3

Uthuset

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2004. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Under 2004 installerades bergvärme med tillhörande bergvärmepump från IVT. Detta arbete utfördes av Perssons Rör & Värme AB.
Köket som totalrenoverades under 2004 har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Brandt), ugn (AEG), mikrovågsugn (Whirlpool), spisfläkt (Brandt), diskmaskin (Miele), kyl (Electrolux) och frys (Electrolux). Mikrovågsugnen byttes 2015, övriga vitvaror är från 2004.
El-arbeten har utförts löpande i samband med renoveringar på fastigheten. Dessa har utförts av behöriga el-firmor.
Badrummet på entréplan renoverades under 2004 och har elburen golvvärme.
Utvändigt har under 2005-2006 mur och platå på husets baksida färdigställts. Under 2015 har uteplatsen på husets framsida stenlagts och under 2017 har parkeringsplatserna anlagts.
Under 2011 har husets samtliga fönster bytts till 3-glas och taket har lagts om. Huset har fått ny putsfasad och samtidigt tilläggsisolerats. I entréplan byggdes då även burspråket mot framsidan om. Samtliga dessa renoveringar är utförda av Humlan och Sebbes Hus AB i Jönköping.
Under 2017 renoverades badrummet på övre plan. Arbetet utfördes av NCC och även här finns elburen golvvärme.
Under 2018 har såväl entrén som tvättavdelning renoverats med nya garderober och stommar samt golv. Såväl tvättmaskinen som torktumlaren i tvättavdelningen är av märket Bosch och installerades 2010 respektive 2004.
Solen går upp på morgonen på husets framsida med uppiggande strålar på uteplatsen, där solen är kvar till tidig kväll. På husets baksida blir solen kvar till cirka kl. 19.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
För att förenkla trädgårdsskötseln följer robotgräsklipparen med i köpet. När nuvarande ägare flyttar lämnar de även kvar fasta garderobslösningar, hyllor i garaget samt hyvelbänk och hyllor i snickarbod/förråd. De tar däremot med sig sideboardet i burspråket på entréplan.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Bäckalyckevägen 37
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
191 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1516 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 72 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA