Bäckalyckevägen 22B, tretton rum och kök

Fånga livet storstilat

Det här huset bejakar livets alla kullerbyttor och möjligheter. Stort som en herrgård, smart som en spargris. Cirka 160 kvadrat i varje plan öppnar för många olika familjekonstellationer. Även vindsvåningen är inredd så räkna med närmare 600 kvadrat bo- och biyta. För din källare kommer vara väldigt användbar på många sätt. Drömmer du om en egen verksamhet som kräver lite svängrum finns alla möjligheter just i källarplan som har egen entré dessutom. Akupunktör, frisör, massör, domptör eller kanske direktör för ett eget finsnickeri. Plats finnes för både praktik och lager.

Huset är fortfarande disponerat som tvåfamiljshus precis som i begynnelsen i mitten av 1930-talet med två entréer mitt på huset. Men med stora trappan mitt i huset skulle det lätt gå att konvertera huset för en familj på jakt efter gränslösa ytor. Gamla kökstrappan finns dessutom kvar i norra änden av huset vilket underlättar kommunikationen i huset. Alla kök och badrum i huset är väl i ordning. Planlösningen i princip intakt, men på entréplan har några väggar vuxit upp för att möjliggöra uthyrning till fem kunskapstörstande studenter. Men alla gamla dörrar, fönster och parkettgolv är intakta även där.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Johan Marklund, ansvarig mäklare.

Snabbfakta
Adress Bäckalyckevägen 22B
Område Bäckalyckan
Bostadstyp 2-plansvilla med källare och inredd vind
Antal rum 13 rum och kök
Bo & biyta 363 + 246 kvm
Tomtareal 1012 kvm
Byggår 1934
Pris 9.800.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har gjort alla investeringar som kostar mycket, men som kanske inte syns. Bland annat har vi grävt om och separerat dagvatten och avlopp ut till gatan."

Husets disposition

"Detta är vårt livsverk, vi har bott här i 40 år och flyttat runt i huset som fått förändras med tiden och i takt med att familjen vuxit."

Trädgård

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan sommaren 1980 och fortlöpande underhållit och vidareutvecklat huset. Nedan följer en kortare sammanfattning av ingrepp och förbättringar som gjorts under årens lopp samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
1980 - Inköp av fastigheten tillsammans med en annan familj som 1986 flyttade från Jönköping och då sålde sin halva av fastigheten till nuvarande ägare. Huset var vid förvärvet genomgående i äldre skick med stort renoveringsbehov.
1995 - Omläggning av yttertak med ny papp, ny läkt och nya betongpannor.
1996 - Nytt kök från Ballingslöv i entréplan.
2000 - Byggnation av inglasat uterum i entréplan. Klinkergolv med elgolvvärme och inglasning från Expodul i Forserum. Ovanpå det nya uterummet tillkom en stor öppen altan med morgonsol, utgång till denna sker från vardagsrum/matsal på andra våning.
2004 - Nytt större badrum/duschrum i entréplan där det tidigare endast fanns ett mindre WC. Kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme, byte av all el och VA i anslutning till detta nya våtutrymme. Allt arbete utfört med hjälp av behöriga hantverkare.
2004 - Nya ytterdörrar från Snickar-Per i hela huset.
2009 - Renovering av alla originalfönster med hjälp av Sandhs Fönsterteknik. Byte av ett glas till tjockare isolerglas som både isolerar bort kyla och ljud betydligt mer effektivt än originalglaset gjorde.
2009 - Montering av markiser över samtliga fönster.
2010 - Nytt kök på andra våning från Marbodal med vitvaraor från Siemens. Bland annat dubbla varmluftsugnar varav en kombiugn som även fungerar som micro. Värmeskåp för tallrikar, kombinerad kyl/frys, nytt klinkergolv i köksavdelning med elburen golvvärme.
2010 - Ombyggnad av före detta kallvind till helt ny boyta. Ny isolering, nytt värmesystem med vattenburna radiatorer, fyra nya takfönster från Velux och ny trappa från våning två upp till vinden. Vindsvåningen disponeras idag som ett enda stort öppet rum med väldigt fina möjligheter att dela av till två sovrum och ett extra TV-rum om så önskas.
2010 - Nytt badrum på andra våning med kaklade väggar och klinkergolv med elburen golvvärme. Allt arbete utfört med hjälp av behöriga hantverkare. Målning och tapetsering av hela andra plan samt av nya vindsplanet.
2011 - Installation av Automower som tar hand om gräsytorna runt hela huset.
2012 - Byte av inkommande och utgående avlopp samt separering av dag-/spillvatten. Byte av samtliga källarfönster till nya isolerglasrutor.
2013 - Fasadrenovering runt om hela huset med tilläggsisolering av fasaden och ny spritputs samt nya hängrännor. Efter tilläggsisoleringen termofotograferades hela huset med mycket goda resultat vilket också avspeglar sig i energideklarationen som finns att tillgå under fliken "dokument" i presentationen.
2013 - Byte av balkongräcken på både den östervända och västervända altanen på andra våning samt montering av glas vid dessa räcken. Montering av tak över köksingång från norr.
2014 - Ansökan om bygglov för carport som också beviljades, någon byggnation av carport har dock ej genomförts. Observera att om ni som nya ägare vill uppföra carport eller garage så måste en ny bygglovsansökan lämnas in.
2014 - Byggnation av altandäck i anslutning till trädgården och ombyggnation av uterum i markplan med komplettering av nya glaspartier.
2015 - Nya elcentraler i hela huset med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
2017 - Ny ektrappa från hallen på andra plan upp till vindsplanet samt målning av vardagsrum på detta plan och tapetsering av sovrum.
2018 - Byte av kommod, tvättställ och handdukstork i badrum på andra plan.
2019 - Omdränering och tilläggsisolering av hela källarvåningen, byte av dagvattenrör samt installation av dräneringspump för att säkerställa att vatten inte kan rinna baklänges vid eventuella kraftiga regn. Ny plattsättning utvändigt, iordningställande av trädgård och ny gräsmatta efter dränering.
2019 - Byte av wc-stol gästtoalett andra plan, ny köksblandare i kök andra plan samt ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan i källarplan.
2020 - Rengöring av yttertak med hjälp av Deca Tak AB. Under våren 2021 kommer samma företag komma tillbaka och färga och impregnera takpannorna för att motverka att mossa och annan smuts kan fastna. Även om tillträde/ägarbyte skett innan denna behandling görs så tas alla kostnader av säljaren. Slutbehandling av taket kan bara göras under vissa tider på året då det är mindre nederbörd och varmare nätter än vad det är under vinterhalvåret.
Alla gamla avloppsstammar och vattenrör är utbytta i samband med renovering i kök och badrum. Allt jobb är utfört med hjälp av behöriga rörmokare.
All gammal el i hela huset är utbytt till moderna ledningar med jordade kontakter och nya elcentraler med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Allt jobb är utfört med hjälp av behöriga elektriker.
Alla ovan uppradade förbättringar och allt underhåll har genomförts med hjälp av inhyrda hantverkare och behöriga fackmän, ägarna har alltså själva inte laborerat med egna lösningar utan konsekvent vänt sig till kunniga yrkesmänniskor när något behövts göras på huset.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi. För mer information om olika bredbandslösningar och TV-paket som går att beställa, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Bäckalyckevägen 22B
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
13 rum och kök
Bo & biarea
363 + 246 kvm (faktisk uppmätning enl SS21054)
Tomt
Areal: 1012 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 93 kWh/m2 och år
Pris
9.800.000 kr eller högstbjudande
Tillträde
Enligt överenskommelse
BYGGNAD
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare och inredd vind
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong och sten (dränerad 2019)
Stomme: Trä
Fasad: Puts (2013)
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor (1995)
Utv.plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Självdrag
Byggnadsår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Driftskostnad
51.161 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 27.953 kr/år
El: 12.369 kr/år
Vatten: 6.946 kr/år
Renhållning: 3.030 kr/år
Sotning: 863 kr/år
Beräknat antal pers: 7
I huset bor idag ägarna (2 vuxna) på andra och tredje plan och i entréplan bor 5 studenter. Beräknad total elförbrukning: 10.756 kWh/år. Total årskostnad för fjärrvärme och uppvärmning av varmvatten: 27.953 kr.
Fastighetsbeteckning
Prinsen 6
Servitut/Rättigheter
Avtalsservitut Optokanalisation Avtalsservitut Väg Förmån: Avtalsservitut: Väg, 06-IM1-83/1928A.1 Förmån: Officialservitut Väg, 06-JÖS-1328.2 Last: Avtalsservitut: Optokanalisation,Fiberkabel, D201900112030:1.1 Last: Avtalsservitut: Väg, 06-IM1-83/1928.1 Last: Officialservitut Väg, 06-JÖS-1328.1
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
5.714.000 kr (2018)
Kommunal fastighetsavgift
8.524 kr
Summa pantbrev
2.500.000 kr
DOKUMENT
KARTA