Aspholmsgatan 5, fem rum och kök

Inre frid - yttre flärd

Pass på, nu finns det en femrummare ledig på näst högsta våningen i "japanska ambassaden". Denna prisbelönta fastighet och förening heter Yasuragi, vilket betyder "inre frid" på japanska. Mest är det den yttre gestaltningen på gården, men också fasaden som hämtat inspiration från det japanska lugnet. Det handslagna teglet är som höbränd rakukeramik. Varje dag kommer du hitta nya färg- och materialkombinationer på fasaden som du inte tänkt på innan: trä, klinker, sten och puts i djärva möten.

Femrummarna växer inte på träd i vår stad, men här har du en startklar, dessutom i toppskick. Samma ägare sedan den var ny, som verkar haft både silkesvantar och silkesstrumpor på från start. Att bo längst ut på Kålgården innebär att du har nära till allt - inte bara centrum med affärer, caféer och gym. Du har dessutom Rocksjöns naturreservat ett stenkast bort, med unikt djur- och friluftsliv - nästan mitt i stan. Med lite tur kan du sikta bäver i sjön.

Lägenheten ligger på fjärde våningen med balkonger åt två håll, både mot den ompysslade innergården och ut mot Västra Holmgatan. Här har du plats för både gästrum och arbetsrum samtidigt utan kompromisser, och du kan välja sovrum efter väderstreck och årstid om du vill. Nu har du chansen att göra en stor bit av detta fridhem till ditt. Garanterat blir man gladare av att varje dag mötas av ett vackert hus.

Snabbfakta
Adress Aspholmsgatan 5
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 121 kvm
Vån & Hiss 4 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.888 kr/mån
Inkluderar Värme & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Innergård

"Bageri Rosetten ligger nära och har riktigt fina morgonfrallor och gott surdegsbröd som många åker en omväg för att köpa."

Entré

Möblerbar hall mot köket

Sovrum 1

Badrum och tvätt

"Det är en grym lägenhet om man söker något stort. Jag har alltid jobbat mycket hemifrån, och här finns utrymmet för både hemmaliv och kontorsliv."

Kök och matplats

Vardagsrum

Balkong mot Västra Holmgatan

"Med detta läge går det snabbt mellan on och off, kan man säga. Så fort man kommer in kopplar man bort centrum och allt blir tyst och lugnt."

Sovrum 2

Balkong mot innergården

Sovrum 3

"Det finns fina övernattningsrum i föreningen, men det har vi aldrig behövt utnyttja, eftersom vi har gott om plats. Relaxen med bastu däremot - den ska man inte missa!"

Duschrum

Sovrum 4

Klädkammare

Ett rejält källarförråd, fast uppe i lägenheten. Tjänstvilligt rum som gör grovjobbet om det behövs och kan bli garage både till golfklubbor och fincykeln, om du inte låter den stå framme i vardagsrummet såklart. Vill du satsat på mer flärdfull walk in closet-känsla finns det inget som kan hindra dig. Låt färg och form flytta in. Mer stuvutrymme finns i ert stora varmförråd nere i markplan.

Omgivning

"Djurlivet runt Rocksjöns stränder och spänger är fantastiskt, det finns både utter och bäver mitt i stan."

Området Kålgården

Kålgården kanske är det mest pittoreska område vi har i centrala Jönköping. Gamla hus och miljöer har bevarats och samsas med nyare modernare fastigheter likt Yasuragi. Det är den kontrasten som ger området den spännande charmen och livet. Centrumpulsen är aldrig långt bort, men det här är lugna kvarter där du har chans att vakna till fågelsång och närhet till sjöarna varje dag.

Mäklaren informerar
Köket kommer från Ballingslöv och samtliga maskiner från Electrolux. Nuvarande ägare valde till det rostfria paketet med vatten/ismaskin i kylskåp och frys.
Bredband levereras antingen av ComHem som erbjuder 500/50 Mbit/s, och vill man ha ännu högre hastigheter så finns det Telia bredband att tillgå med hastigheter upp mot 1000/100 Mbit/s.
Parkeringsplats i garaget under huset går att hyra för 500 kr/månad.
Föreningen tillämpar individuell avläsning av hushållsel, varmvatten och kallvatten. I avgiften om 4.888 kr/månad ingår uppvärmning och kabel-TV, och nuvarande ägare har idag en total avgift om 5.679 kr/månad inkluderat alla poster som nämns ovan.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Aspholmsgatan 5
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2012
Våningsplan
4 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
121 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass B , 100 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.888 kr/mån inkl värme och kabel-TV
Specifikation Drift
Utöver månadsavgiften om 4.888 kr som inkluderar värme och kabel-TV så har nuvarande ägare en drift om 250 kr/månad för hushållsel och 541 kronor för kallvatten och varmvatten. Denna avläses var tredje månad och är individuell för alla lägenheter i föreningen.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA