Aspholmsgatan 15, fyra rum och kök

Dubbel bronsplats

Ett av de senaste husen på Kålgården att stå klara, och ett av de bättre lägena. Dubbla balkonger gör det lätt att följa solens infall under dagen. Morgon och förmiddag sitter du mot gården, men efter jobbet när kvällssolen går in för landning över Munksjön är det utsidan mot allmänningen som gäller. Bronsfärgat glas på båda. Både kaxigt och coolt tycker vi på Västanhem.

Ett sista hus byggs nu mot rondellen, men det kommer inte störa utsikten det minsta för din del. Lägenheten är i nyskick med minimala bruksspår. Härligt ljus rätt igenom huskroppen och ett smidigt boende där du ställer bilen varmt och skönt i garaget och bara tar hissen upp till din våning. Ett helt naturreservat tar vid nästan där huset slutar intill kanalen mellan Munksjön och Rocksjön. Vem har sagt att livet är hårt? Det blir det garanterat inte här.

Snabbfakta
Adress Aspholmsgatan 15
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 104.9 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift 5.378 kr/mån
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Skjutdörrsgarderoben i hallen har vi byggt till, den gör det väldigt mycket lättare att hålla ordning på skor och jackor."

Kök

"Det är närmare med matkassarna mellan bil och köket här än i en villa. Bara att ta hissen rätt uppifrån garaget till lägenheten."

Vardagsrum

Balkong 1

Detta är växthus, vardagsrum och balkong på samma gång. Denna balkong är i nordvästläge och har utsikt mot Munksjön och så här sommartid får du se till att ha inglasningen lite på glänt annars går farbror Celsius upp i limningen. Å andra sidan behövs det inte mycket sol i slutet av mars för att det ska bli fika-bulle-varmt. Krassen kommer trivas lika bra som du.

"Vi sitter nog mest på balkongen på utsidan av huset, så att man ser sjön och kan njuta av de sista solstrålarna för kvällen."

Sovrum 1

Det är lugna kvarter här men om du inte störs av boule-klot som krockar med varandra så finns inga störningsmoment ens med fönstret öppet. Kanske finns risk för att det luktar lockande gott från bageriet på hörnet en bit bort.

Wc - Dusch

Två badrum har blivit helt standard i större lägenheter, inte bara en extra gästtoalett som förr. Självklart så här också. Att kunna duscha på två håll är helt oumbärligt för en familj på fyra personer. Här finns även handdukstork som alltid värmer efter behov.

Sovrum 2

Det andra sovrummet som i dagsläget används som arbetsrum, men som säkert uppfattas som det mysigaste rummet. För tonåringar kan det också vara attraktivt för att det går att slinka in ljudlöst från ytterdörren utan att väcka resten av familjen. Det gäller bara att lära sig var det knackar i parketten. Skjutdörrsgarderob skämmer bort även här.

"Stora lekplatsen är såklart en stor tillgång om man har barn; men hela Rocksjön är spännande, med sina spångar, bryggor och djurliv."

Sovrum 3

Stora sovrummet, men kanske inte självklart att detta blir det stora sovrummet, dels för att det ligger så mitt i lägenheten, dels för att det är genomgång till balkongen mot innergården. Varför inte ett separat medierum med bibliotek, tv och en välljudande musikanläggning, för här är det ljudisolerat. En bubbla att gå in och utforska nya världsbilder för en stund. Så kan du hålla vardagsrummet fritt för personligt umgänge med kompisar och familj, en skärm-fri zon kanske.

Klädkammare

Balkong 2

"När vi promenerar tar vi ofta 8:an som vi säger, då blir det både Rocksjön och Munksjön i ett svep."

Badrum - Tvätt

"Föreningen är fortfarande ung men det känns som en bra blandning med både barn och äldre som bor här."

Föreningen

"Det är några i föreningen som spelar boule ute på grusplanerna ganska regelbundet, det är nog bara att fråga om man får vara med."

Innergården

Omgivningarna

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under de senaste åren samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Föreningen sänkte årsavgiften med 5% vilket började gälla från och med 2017-04-01. Föreningen har varken planer på att höja årsavgiften eller större reparationer. (Kontrollerat med ordförande 2018-06-14).
2017 uppgraderade nuvarande ägare sitt HTH-kök där nytt kakel, nya bänkskivor och skåpsinredning monterades upp. Snickarn Holst stod för arbetet och materialet köptes in från HTH.
Den maskinella utrustningen i köket består av följande: induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, kyl och frys. Samtliga vitvaror (inkl. torktumlare och tvättmaskin ) är av märket Electrolux och köptes in 2017.
Under 2017 monterades två skjutdörrsgarderober i hallen, balkongerna glasades in och mörkläggningspersienner samt rullgardiner monterades upp.
Vid köpeavtalet måste ”Avtal om förändring av bostadsrätt” skrivas under, vilket gäller de två inglasade balkongerna. I dokumentfliken kan ni ta del av dokumentet.
Ett Yale Doorman lås har monterats i entrédörren som styrs via en app i mobilen. Man kan enkelt via en app skapa en tillfällig kod, låsa och öppna upp låset. Ingen avgift erläggs för att detta lås sitter i dörren. Vill man ha det gamla originallåset med tillhörande nycklar så finns det kvar.
Nuvarande ägare har målat om köket, sovrum 3 och vardagsrummet.
Kvitton på samtliga arbeten och materialinköp finns.
Till lägenheten tillhör ett vindsförråd.
En övernattningslägenhet finns att hyra för 200 kronor/natt.
En tvättstuga med större tvätt- och torkmaskiner finns om man skulle vilja tvätta större textilier. Annars är alla lägenheter utrustade med egna tvättsektioner i badrummen.
Föreningen har avtal med Com Hem avseende kabel-TV och bredband. Abonnemang kan överlåtas.
HSB står för den ekonomiska och tekniska förvaltningen i föreningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Aspholmsgatan 15
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
104.9 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.378 kr/mån
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägare har följande driftkostnader: Hushållsel: cirka 490 kronor/månad Försäkring: cirka 250 kronor/månad Tv + Bredband: cirka 290 kronor/månad
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA