Åsenvägen 10A, rum och kök

Rymdäventyr mot söder

Denna 3:a är mer än välkomnande, inte bara i planlösningen så fort du stiger in i hallen. Här far blicken med härligt uppsåt, rätt in i vardagsrummet, som i sin tur både blickar upp mot stadsparken och rätt söderut ner över takåsarna på Torpa. Och en HSB-förening innebär också alltid välkomnande omtänksamhet och service utöver det vanliga. Vad sägs om både gästlägenhet och grillstuga och festlokal?

Husen stod klara här i början av 90-talet och är i mycket bra skick, med fint uppvuxna planteringar och rabatter. Att bo i en stor HSB-förening innebär också tryggheten och smidigheten med vicevärd, vaktmästare som sköter gård och trappa och välskötta och upplysta parkeringsplatser nära din portuppgång.

För den maniske soldyrkaren är kanske balkongens finkalibrerade söderplacering det mest intressanta. Solen är skönt efterhängsen från mitten av förmiddagen, tills Stadsparksberget skymmer sista kvällsstrålarna. Som tomatplantage är den heller inte så dum; här får grönsakerna den sol de behöver för att rodna och sötna.

Snabbfakta
Adress Åsenvägen 10A
Område Bäckalyckan
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3.5 rum och kök
Bo & biyta 91.5 kvm
Vån & Hiss 5 av 6 (Hiss finns)
Avgift 5.194 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.500.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Inglasad balkong

Huset

Sovrum 1

Kök och matplats

Sovrum 2

Hall

Mäklaren informerar
En ljus och luftig lägenhet näst högst upp i huset! Stora fönsterpartier i bland annat kök och vardagsrum får hela lägenheten att upplevas lätt och fin! Ett kanonboende med generösa ytor
På den rymliga balkongen har man sol under en stor del av dagen. Redan vid 11-tiden kommer solen in där och stannar sedan under hela eftermiddagen fram till ca 18-tiden. Varmt och skönt här inne även under tidig vår och långt in på hösten så snart lite sol visar sig! Blir det för varmt får man öppna glaspartierna eller dra ner solgardinerna
Samtliga väggar i hall, kök och rum är målade 2019. Dessutom lades nya parkettgolv 2010.
Ny kyl och frys installerades i köket 2015.
Säljaren låter gärna gardinstänger och fästen, garderobsinredningar, hyllor i förråd och solgardiner från 2011 på balkongen följa lägenheten vid överlåtelsen.
I föreningen finns både festlokal och övernattningsrum att hyra, och i källaren finns både ett stort lägenhetsförråd samt ett litet kylt matkällarförråd som följer lägenheten.
Visa mer

Planritning

Föreningen

Denna HSB:are bjuder på extra allt kan man säga. Ute hittar du gungor och sandlådor, grill och gemenskap. Föreningen har en egen festlokal som du kan hyra för större eller mindre bemärkelsedagar med många gäster. Behöver någon sova över, så finns också en gästlägenhet som är mycket fräsch.

På gården finns sittgrupper som kommer fram och gör gemensam sak med vårsolen. Om du inte nöjer dig med balkongens tomatodling, har föreningen pallkragar och en odlingslott där du kan förverkliga drömmen om egen kryddträdgård, trots att du bor i stan.

BOSTAD
Adress
Åsenvägen 10A
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1990-91
Våningsplan
5 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3.5 rum och kök
Boarea
91.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 97 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.194 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.500.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
3.600 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.600 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel har varit ca 300 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Tändstickan

Bostadsrättsföreningen Tändstickan äger fastigheten Peru 1 som består av 6 huskroppar med totalt 114 bostadsrättslägenheter. Föreningen äger även Villa Torp, som sannolikt ursprungligen är ett äldre bostadshus byggt kring 1900-talets begynnelse, men som idag hyrs ut för förskoleverksamhet. På fastigheten finns utöver fina gräsytor med planteringar och träd, även parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare, carportbyggnader, gemensam biltvätthall och cykelförråd.

Fastigheten, som bebyggdes 1990-1991 har inga större renoveringsbehov, utan underhålls löpande i samförstånd mellan föreningen och rekommendationer från den tekniska förvaltaren. Under de senare åren har föreningen låtit utföra en ordentlig genomgång av byggnadernas ventilationssystem. 2014 utfördes markarbeten med byte av en del marksten samt nyplantering i föreningens rabatter. 2015 fortsatte förbättring av planteringarna och man utförde också en del målningsarbeten på balkonger och på Villa Torp. En del snickeri- och målningsarbeten har också utförts på cykelförråden samt något inköp av nya maskiner till tvättstugor. Föreningen följer en underhållsplan, och det som står på tur de kommande åren är fortsatt byte av diverse allmänna armaturer samt förnyelse av lekplatsen som delas med grannföreningen.

Föreningen har en stabil ekonomi, där lokalhyror och hyror för parkeringsplatser ger extra intäkter. Villa Torp är idag uthyrd till föräldrakooperativet Igelkotten som driver förskoleverksamhet i byggnaden. Det finns idag inga beslut från föreningen gällande justering av månadsavgifterna (kontrollerat med föreningen 2019-09-20), utan de ser en stabil ekonomi framöver.

HSB sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen. HSB ansvarar således för bl a trappstädning samt skötsel av gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och föreningen betalar dessutom samtliga medlemmars bostadsrättstillägg.

Gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler och grillplats som fritt nyttjas av medlemmarna.

Gemensamma tvättstugor finns i entréplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade och eftersom många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid.

I husens källarplan finns generösa förrådsytor, där varje lägenhet har ett väl tilltaget traditionellt förråd samt även ett skafferiförråd i mekaniskt kylda ytor.

Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt separat kösystem. Det finns i dagsläget inga lediga carportplatser, men parkeringsplats kommer högst sannolikt finnas att tillgå (kontrollerat med föreningen 2018-12-04). Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån, för egen plats i carport är hyran 225 kr/mån. Elstolpe finns för motorvärmare. På fastigheten finns även en biltvätthall som föreningens medlemmar får nyttja.

En festlokal belägen i Villa Torp kan hyras av föreningens medlemmar och lämpar sig utmärkt för sällskap om ca 30 personer. I lokalen finns kök samt bord, stolar och soffgrupp. Hyran för lokalen är 500 kr/dygn. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till sina gäster för 200 kr/dygn.

Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Andel i föreningen
0.92916 %
Andel av årsavgift
0.92916 %
Lägenhetsnummer
08-2063-1-96-1
DOKUMENT
KARTA