Ankargatan 8, fyra rum och kök

Vidvinkel mot Vättern

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.Håll i dig för här seglar en stilsäker Vättervy in. Ingenstans i stan bor du närmare vågorna och med bredare sjövinkel. Välkommen till Ankargatan 8!

När huset stod klart för inflyttning för drygt åtta år sedan hade just denna lägenhet uppgraderats i tillvalen i kök och badrum. Hållbara vitvaror av hög kvalitet och lite extra kärlek i kakel och ytor. Sedan dess har en och samma ägare tagit väl hand om boet, som ännu idag känns nära nog sprillans. Du får ett öppet kök, mat- och vardagsrum med nästan helglasad känsla mot sjön. Två sovrum mot gården. Lugnt och privat utan minsta insyn. En generös söderbalkong i lä från nordanvinden och två minuter till stans godaste nybakta bullar. Vackert, rofyllt och tyst i stans mittersta mitt.

Snabbfakta
Adress Ankargatan 8
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 94 kvm
Vån & Hiss 3 av 7 (Hiss finns)
Avgift 3.902 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten, tv, bredband
Pris 4.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

9 dagar


Visning 14 juni kl. 14:00 - 15:00
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Samt 15 juni
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer
"Jag kan inte tänka mig ett bättre läge!"

Hall

Kök

"På morgonen är det extra fint när ljuset strålar in genom det stora fönstret och över Vättern."

Vardagsrum och matplats

"Det är mysigt att sitta här och äta frukost och titta på folk som går förbi på Vätterstranden."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

"De val vi gjorde för åtta år sedan känns fortfarande aktuella. Vi har inte ångrat dem en sekund."

Inglasad balkong

"Lägenheten kan inte vara bättre. Läget kan inte vara bättre. Vättern kan inte vara bättre. Så är det verkligen."

Föreningen

"Allt är så bekvämt. Man kan inte bo bättre."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan julen 2011 då NCC överlämnade nycklarna till de första köparna i föreningen.
Till lägenheten kan erbjudas parkeringsplats i föreningens garage som är beläget på entréplanet. Kostnaden uppgår för närvarande till 600 kronor per månad.
Till lägenheten hör det även ett lägenhetsförråd som är beläget i entréplanet på Lantmätargränd 1.
I avgiften ingår även en bredbandsanslutning till Telias fibernät. Hastigheten uppgår till 100/100 Mbit per sekund. Ytterligare tjänster kan beställas direkt från Telia.
Köket kommer från välkända Myresjökök. Samtliga vitvaror installerades i samband med husets färdigställande 2011. Spishällen har induktionsfunktion, frysen är "frostfri" och kyl/frys har kolsyrefunktion med is. Bänkskivan i laminat levererades även med underlimmad diskbänksplåt som tillval.
De specifika tillval som ägarna gjort i övriga rum är; byggnation av extra rum med dubbeldörrar i glas, dimmers, val av kakel och klinker i badrum, infälld belysning i badrum, badkar och blandare samt infravärme på balkong.
Under 2017 valde ägarna att bygga om delar av vardagsrummet då en vägg togs ner mellan matplats och det som nu fungerar som tv-hörna. Arbetet genomfördes av Johanson Bygg i Taberg AB.
I badrummet finns elburen golvvärme.
I köpet ingår lamellgardinerna och mattan på balkongen samt hatthyllan i hallen.
Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den XX/XX.
Bostadsrätten är registrerad som "tre rum och kök" i föreningens register.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Ankargatan 8
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2011
Våningsplan
3 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
94 kvm (föreningens information)
Energideklaration
76 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.902 kr/mån inkl värme, kallvatten, tv, bredband
Pris
4.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel och varmvatten har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 600 kronor per månad. Kostnad för försäkring uppgår till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Agnet

Brf Agnet äger fastigheten Agnet 1 som består av två sammanlänkade huskroppar om sex till sju våningar. Huset är byggt av NCC och färdigställdes under den senare delen av 2011. Majoriteten av de totalt 34 bostadsrätterna i huset utgörs av stora tvåor och treor/fyror. Den mindre huskroppens entréplan inrymmer lägenhetsförråd tillsammans med ett cykelförråd. Hela entréplanet i det större huset utgörs av ett kameraövervakat flerbilsgarage som man når med bilen från Lantmätargränd.

Alla lägenheter i föreningen är anslutna till Telias fibernät. I månadsavgiften ingår här ett grundutbud av tv-kanaler, en bredbandsuppkoppling samt möjligheten till IP-telefoni.

Inom föreningen finns stor styrelsekompetens vilket gör att utsikterna för föreningen ser ljusa ut. Ekonomin är idag mycket god vilket i förlängningen innebär att styrelsen i närtid inte ser skäl till förändrade månadsavgifter. Vid årsskiftet 2019/2020 uppgick de långfristiga skulderna till drygt 26 miljoner. Omräknat per kvadratmeter bostadsarea innebär det en belåning om cirka 8.900 kronor per kvadratmeter vilket är att anse som tillfredställande.

Föreningen har idag avtal med ett HSB Göta som ansvarar för skötsel av trapphus och gård. Jönköpings Bostäder AB bistår föreningen med ekonomisk förvaltning.

Läs gärna mer på föreningens webbplats: www.agnet.se.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
3.1482 %
Lägenhetsnummer
099-099-026
DOKUMENT
KARTA