Ängsgatan 3, sju rum och kök

Kaxiga ögon

En fulladdad fyrstegsraket som skjuter fart mot Huskvarna-himlen. Ett hundraårigt tvåfamiljshus som fyllts på med en rejäl omgång kärlek och intelligens. Här har godbitarna från husets historia, bland annat golv och dörrar, fått nya kompisar i form av ett grymt kök i grått, tre nya eldstäder och ett vindsloft över hela våningsplanet som med kaxigt stora ögon mot norr suger åt sig all utsikt man kan tänka sig över södra Vätterbygden.

Huset är fullständigt genomgånget från källare till vind och inget lämnats åt slumpen. Huset är fortfarande disponerat som tvåfamiljshus, men med tillägget att även en komplett uthyrningsdel numera finns i källaren. Entréer, balkonger och uteplats är helt separerade, så du lever med skön integritet till dina hyresgäster. Inte ens tvättstuga delar ni, utan du har källaren för dig själv.

Att genomföra en så självsäker och balanserad renovering kräver både känsla och stort intresse, men också vördnad för husets ursprung. Nuvarande ägare har också tagit viss hjälp av en bekant som är arkitekt. Takkuporna med sina franska balkonger är vågade, men sätter precis den prick över i, som de flesta bara skulle drömma om att våga. Det rödbrända handslagna teglet får precis den kontrast det behöver.

För Västanhems del är det en av de smartaste och snyggaste renoveringar vi sett på länge...

Snabbfakta
Adress Ängsgatan 3
Område Huskvarna
Bostadstyp 2-plansvilla med källare och vind
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 192 + 108 kvm
Tomtareal 625 kvm
Byggår 1909
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré till övre plan

Övre hall

Kök övre plan

"Jag var mycket bestämd över att vi skulle ha en takfläkt i köket, för att få fri sikt ut över Vätterutsikten."

Matplats övre plan

Vardagsrum övre plan

"De gamla pardörrarna är bevarade, men vi har flyttat dem något."

Balkong övre plan

Sovrum övre plan

"Trots att det är ett tre hushåll i ett hus, så har var och en sitt - sin ingång, sin balkong och sin uteplats."

Badrum övre plan

Vind

"Vi köpte en ny brevlåda även till grannen, det blev snyggare med fyra likadana."

Källare

Relax - Bastu

"Vi grävde ut nästan en meter under källaren, innan vi gjöt nytt golv med värme i."

Hall entréplan

Kök entréplan

"Att få förra sekelskiftet och 50-talsdetaljer att gifta sig med det moderna kräver en del balanserande och kompromissande."

Sovrum 2 entréplan

Vardagsrum entréplan

Sovrum 1 entréplan

"Här hade inte gjorts ett handtag sedan 50-talet, det passade oss perfekt att börja från grunden."

Badrum entréplan

Studentlägenhet

Trädgård

Trädäck

Omgivning

Strax ovanför tomten, upp på Huskvarnaberget, hittar du många spännande stigar och stråk, som kan ta dig mycket längre än du tror, utan att du sätter foten på asfalt i onödan. Bort till vattenfallet är det inte långt, och det slänger sig ner från höjderna närmare 100 meter, och det är alltid lika kul när dammluckorna öppnar efter längre perioder av regn. Det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Här har du högsta tänkbara läge, utan att bo högt uppe på berget. Ner till Huskvarna centrum knatar du på bara 20 minuter; men du cyklar ännu fortare. Södergårdsskolan har du bara ett kvarter bort. Smedbyn är en av kommunens större attraktioner. Tillsammans med Husqvarnas Fabriksmuseum såklart, som alltid får sina besökare att höja på ögonbrynen över mångfalden av hushållsnära produkter som detta starka varumärke spottat ur sig de senaste 300 åren.

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande fastighetsägare har en total hyresintäkt om 165.600 kronor från de två lägenheterna som hyrs ut. Intäkten från trean uppgår till 97.200 kronor och studentlägenheten inbringar 68.400 kronor per år. Köparen har möjlighet att överta dessa hyreskontrakt om så önskas.
Fastigheten genomgick 2014 en minutiös totalrenovering med bl.a. följande större förändringar på fastigheten; Omlagt tak utfört av Åbo Bygg & Svans Plåt, nya fönster utfört av Åbo Bygg, dränering utfört av Blyschert Marktjänst, nytt värmesystem med vattenburen värme utfört av Nyarps rör & Jönköpings Energi, ny el utfört av Eltjänst i Bankeryd, ny avloppsstam utfört av Nyarps rör, tre nya kök utfört av Åbo Bygg, tre nya våtrum samt byggnation av relax utfört av RK Golv & Väggservice. Kvalitetsintyg finns för dessa våtrum. Trädgård med trädäck utfört av Åbo Bygg samt ommålade och tapetserade ytor i hela huset utfört av Åbo Bygg.
Köket på övre plan kommer från HTH. Vitvarorna är enl. följande; Induktionshäll Siemens, Ugn Siemens, Ångugn Siemens, Fläkt Smeg, Diskmaskin Asko, Kyl Ikea, Frys Ikea, Espressomaskin Siemens. I badrummet på övre plan finns en tvättmaskin och en torktumlare som kommer från Electrolux. Samtliga vitvaror är från 2014.
Köket på entréplan är en kombination av 1950-tal och ny köksinteriör från Epok. Vitvarorna är enl. följande; Spis med ugn Asko, Fläkt Ikea, Diskmaskin Asko, Kyl Electrolux, Frys Electrolux, I badrummet på entréplan finns en tvättmaskin och en torktumlare som båda kommer från Electrolux. Samtliga vitvarar är från 2014 förutom spis med ugn samt kyl och frys som är från 2012.
Köket studentlägenheten kommer från Epok. Vitvarorna är enl. följande; Induktionshäll Whirlpool, Ugn Whirlpool, Fläkt Ikea, Kyl Electrolux, Frys Electrolux. I badrummet i lägenheten finns en tvättmaskin som kommer från Ikea. Samtliga vitvarar är från 2014 förutom kyl & fys som är från 2012.
Platsbyggda hyllor och förvaringslösningar i källaren ingår i köpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Ängsgatan 3
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
192 + 108 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 625 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 147 kWh/m2 och år
Tillträde
31 oktober 2015
KARTA