Allévägen 6, tre rum och kök

Ett kollo för dig själv

Detta är charmoffensiven du garanterat får svårt att stå emot. Oemotståndligt redan på parkeringen under ekarna. Gruset krasar behagligt under fötterna hela vägen fram till hörntomten med nummer 6. Cirka 550 kvadrat bakar in huset i fruktblom, syrén och rododendron. Glasverandan hälsar välkommen med gamla haspade fönster, pärlspont och nyare plankgolv. Här är det någon med högsta stilistiska ambition som förfinat och förädlat de senaste åren. Huset är i princip nytt från insidan till utsidan. Omlagt tak, ny fasad, nytt vatten och ny el.

Två eldstäder, ett element och naturell solenergi gör att du kan vara och bo i huset året runt, även när koloniföreningen stänger av sommarvattnet. Som alla lyckade renoveringar börjar det med ett fint golv. Här har du ett vitvaxat plankgolv enhetligt i hela undervåningen. Köket nytt från Ikea och passar väl in i pärlspontsidyllen. Trappan upp är också nysnickrad. Sovloftet är om möjligt ännu mer bedårande, men här finns det lite finlir kvar att göra med slipmaskinen och penseln. De gamla fönstren är fina i virket, men skulle behöva lite av din kärlek också.

Snabbfakta
Adress Allévägen 6
Område Kortebo
Bostadstyp 1-plans fritidshus med loft
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 36 kvm
Tomtareal 550 kvm
Byggår 1928
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Jag har renoverat det mesta sedan jag köpte huset. El och vatten är helt nytt och jag har riktat upp huset eftersom det hade satt sig lite genom åren. Då blev det nya golv också"

Ekelundshovs koloniförening

Veranda

Kök

"Båda eldstäderna är godkända för att elda i, så kommer du hit på vintern blir det snabbt varmt i hela huset. Men du får ta med dig eget vatten då"

Vardagsrum

"Marken ägs av kommunen och du betalar arrende till föreningen. I föreningen ingår du i en arbetsgrupp som samlas tre gånger om året"

Loft

Tillbygget

"Samlingslokalerna kan du hyra när du vill ha fest, eller ska fira bröllop eller födelsedagar"

Trädgård

Omgivning

"Jag har mest bott här på sommaren; att bada i Vättern och dricka en pilsner eller två är ett behagligt sätt att fördriva sommardagarna på"

Vättern

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
För att vara kolonist i Ekelundshovs koloniförening ska du vara folkbokförd i Jönköpings kommun.
Kommunalt sommarvatten från början av april till slutet av oktober. Vattentoalett får inte installeras men mulltoalett är godkänt genom tillstånd av föreningen. I området finns gemensamma toaletter.
Eklundshovs koloniträdgårdsförening arrenderar marken som husen står på av Jönköpings kommun. En del av avtalet innebär att man gemensamt har ansvar för att sköta området och hålla det snyggt. Det finns alltså ingen som t.ex kommer och klipper gräset åt dem eller håller gemensamma byggnader i gott skick. Det gör medlemmarna själva, men inget betungande.
Föreningen ordnar även olika aktiviteter under året såsom midsommarfirande, pubkvällar, adventsfika, sommarfest och ibland erbjuder dem föreläsningar om tex. byggnadsvård och biodling.
Köparen betalar en inträdesavgift på 400 kronor till föreningen i samband med överlåtelsen och arrendeavgiften är 8 600 kronor och betalas årsvis.
Då det är ett arrendeboende kan man inte belåna stugan genom att pantsätta den.
Ingen besiktning är gjord, kolonilotten köps i befintligt skick. Energideklaration krävs inte, byggnaden undantagen från skyldigheten att energideklareras.
Observera att stugans exakta storlek inte är uppmätt.
Det krävs bygglov för: Utbyte av fasadmaterial eller ommålning, byte av tak, andra ändringar som avsevärt påverkar byggnader yttre utseende och uppföra andra byggnader såsom friggebod.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Allévägen 6
Område
Kortebo
Upplåtelseform
Arrende
Antal rum
3 rum och kök
Bo & biarea
36 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 550 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt (arrende)
Tillträde
Omgående
KARTA