Allégatan 18, sex rum och kök

Vinkel-villan som bejakar barnen

Förstå oss rätt, detta är en sann vändplansidyll. Återvändsgata är bra, men att bo på vändplanen är högsta status för barnfamiljen. Här kommer både ben och barn bli fulla av spring året runt. Dessutom lekplats, bollplan och pulka-kulle inom synhåll från tomten. Även huset bejakar barnen på ett fint sätt tack vare fyra sovrum, och allt i ett plan. Från gatan ser du inte att huset öppnar sig i en fin vinkel mot trädgården och gör att fikastunderna blir en solig tillställning i lä, även om du inte sitter i det inglasade uterummet. Alltid full uppsikt över vad barnen håller på med.

Huset har haft samma ägare i cirka 25 år som har renoverat och investerat i sitt hus både klokt och snyggt genom åren. Fönster bytta, takpannorna renoverade och allt plåtarbete av nyare datum. Garagetaket omlagt med ny takpapp för inte så länge sedan. Några nya ljusinsläpp har tagits upp och några väggar har fallit, men annars är det mesta sig likt. Mexiteglet är ju i princip outslitligt, så huset är lika lättskött som den platta tomten du tar över ansvaret för. Nog så uppskattat av barnfamiljen.

Snabbfakta
Adress Allégatan 18
Område Habo Kommun
Bostadstyp 1-plansvilla i vinkel
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 137 + 10 kvm
Tomtareal 955 kvm
Byggår 1979
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har alltid gillat vinkeln på huset och att ha allt i ett plan. Det blir mer lättskött då på alla sätt"

Hall

Sovrum 1

Gästtoalett

"Fönstren bytta i hela huset, allt plåtarbete med bleck och stuprör lika så. Dessutom har vi lagt om taket på garaget med ny tjärpapp"

Kök

Kök

Allrum

"Vardagsrummets jakaranda-golv är nog rätt unikt. Ett mycket ovanligt träslag som vi valde att behålla"

Vardagsrum

"Vi sitter nästan alltid i biblioteket både när vi har gäster eller bara är familjen; här ser du ut åt alla håll och har kaminen i blickfånget dessutom"

Inglasat uterum

Badrum

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Tvättstuga

"Garaget har varit vårt bästa förråd för att hålla ordning och reda på stort och smått. Vi brukar säga att det är lika lätt att hitta prylarna som på Ikeas plocklager"

Garage

Helgen närmar sig, utflykt planerad upp mot Hökensås vindlande vägar och stigar. Vandringskängor, cyklar, tält, primuskök, sovsäckar, myggstift, ja med detta garage och tillhörande förråd i kortänden är du redo för äventyr både på nära håll och längre bort. Exemplarisk möjlighet till ordning och reda, med alla hyllmetrar utmed väggarna. Golvet känns nymålat, eller så var det länge sedan det stor någon bil här. Förberett för laddning av elbil, men den kan ju få stå ute.

Trädgård

"Här är det bara att släppa ut barnbarnen så att de kan springa bort till lekplatsen; det är alltid mycket barn i rörelse"

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Allégatan 18
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
137 + 10 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 955 kvm
KARTA