Advokatgatan 4B, sju rum och kök

Vågat nära Vättern!

Bästa läget på Vättersnäs tycker nog många. Så långt bort från all trafik, järnväg och stadspuls du kan komma. Men desto närmare Vättern kan vi lova. Faktisk bara en tomt ifrån slänten ner till den undangömda sandstranden i änden på Advokatgatan. En mer barnvänlig gata är det också svårt att tänka sig. Här är det fritt fram att spela bandy, åka skateboard och ta de första vingliga tramptagen på den röda cykeln. För att inte tala om möjligheten att lägga i en kanot knappt 50 meter från huset och paddla ut på äventyr runt Rosenlunds sandbankar.

Huset är väl investerat genom åren det nya köket har bara ett par år på nacken. Bergvärmen var inte helt lätt att få på plats i den sandiga jorden, men du kan räkna med stabilt låga energiräkningar i årtionden framöver. Huset redo för flexibla familjelösningar, med både stora och små barn, och många barn om du vill. Räkna med 4-5 sovrum, beroende på hur du planerar och behöver. I källaren kan tonåringarna flytta hemifrån på prov med egen utgång och kanske självbestämmande när det gäller städning och tider.

Snabbfakta
Adress Advokatgatan 4B
Område Vättersnäs
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 113 + 112 kvm
Tomtareal 607 kvm
Byggår 1974
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det är ett fantastiskt område att bo i, inte bara för att det är nära Vättern, utan sandbankarna och de små dungarna med lövskog är väldigt speciella."

Entré

Vardagsrum

"Det är enkelt att gå ner till vattnet i änden på gatan, men mest fascinerande är att du så tydligt hör vågorna brusa mot stranden."

Matplats

Kök

"Jag är uppvuxen vid havet i Blekinge, men med Vättern så nära har jag aldrig saknat havet. Sjön är en fullgod ersättare."

Badrum uppe

Sovrum 1

"Vänta till våren, uteplatsen är helt annorlunda då, grönskan på södersidan gör att du sitter som i ett rum."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Vi storhandlar mest på Ica i Huskvarna, men det är gångavstånd upp till Willys på Österängen om man vill få en promenad. Du går genom en tunnel under motorvägen."

Toalett

Allrum

Gästrum - Arbetsrum

"Vi har bott här sedan 2017 och renoverade köket samma år. Badrummet nere var fortfarande i nyskick då vi köpte huset."

Badrum nere

Tvättstuga

"Tvättstugan är den bästa vi haft någonsin; stor så det räcker att hänga tvätt också. Med avfuktaren torkar det lätt över natten."

Hobbyrum - Förråd

"Att få bergvärme var lite svårt, för det var tydligen mer än 40 meter ner till berggrunden."

Uteplats

Trädgård

Stranden

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Taket renoverades delvis 2018, då Grännaföretaget Målevikens Bygg AB monterade nya ventilationshuvar, skorstensbeslag, undertakstätningar och plåtarbeten. Några år innan dessa åtgärder rengjordes, färgades och impregnerades också taket. Firman Fina Tak utförde det arbetet.
Köket totalrenoverades 2017 av nuvarande ägare. Köksinredningen med ytor är bättre anpassades för ett modernt boende. Vitvaror är följande; Induktionshäll, inbygd varmluftsugn, inbygd micro, fläkt, helintegrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux.
Taket i matplats- och vardagsrumsdelen målades om 2017 och väggar tapetserades.
I tvättstugan finns tvättmaskin från Husqvarna 2014 och torktumlare från Electrolux 2017.
Merparten av fönstren på entréplan fick 2011 nya glaskassetter. Badrums- och wc-fönstren är de ursprungliga.
Samtliga trädetaljer, socklar och källarfönster på hus och garage målades 2010.
Badrummet nere byggdes helt om 2009 då gamla badrummet och ett förråd slogs ihop till denna rejäla yta. Både bubbelbad och dusch i detta utrymme!
Bergvärme installerades i huset 2002. Värmepumpen Fighter 1210 från NIBE sköter värmeleveransen både tryggt och energieffektivt!
Taket på garaget byttes 2001 och därefter har nuvarande ägare underhållit taket med takmassa 2017 och 2019.
Från altanerna som stäcker sig utmed husets syd- och västsida kan man följa solen från tidig morgon fram till sen kväll.
I allrum, gäst- och arbetsrum samt i badrummet i källaren finns vattenburen golvvärme! I badrummet här nere finns även elburen golvvärme.
Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Fastigheten är ansluten med fiber genom Wetternet. För information om tjänsteutbud se wetternet.se
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Advokatgatan 4B
Område
Vättersnäs
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
113 + 112 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 607 kvm
Energideklaration
Energiklass B , 31 kWh/m2 och år
Tillträde
15 april eller enl. ök.
KARTA