Adelgatan 3, sju rum och kök

Finputsat adelsmärke

Liten gata, stort hus. En kombination som blir väldigt tilltalande här på Adelgatan när du upptäcker att hela huset är som ett nybygge. Det är väl bara väggarna som står ungefär där de alltid gjort, annars är alla ytor vidgjorda; fågel, fisk och allt mitt i mellan är putsat, slipat, målat eller bytt. Golv, fönster, badrum, balkonger, kök och fasad. ALLT. Men det slutar inte där; på gården står dessutom ett dubbelgarage, med ett super-coolt gårdshus med stort kök. Kanske festvåning är det rätta ordet.

Att bygga till ca 100 kvadrat i en vanlig villaträdgård i Vättersnäs, hur är det möjligt? Jo, enkelt; det är ingen vanlig trädgård, kanske är den största i området, och mäter ca 1700 kvadrat. Huset står mitt på tomten och du har stora ytor både fram och bak. Gårdshuset är stort i sig och med en super-altan, perfekt för både kräftskiva, studentfester och födelsedagar. Skulle det regna kan du lätt bänka upp 50 personer innanför de stora skjutdörrarna. Drömmer du om en egen pool har du absolut plats för en 25:a. Tujahäcken runt hela härligheten gör att du kan sola som du vill med full integritet.

Snabbfakta
Adress Adelgatan 3
Område Vättersnäs
Bostadstyp 2-plansvilla med källare samt garage med uterum
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 201 + 100 kvm
Tomtareal 1766 kvm
Byggår 1948
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hallen

"När vi ändå putsade om fasaden och bytte fönster, la vi till lite isolering på cirka fem centimeter på utsidan av huset."

Köket

Badrum nere

"Vi har gjort renoveringen etappvis, men försökt hålla ihop stilen med enkla varma färg- och materialval som vi hållit fast vid hela vägen. Det blir både enklare och lättare så, för oss och nästa ägare."

TV-rum

Vardagsrum

"Förskolan ligger inom synhåll från ovanvåningen, enkelt att bara slinka runt kvarteret, när du ska hämta och lämna."

Matsal

Uppe

Allrum

"Tomten är på över 1700 kvadrat, och det var fruktodling här förr, när jag flyttade in fanns bara stubbarna kvar. Tomten nästan dubbelt så stor som alla andra tomter i området."

Badrum uppe

Sängkammare

Balkonger

"Jag är väl inte den som sparar och snålar när jag gör något; antingen rejält eller inte alls, är väl min filosofi."

Lilla sovrummet

Sovrum 1

Sovrum 2

"Lite sugna har vi varit att inreda vinden och bygga en stor terrass där uppe; det skulle bli mäktig vätterutsikt."

Källare

Tvättstuga

"Jag sökte bygglov för garaget först och frågade om jag kunde få bygglov på ännu större, och eftersom tomten var så stor gick det bra att bygga hela gårdshuset också."

Gårdshuset

Terrass

"Vi har behållit de gamla fruktträden på framsidan, och planterat lite nytt på baksidan. Bland annat ett persikoträd och ett körsbärsträd."

Trädgård

"Vi planterade tujorna en bit in i trädgården för att dom inte skulle störa grannen. Jag ville skapa ett insynsskyddat rum, innan kändes tomten för stor."

Garage

Mäklaren informerar
Huset totalrenoverade av den nuvarande ägaren 2010. Huset byggdes då om från en 2-familjsvilla till den stora enfamiljsbostad det är idag. Vid renoveringen förändrades delar av planlösningen och samtliga ytskikt i boytorna fick ny gips, färg och golv. Vid renoveringarna har även all el i huset förutom någon äldre del i gamla garagedelen i källaren.
Köket är byggt vid husrenoveringen 2005 och har senare fått en ny diskmaskin 2016. Övrig utrustning är glaskeramikhäll, varmluftsugn, micro samt kyl/frys.
Båda badrummen renoverades 2005. Båda badrummen har elektrisk golvvärme.
2005 renoverades även taket då papp, läkt och pannor byttes ut. Även avvattningssystem byttes samt övriga plåtarbeten utfördes.
2007 byttes samtliga fönster till 3-glas isolerfönster.
2008 fortsatte renoveringen på husets utsida med att fasaden tilläggsisolerades och putsades.
Efter ytterligare några år där ägarna värmt huset med en äldre pelletspanna installerades ytjordvärme till huset 2012. Slang nedgräv på husets baksida. Värmepump från Thermia ser till att hus och vatten är varmt.
2013 var det dags för ännu ett stort projekt på fastigheten då ett stort modernt dubbelgarage med uterum om ca 84 kvm byggdes. Uterummet är helt byggt i normal permanenthusstandard med gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme genom kulvert från huset. Uterummet har ett fullutrustat kök, så här fixar man enkelt en bjudning på plats!
2015 fick entrétaket ett nytt plåttak.
Balkonger renoverades 2008 med klinkers på golven, ny plåtinklädning samt glasräcken efter att en ny betonggjutning lades på balkongerna. En fin förlängning utanför de stora glaspartierna i vardagsrummet och sängkammaren!
Tvättmaskinen och torktumlaren i tvättstugan byttes ut 2016.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Adelgatan 3
Område
Vättersnäs
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
201 + 100 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1766 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 54 kWh/m2 och år
Tillträde
1 oktober eller enl. ö.k.
KARTA